Air Canada börjar flyga på Arlanda

Flygbolaget Air Canada börjar flyga på Arlanda och ger konkurrens på Nordamerikaflygningar

Kanadas största flygbolag, Air Canada, etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport i juni 2024. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada och den nordamerikanska marknaden. Arlanda får två eftertraktade direktlinjer till Kanada när Air Canada startar trafik nästa sommar från de två stora hubbarna Montreal och Toronto.

Air Canada tillhör flygkoncernen Star Alliance som SAS nu är tänkt att lämna i samband med att Air France–KLM går in som ägare i det skandinaviska bolaget. SAS har sedan tidigare flyg till Toronto.

Air Canada har presenterat direktlinjer från både Montreal och Toronto till Arlanda. Trafikstart blir i juni 2024. Toronto och Montreal har länge funnits med på Arlandas önskelista och det finns en tydlig marknad för båda destinationerna från Stockholm. Toronto och Montreal är de tredje och fjärde största transatlantiska naven, som stärker Air Canadas utbud till Skandinavien.

Från Stockholm Arlanda den 12 juni blir det inledningsvis säsongstrafik med flygningar mellan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto (YYZ) två gånger i veckan (torsdagar och söndagar), fram till slutet av sommarschemat. Linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Montreal (YUL) kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och lördagar, fram till slutet av sommarschemat.

Båda linjerna kommer att trafikeras av en Boeing 787-8 Dreamliner, med plats för 255 passagerare med tre kabiner för kunderna att välja mellan, inklusive Signature Class med liggande säten, Premium Economy och Economy Class. 

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.