Air India börjar flyga Delhi-Phuket

Air India har publicerat att dem börjar flyga Delhi-Phuket nästa månad. Flygbolaget kommer att möta hård konkurrens från IndiGo på rutten, som redan trafikerar den thailändska destinationen från Delhi och Mumbai.

Flygbolaget planerar att trafikera rutten fyra gånger i veckan till en början, för att öka till daglig trafik i januari. Air Indias partnerskap med Bangkok Airways tillåter resenärer att ansluta till andra destinationer i Sydostasien genom sitt interline-partnerskap.

Från och med den 15 december kommer Star Alliance-operatören att flyga fyra gånger i veckan innan tidtabellen ökar till daglig från januari 2024.

Från och med den 15 december kommer Star Alliance-operatören att köra tjänsten fyra gånger i veckan innan den ökar till daglig från januari 2024.

Air India kommer initialt att lansera rutten fyra gånger i veckan, som trafikerar Phuket på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar, innan den utökas till en daglig tjänst under det nya året. Den nya rutten kommer att komplettera den nuvarande non-stop dagliga trafiken mellan Delhi och Mumbai till Bangkok och en sexveckorstrafik till Bangkok från Kolkata.

Rutten hoppas kunna stimulera ytterligare efterfrågan på resor mellan New Delhi och det berömda turistmeckat Phuket

Airbus narrowbody

Air india kommer att skicka sin Airbus A320neo mellan New Delhis Indira Gandhi International Airport (DEL) och Phuket International Airport (HKT). Ombord finns 162 sittplatser: 150 för ekonomiklass och 12 för affärsklassresenärer.

Operatören planerar att använda nedanstående schema från lanseringsdatumet den 15 december:

AI378: Avgår från Delhi kl. 01:10 på morgonen innan du beger dig åt sydost mot Phuket. Planerad ankomsttid 07:10.

AI379: Avgår från Phuket kl. 08.10 för att anlända till Delhi kl. 10.50.

Förbindelser vidare till Laos och Kambodja

Det indiska flygbolagets partnerskap med Bangkok Airways kommer att innebära att ruttexpansionen kommer att hjälpa resenärer som vill ta sig vidare över regionen. Arrangemanget ger faktiskt förbindelser till olika destinationer, inklusive Laos, Kambodja och till och med norra och södra Thailand, genom sitt interline-partnerskap.

IndiGo kommer att ge hård konkurrens till den nya aktören. Budgetoperatören trafikerar redan Delhi till Phuket dagligen (med mer bekväma flygtider) med sin Airbus A321neo. Flygbolaget har också en daglig trafik mellan Mumbai och Phuket med samma flygplanstyp. SpiceJet betjänar Phuket från Surat endast genom säsongsbetonade charter.

Skriv en kommentar

Välkommen till vår reseblogg

eurobonuspoang.se är en privat blogg för poängsamlare.

Gör som oss – res gratis i Business class världen över med poäng från dina vardagsinköp! Läs tips på hur du samlar poäng med ett SAS Amex kort eller SAS Mastercard kort för att boka din nästa bonusresa. Vart drömmer du om att resa?

Instagram & Facebook

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Nya inlägg & senast uppdaterat:

Kampanjer:

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.