Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

50% POÄNGRABATT – FLYG 2 PERSONER FÖR 1

50% POÄNGRABATT – FLYG 2 PERSONER FÖR 1

50% rabatt – Flyg 2 för 1 världen över

Reser du själv betalar du alltså halva poängpriset & reser ni 2 personer betalar du endast för en person. Du betalar den rabatterade resan med dina insamlade EuroBonus-poäng.

Vart drömmer du om att resa?

Res 2 för 1 – en av de absolut bästa förmånerna där du får en bonusresa för halva poängpriset en gång per kalenderår

Res 2 personer till poängpriset för 1 eller 1 person till halva poängpriset. Gäller valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. Den här vouchern är helt ovärderlig för många, även för oss. Poängrabatten ger dig möjlighet att boka valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance för upp till två personer. Bonusbiljetten kallas ofta för 2-4-1 voucher. Det innebär att den medföljande personen reser för 0 poäng, alternativt betalar du halva poängpriset om du reser ensam. Priset för en bonusresa är ett fast poängpris för tur och retur, beroende på vilken zon du vill resa till. Bonusresan betalas med 100 % poäng. Du tjänar inga poäng på bonusresor. Du kan boka om eller avboka bonusresor fram till 24 h före avresa.

Villkor

Förmånen 50% poängrabatt innebär halva poängpriset för upp till två personer på en valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. (Du kan applicera en Fly premium rabatt på en SAS Bonus biljett).När du uppnått ditt spenderingskrav som gäller för respektive kort under ett kalenderår, erhålls ett brev som bekräftar att du är berättigad till förmånen. Förmånen är giltig innevarande år samt nästkommande kalenderår från brevets utskriftsdatum. Endast en förmån kan användas per bokningstillfälle. Bokning av resa måste ske inom förmånens giltighetstid och erbjudandet kan endast användas vid inväxling av EuroBonus-poäng. Du kan alltså inte välja att betala bonusresan med kontanta medel och få halva priset, utan du betalar bonusresan med intjänade EuroBonus-poäng. Nästa intjäningsperiod påbörjas i januari påföljande år och ett nytt spenderingskrav för att uppnå nästa 50% förmån. 

Hur mycket ska jag spendera för att uppnå 50 % poängrabatt?

American Express ger 50% poängrabatt (boka resa till halva poängpriset) när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår med ditt SAS American Express kort.  Det kan låta mycket att spendera dessa summor, men med optimering av ditt spenderande på räkningar, bensin, mat & hygien osv går det snabbt. Du gör dagliga inköp i din vardag redan idag. Med ett SAS Amex kort kommer du att tjäna poäng på samtliga köp, vilket i slutändan kommer kunna resultera i en riktigt rolig resa utan att behöva betala för flygbiljetter.

** Det lönar sig att ansöka om ett SAS Amex i början av året eftersom att din spend gäller per kalenderår (jan-dec). Skaffar du kortet i mitten av året har du hälften av tiden på dig att uppnå spenden till en bonusresa för halva poängpriset. Men kom ihåg att du måste ha tillräckligt med poäng för att kunna boka resan, vilket gör att det ändå kan vara en god idé att påbörja poängsamlandet även om du inte lyckas uppnå din spend för att kvala in en 2-4-1 voucher just det året.

Classic Card

Kortet är kostnadsfritt och har ingen årsavgift. För Classic Card tjänar du 10 poäng per 100 kr spenderat. Du får din 50% poängrabatt som gäller inom Europa när du har handlat för 100 000 sek under ett kalenderår. 1 Extrakort ingår utan kostnad. Med detta kort ingår ingen reseförsäkring.

Premium Card

Med Premium Card tjänar du 15 poäng per 100 kr spenderat. Du får din 50% poängrabatt som gäller världen över när du har handlat för 150 000 sek under ett kalenderår. Årsavgiften är 1200 sek med 3 månader gratis första året. I kortet ingår även reseförsäkring samt ett extrakort utan kostnad.

Elite Card

Poängintjäningen är högre med Elite-kortet än övriga kort med 20 poäng per 100 kr spenderat. Du får två stycken 50% poängrabatt som gäller världen över när du har handlat för 300 000 sek under ett kalenderår. Nivån för att uppnå den första 2-4-1-vouchern är vid 150 000 sek och den andra tilldelas dig när du kommit upp i 300 000 sek. Årsavgiften ligger på 4800 kronor per år. Med detta kort tjänar man även 20 000 statuspoäng varje år som kvalificerar dig som silvermedlem i Fly Premium. I kortet ingår en utökad reseförsäkring, tre gratis extrakort samt conciergeservice genom American Express.

Elite Card Expense betalkort

Detta kort är identiskt det vanliga Elite kortet, med skillnaden att det är ett betalkort i stället för ett kredikort. Det innebär att det inte finns någon avbetalningsmöjlighet på fakturan, utan hela skulden måste betalas varje månad. Årsavgiften är något högre som ligger på 6000 sek per år. Kortet erbjuder för övrigt samma förmåner: 20 poäng per 100 kr spenderat, 20 000 statuspoäng samt att du kan flyga 2 personer för poängpriset av 1 världen över, 2 gånger per år.

Hur bokar jag mitt American Express erbjudande där jag kan resa för halva poängpriset?

Vouchern går att utnyttja direkt på sas.se både för resor med SAS och med Star Alliance. SAS och Amex har dessutom en särskild bokningstjänst dit man kan ringa för att få hjälp med bokning. Du kan boka resa med din Amex 2for1 voucher på SAS hemsida eller via telefon.  Ingen biljett- eller bokningsavgift tas ut för onlinebokningar för flygningar med SAS. En bokningsavgift på 375 SEK tillkommer vid telefonbokning (vissa undantag finns, om det inte går att boka online). Om du bokar flygbiljett med ett Star Alliance bolag tillkommer en biljettavgift på 450 SEK per person, detta tas ut på alla Star Alliance-bokningar. Boka här.

Du kan se i Amex SE appen när du är inloggad när du uppnår din poängrabatt. Under förmåner står det hur mycket du har spenderat och hur mycket du behöver spendera ytterligare för att uppnå din poängrabatt. Poängrabatten syns sedan i beställningsöversikten när du loggat in på ditt EuroBonus-konto. När du bokar resa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Är fler personer i ett hushåll eller vänner som tillsammans samlar poäng med American Express och tillhörande extrakort, är det en fördel att ha ett Point-Sharing konto där poängen samlas på samma konto.

Så här många EuroBonus-poäng kostar en poängresa för 1 personer tur & retur med 50 % poängrabatt
SAS flygningar
Star Alliance flygningar
Giltighetstid för din 50% poängrabatt förmån (2-4-1 voucher)

Förmånen är giltig innevarande år samt nästkommande kalenderår från brevets utskriftsdatum. Din Amex 2for1 voucher gäller alltså från det datum du erhåller din voucher fram till slutet på följande kalenderår. Om du exempelvis uppnår din voucher den 20 dec 2020 kan du boka från det datumet ända fram till 31 december 2021. Bokning måste ske inom förmånens giltighets- tid, medan resan kan genomföras efter förmånens giltighetstid. Erbjudandet kan endast nyttjas vid inväxling av EuroBonus-poäng. Resor bokade med en voucher som blivit förlängd och gått ut kan inte ombokas eller avbokas utan att vouchern brinner inne. Denna period kan normalt inte förlängas, men SAS har gjort undantag på grund av Covid19 och förlängt vissa vouchers under pandemin. I så fall ska du ha fått information och ser din giltighetstid på vouchern när du är inloggad.

Vilket datum gäller på vouchern när man uppnår sin förmån?

Det är transaktionsdatum som gäller och inte bokföringsdatum. Om du exempelvis har handlat för 99 900 sek på ditt Amex Classic kort och försöker att trigga vouchern att gälla ett år längre genom att invänta med att spendera sista hundralappen på kortet för att uppnå vouchern årets sista datum den 31/12, kommer eventuellt transaktionen att bokföras runt 1-2 januari på grund av röd dag (reserverat belopp). Bokförs då transaktionen senare än 31/12, kommer du alltså inte att få någon voucher eftersom att spenderingen endast gäller per kalenderår. Bokförs däremot transaktionen direkt (du ser i appen om beloppet dragits direkt) den 31/12, kommer antagligen spenderingen för vouchern att skrivas ut hos Amex runt 1-2 januari och därmed gäller vouchern nästkommande år fram till 31/12. Om du vill chansa på detta sätt är det viktigt att du har koll i appen att beloppet på transaktionerna skett 31/12, så att du verkligen vet att du uppnått din spend för att tillgodo se dig vouchern för kalenderåret.

Poängpris för att boka bonusresa med Star Alliance

I detta inlägget beskriver jag hur man bokar en bonusresa med Star Alliance och där kan du också se hur många poäng du behöver till olika länder och destinationer (som är uppdelade i zoner). Priset för bonusresan inkluderar tur och retur.

Boka bonusresa med SAS

I detta inlägget beskriver jag hur man bokar en bonusresa med SAS och vad SAS Bonus är. Du kan se hur många poäng du behöver till olika länder och destinationer (som är uppdelade i zoner). Priset för bonusresan inkluderar tur och retur.

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort

När du ansöker om kort på American Express hemsida, får du ingen välkomstbonus. Den får du endast om du blir inbjuden, vill du använda min länk vid ansökan hittar du länken under poängkampanjer i menyn.

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: