Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

2020 – SÅ SAMLADE VI POÄNG TILL GRATIS RESA I BUSINESS CLASS

2020 – SÅ SAMLADE VI POÄNG TILL GRATIS RESA I BUSINESS CLASS

Sammanfattning

115 000 EuroBonus-poäng på 8 månader till gratis flygresa i Business Class

Man behöver aldrig ha flugit och kan ändå boka sin första resa i Business Class med insamlade poäng

Vi har råd att köpa flygbiljetter när vi ska resa utan att samla EuroBonus-poäng, men svaret på varför vi ändå samlar poäng är för att det ger oss livskvalitet på dem pengar som vi ändå lägger på alla vardagsinköp. Vi ser bara till att våra inköp genererar något tillbaks. Man kan välja att resa med alla flygbolag som ingår i Star Alliance. Så för oss är det ett givet val att betala årsavgiften för kreditkortet i stället för att behöva betala för flygbiljetterna. Vi har synkat alla abonnemang och fakturor som går att betala med Amex direkt i respektive företags app och vi gör våra onlineköp genom SAS onlineshopping så ofta det är möjligt. Där får man extra EuroBonus-poäng utöver dem poängen som själva SAS Amex eller SAS Mastercard ger per krona. Det blir så kallad “dubbel poängintjäning”. Lättförtjänta poäng till nästa flygresa. Inköpen kostar inget för dig som kund, utan det enda du ska göra är att logga in i SAS online shopping och se om just din butik finns med bland de butiker som ger EuroBonus-poäng. Om din butik är med, då går du enkelt in på hemsidan via SAS onlinehsopping och handlar precis som vanligt (tänk Refunder principen).

Koppla alla abonnemang till Amex kortet och betala fakturor som genererar EuroBonus-poäng

Vi har kopplat vårt Amex till Spotify, Tradera, StoryTel & andra som vi har abonnemang på, för att få poäng på alla abonnemangsavgifter. Likaså PayPal är kopplat till Amex. Utöver det betalar vi exempelvis mobilräkningen hos High 3G access med kreditkortet direkt i appen. Vi betalar också vissa fakturor genom Billhop för att få poäng, exempelvis om vi har en större faktura på bilreparation och Amex inte accepteras som betalningmetod. Med hyra, mat, drivmedel & andra räkningar blir det många EuroBonus-poäng varje månad på köp som vi ändå hade gjort oavsett. Lättförtjänta poäng helt enkelt.

50% Poängrabatt – Flyg 2 för poängpriset av 1

Res 2 personer till poängpriset för 1 eller 1 person till halva poängpriset. Gäller valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. Du kan alltså boka en bonusresa med 50% poängrabatt när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår med ditt SAS American Express kort. Den här vouchern är helt ovärderlig för oss. Du betalar den rabatterade resan med dina insamlade EuroBonus-poäng. Det innebär att om du reser själv, så betalar du endast 50% av poängpriset, och reser ni två så betalar ni endast för en person. Vill du veta hur mycket man behöver spendera för att uppnå denna poängrabatt kan du läsa inlägget här

Vi bokade bonusresa (awardresa) till Zanzibar för våra insamlade poäng

Bonusprogram: Eurobonus
Flygbolag: Lufthansa och Ethiopian Airlines
Kabinklass: Business Class Tur&retur
Antal poäng (per person): 52 500 (2-4-1 voucher)

Total summa på flygskatter och avgifter för 2 resenärer blev 4020 sek.

Vår statistik av insamlade poäng år 2020, ett enkelt sätt som genererar gratis flygbiljetter

SAS MC Premium + PointEarner – 1591 sek/år
AmEx Premium + extrakort – 1200 sek/år
Curve Kort – utlandsresor och Mastercard dubbla poängkampanjer – 0 kr/år

Nedan i rullningslistan kan du se hur vår poängintjäning såg ut för året 2020, alltså EuroBonus-poäng som vi samlat ihop från våra vardagsinköp. Det inkluderar även det vi handlat i SAS onlineshopping, inväxling av coop-poäng & drivmedel på Preem (som båda är samarbetspartners till SAS). År 2020 samlade vi ihop 115 000 poäng på 8 månader – vilket med en 50% rabattvoucher ” 2for1″ gör att vi kan resa 2 personer för poängpriset av 1.

Vi har under året haft SAS American Express premium med tillhörande extrakort. Sedan har vi också haft SAS Mastercard Premium kort och ett PointEarner kort. Mastercard kortet har vi haft då vi ville använda oss av deras dubbla poäng-kampanjer i kombination med Curve kortet. Vi anpassade våra större inköp av möbler, betalning av bilreparation osv i samband med deras dubbla poäng kampanjer som kommer några gånger varje år. För vår del är den totala årsavgiften för alla kort på 2790 är värderat till att vi kan flyga en gång per år världen över i Business Class utan att behöva betala för dem.

Statuspoäng: 8000 poäng
Extrapoäng: 115 000 poäng

Ett utdrag från några av våra köp på SAS onlineshopping

Sammanfattning

Vi har gjort det enkelt för oss att hålla koll på våra utgifter från kreditkorten genom att vi för över pengar till ett sparkonto som vi döpt till “EuroBonus”. När vi får fakturan är den uppdelad på summa och vilken person som handlat för hur mycket och på vilket kort. Väldigt enkelt sätt att hålla koll på sin ekonomi. Under 2020 betalade vi en del fakturor genom Billhop, när SAS Mastercard hade dubbla poängkampanjer – vilket inträffade fyra gånger. Då passade vi på att få dubbla våra poäng. Vi betalade också in en faktura på bilreparation på 25k när det inte var någon kampanj för dubbla poäng.

Som det ser ut nu, kommer vi inte att ha kvar SAS Mastercard kortet. Vi ska se om vi kan samla ihop 100 000 poäng med enbart Amex kortet. Min frisör och andra småbutiker där vi bor har nu börjat acceptera Amex i kortterminalen för betalning, vilket innebär att vi förhoppningsvis inte behöver ha SAS Mastercard som back up längre där Amex inte accepteras. We will see.. Jag räknade ut att vår spendering 2020 var 175k på SAS Mastercard, vilket genererade ca 50 000 EuroBonus-poäng, dubbla poängkampanjer inräknat. Dessa poäng vill vi ju inte gå miste om, men hoppas att med lite smarta lösningar göra inköp på andra ställen som helt enkelt accepterar Amex kortet. Vi planerar att byta till SAS Amex Elite betalkort, efter pandemin och när restriktionerna öppnar upp för resandet igen. Det lockar mig att helt slippa ha en kredit, samt att vi ändå har en års spendering som gör att vi förhoppningsvis kommer upp i voucher nr 2, med lite smarthet och jagande av poäng.

Tips – en Guide för att samla EuroBonus-poäng till resor utan att flyga!

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: