Om oss

En hemsida med tips på hur du samlar poäng från dina vardagsinköp till resor världen över

”En hemsida med tips på hur du samlar poäng från dina vardagsinköp till resor världen över”

”En hemsida med tips på hur du samlar poäng från dina vardagsinköp till resor världen över”

Alla kan resa i Business Class med poäng från sina vardagsinköp.

Här kan du läsa hur du går tillväga för att kunna boka din drömresa för poäng! Boka en bonusresa i Business Class eller First Class för poäng från dina vardagsinköp. Alla knep som du kan använda dig av i vardagen när du handlar mat, tankar bilen eller handlar online.

Vi är ett par som heter Linn och Jonas. Till vardags arbetar vi som lokförare. Vi har nu under några år rest i Business class världen över gratis. Vi använder poäng som vi samlar från vardagliga inköp med vårt SAS American Express kort. Att få sitta bekvämt och avnjuta ett glas bubbel på väg till destinationen, och veta att man inte betalat något extra för det känns väldigt lyxigt. Vi skapade hemsidan då vi vill samla all information lättillgängligt på ett och samma ställe, utan att du ska behöva söka runt på olika siter och webbsidor.

Lufthansa Business class från Frankfurt till Miami

Du kan flyga med 26 olika flygbolag inom Star Alliance världen över. Om du har ett SAS American Express kort, kan du resa för 50% poängrabatt, vilket innebär att ni reser 2 personer för poängpriset av 1 en person.

Om du också är poängsamlare, har egna tips dela som du vill dela med dig av, kontakta oss gärna.

The world is a book, and those who do not travel read only one page.

Our Story

Linn, har alltid haft fokus på resor till världens alla hörn. Hon älskar djungeln i Costa rica, gå vandringsleder eller cykla mountainbike nedför ”Death Road – El Camino de la Muerte” (The World’s Most Dangerous Road). Jonas har också en stor passion för resor, om än med lite mer bekvämlighet och önskar lyx, han är absolut ingen backpacker. Det gör att våra resor ofta blir en salig blandning. Vi älskar båda tropiskt klimat, palmer och turkosblått vatten.

Hemma hos oss börjar nedräkningen samma stund som en ny resa bokas.

Att ha möjligheten att kunna resa i Business class, avnjuta ett glas champagne, för att sedan landa på en ny destination där det finns orörd natur, långt ifrån shopping, wifi och tjatiga försäljare – det är verkligen en kontrast. Vi älskar båda att planera resan, söka fram hotell och gärna bo på ställen där det är oexploaterat och öde stränder. Att få vandra kilometer långa promenader längs med havet, och att få upptäcka djur- och naturliv är det bästa vi vet.

Vi har ett SAS American Express kort, med fokus på att kunna resa 2för1, en gång per år vart som helst i världen.

Vi gör sedan dess alla våra vardagsinköp med detta kortet (och tillhörande extrakort), och får poäng på alla inköp som man ändå hade gjort i vardagen oavsett. Det finns massor med olika strategier att samla EuroBonuspoäng. För dem flesta som samlar EuroBonuspoäng handlar det om att hitta olika sätt att maxa poängen för varje inköp. Personligen lägger varken jag eller min make mer tid än nödvändigt, däremot om vi ska göra ett större inköp till hemmet som kommer att generera en högre summa poäng, så är vi noga med att kolla upp om butiken accepterar American Express kort som betalning, alternativt om dem är anslutna till SAS online shopping portal. Vi lägger inte mer tid än nödvändigt, vardagen är fylld med andra måsten som säkert för många andra. Så länge vi uppnår tillräckligt många poäng att kunna boka våra resor i Business Class varje år, genom att endast använda kortet vid vardagliga inköp, så är vårt mål uppnått. Vi har alla olika önskemål av vad vi vill få ut av EuroBonus.

Det kan vara lite svårnavigerat i början vad som är vad och hur man samlar poäng, men man lär sig rätt fort hur det hela fungerar om man har intresse för det, vilket vi har. Det är enkelt att jaga poäng bara man vet hur man ska tänka. Jag ber exempelvis vänner och kollegor att swisha sin del när jag betalar hela restaurangnotan med mitt American Express kort, enkla poäng att tjäna till mina resor i Business Class med SAS eller annat flygbolag som ingår i Star Alliance. Köp som man ändå gör oavsett, som man i stället samlar poäng på och som dessutom omvandlar mina pengar till livskvalitet på ett smart sätt!

Hur mycket måste man handla på sitt SAS American Express kort för att uppnå bonusresor i Business class?

Handlar du för 150k under ett kalenderår med ett Amex premium kort får du en 2-4-1 voucher (50% poängrabatt), det innebär att ni kan resa 2 personer för poängpriset av 1 världen över. Om du slår ut 150k på ett kalenderår med kortet, blir det 12.500 sek per månad. Kanske är ni 2 personer i hushållet och därmed blir det lättare att uppnå spenderingskravet genom att handla för 6.250 sek/månad? Om du handlar mat, tankar bilen, gör klädinköp och kopplar kortet till olika abonnemang du redan har idag (exempelvis Spotify, synsam, storyteller m.fl) så kanske du är på god väg att uppnå spenderingskravet för att tillgodose dig 50% poängrabatt varje år? Det är absolut inget krav att uppnå spenderingskravet för respektive kort (Classic, Premium eller Elite), du har möjlighet varje kalenderår att uppnå den, och gör du inte det så har du i alla fall samlat poäng på varje köp, poäng som du ändå kommer att behöva till att boka en bonusresa. Poängen som du tjänar på dina inköp med kortet, är giltiga i 5 år från intjänandedatum.

På hemsidan hittar du tips på hur du samlar poäng, och olika strategier du kan använda dig av i ditt poängsamlande. Det är inte meneningen att du ska förändra din spenderingskostnad, utan att du fortsätter göra dina inköp som vanligt varje månad, men att du byter ut ditt nuvarande kort till ett SAS Mastercard kort eller SAS American Express kort (det som passar dig bäst). Inom kort har du samlat poäng som du kan boka bonusresor för!

Samarbeten

Vill du annonsera på vår hemsida? Förslag gällande samarbete eller annonsplacering välkomnas, kontakta mig på eurobonuspoang@gmail.com

Jag märker ut sponsrade inlägg enligt marknadsföringslagen, och följer självklart konsumentverkets och Influencers of Swedens rekommendationer kring utmärkning av samarbeten. Det ska även tydligt framgå vem som står bakom den aktuella marknadsföringen. Är du intresserad av ett samarbete, annonsering eller har andra frågor, skicka gärna ett meddelande i formuläret nedan.

Välkomstbonus | American Express kort

Maila oss ditt namn och att du önskar få en inbjudan, så skickar vi länken till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt konto.

välkomstbonus:
Amex Gold Card: 100.000 Amex-poäng
Amex Platinum: 200.000 Amex-poäng
SAS Amex Premium: 6.000 EB-poäng 
SAS Amex Elite – 12.000 EB-poäng

Kontakta oss.