Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

ANVÄND DINA EUROBONUSPOÄNG

ANVÄND DINA EUROBONUSPOÄNG

Använd dina poäng

Användningsområden för dina EuroBonus-poäng är många. Mest förmånligt är att använda sina poäng för att resa över hela världen. Du kan även använda poängen till tillgång till lounge eller för att uppgradera din flygning. Om du inte vill ut och flyga för dina poäng kan du istället lyxa till det med hotell. Du kan även köpa presentkort och andra saker i SAS EuroBonus shop.

Så här gör du

Bli medlem i SAS EuroBonus. Du kan tjäna EuroBonus Extrapoäng varje dag om du koppla ditt EuroBonus-nummer med valfritt betal/kreditkort och betala sedan med det kortet i anslutna butiker och restauranger.  Med ett vanligt Visa eller Mastercard kort, tjänar du poäng i vissa butiker som är anslutna till EuroBonus. Om du i stället har ett SAS Mastercard eller SAS Amex kort, tjäna du poäng på samtliga köp oavsett vart du handlar. Du måste registrera ditt betal/kreditkort innan du kan tjäna poäng hos deltagande butiker. Även om du har ett SAS EuroBonus Mastercard eller SAS EuroBonus Amexkort måste det registreras av dig. Om du inte har registrerat ditt kort ännu kan du göra det här. Dina Extrapoäng registreras automatiskt vid betalningstillfället.

Poängpristabell för bonusresor

Priserna i tabellerna nedan är fast poängkostnad för tur och retur per person. Poängpriset kan endast appliceras på rena bonusbiljetter. På dessa biljetter kan du applicera en Fly Premium rabatt eller en 50% poängrabatt med SAS American Express.

Poängtabell med SAS flyg

RegionSAS bonusbiljetterVanliga biljetter för poäng
Inrikes i Danmark, Finland,
Norge och Sverige
SAS Go 10 000
SAS Plus 20 000
SAS Go från 14 300
SAS Plus från 29,000
Mellan Norden+-länder
(Danmark, Estland, Finland, Norge, Sverige, Tyskland, Lettland, Litauen och Polen)
SAS Go 20 000
SAS Plus 30 000
SAS Go från 14 300
SAS Plus från 47,000
Mellan Norden+ och EuropaSAS Go 30 000
SAS Plus 50 000
SAS Go från 42 900
SAS Plus från 71,400
Mellan andra europeiska länderSAS Go 10 000
SAS Plus 20 000
SAS Go från 14 300
SAS Plus från 98,000
Till/från Asien och USASAS Go 60 000
SAS Plus 80 000
SAS Business 100 000
SAS Go från 14 300 
SAS Plus från 115 000
SAS Business från 200,000

Poängtabell med övriga flygbolag inom Star Alliance

Från Europa tillEconomyBusinessFirst
Inrikes i Europa20 00030 000
Europa40 00060 00080 000
Från Nord- och Centralamerika70 000130 000175 000
Från Sydamerika och Västindien90 000165 000225 000
Från Nord-/Centralafrika och Mellanöstern60 000105 000140 000
Södra Afrika90 000165 000225 000
Sydostasien, fastlandet90 000165 000225 000
Sydostasien, öregioner100 000210 000290 000
Från centrala Asien och Fjärran östern90 000165 000225 000
Stillahavsområdet140 000275 000380 000
Indien80 000140 000190 000
Hawaii110 000190 000250 000
SAS Bonusbiljetter

SAS bonusbiljetter har ett fast pris och är markerade med en guldfärgad prick i bokningsflödet på sas hemsida när du söker efter tillgängliga biljetter. SAS reserverar ett antal platser på varje flygning till SAS Bonus. Dessa plaster kan endast bokas med poäng för EuroBonus-medlemmar. Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass. Du kan använda en American Express-kupong med 50 % rabatt och Mastercard Fly Premium. De första SAS bonusbiljetterna släpps 11 månader före avresa.  Sittplatser blir tillgängliga med jämna mellanrum, så om du inte hittar ett flyg eller ett datum som passar kan du kontrollera tillgången igen senare. Du kan kombinera SAS bonusbiljetter med vanliga biljetter för poäng (som betalas helt med poäng) i samma bokning. Detta innebär att du kan resa med en bonusbiljett i en riktning och med en vanlig biljett för poäng i den andra riktningen. Barn i åldrarna 2–11 år (på avresedagen) får 50 % rabatt. Du kan boka SAS bonusenkelresor till 60 % av poängpriset för tur och retur. Du kan boka om eller avboka din bonusresa fram till 24 timmar före avgång. Du tjänar inga nya poäng på dessa bonusresor.

SAS bonusresor kan inte bokas om eller återbetalas senare än 24 timmar före utresans avgång. Om utresans och hemresans destination är olika på din bonusresa kommer poängpriset för den dyraste destinationen att gälla för hela bonusresan. Uppehåll som varar längre än 24 timmar är inte tillåtna, dock med undantag för SAS-flygningar till/från Asien och USA. På SAS-flygningar till/från Asien och USA är ett uppehåll tillåtet på utresan och ett på hemresan.

Vanliga biljetter för poäng

När du har specifika krav på resedatum eller serviceklass är det bästa alternativet att boka en vanlig biljett för poäng. SAS Bonus-kampanjer, en American Express-kupong med 50 % rabatt och Mastercard Fly Premium kan inte användas för vanliga biljetter för poäng. Du tjänar Baspoäng på dessa biljetter när du flyger. Om det flyg du vill åka inte finns som en SAS bonusresa (ingen guldprick i bokningsflödet), kan du köpa en vanlig biljett för poäng, förutsatt att det finns tillgängliga sittplatser på flyget. Poängpriset varierar beroende på motsvarande kontant biljettpris och kommer att vara högre än för SAS bonusresor. Du kan boka vanliga biljetter och betala helt med poäng i bokningsflödet genom att välja ”Betala med poäng”.  Du kan också använda dina poäng för att få rabatt på biljettpriset i pengar (delbetalning med poäng och pengar). Välj bara de flyg du vill ha och gå vidare till betalningssidan där du väljer ”Använd EuroBonus-poäng”. Poängpriserna gäller för flygningar som utförs av SAS och Widerøe. Flygningar med andra flygbolag kan vara tillgängliga, men priserna kommer att skilja sig.Du kan kombinera vanliga biljetter som betalas helt med poäng med SAS bonusbiljetter i samma bokning. Detta innebär att du kan resa med en vanlig biljett för poäng i en riktning och med SAS bonus i den andra riktningen. Guld-medlemmar får 10 % rabatt på poängpriset och Diamant-medlemmar får 30 %. Barn i åldrarna 2–11 år (på avresedagen) får 25 % rabatt på poängpriset. Poängpriser gäller tur och retur-resor. Om en vanlig biljett för poäng kombineras med en bonusbiljett kommer priset för den vanliga biljetten för poäng att vara 50 % av poängpriset för tur och retur. 

Star Alliance bonusbiljetter

När du vill utforska världen kan du använda dina poäng för att boka din bonusresa med en partner i Star Alliance. Du kan boka bonusresor online till alla destinationer som erbjuds av något av flygbolagen i Star Alliance.  Tillgången till Star Alliance bonusresor är begränsad och hanteras av varje enskilt flygbolag. Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass. Du kan använda en American Express-kupong med 50 % rabatt. Du kan boka enkelresor till 60 % av poängpriset för tur och retur. Barnrabatter är inte tillgängliga. Barnrabatt gäller endast för resor med SAS och Widerøe. Du kan boka om eller avboka bonusresor fram till 24 timmar före utresans avgång. Du tjänar inga poäng på dessa bonusresor. Maximalt åtta flygsträckor (segment) är tillåtna per bokning. Inga uppehåll är tillåtna som varar längre än 24h, varken på utresan eller hemresan. Både utresan och hemresan måste följa logiken ”den rimligaste rutten mellan avgångsplatsen och destinationen”. 

Uppgradera med poäng

Som EuroBonus-medlem kan du använda dina EuroBonus-poäng för att betala för en uppgradering till en högre reseklass på samtliga flygbolag som är medlemmar i Star Alliance. Om du har en bokning i SAS Go eller SAS Plus kan du använda dina poäng för att lägga ett bud på en uppgradering för att få tillgång till en högre reseklass. Du kan uppgradera både vanliga biljetter och bonusresor. När ditt bud har lämnats kan du ändra eller ta tillbaka det fram till 48h före avgång. Om du är medlem i EuroBonus Silver, Guld eller Diamant kommer ditt bud att värderas högre. Mer om Star Alliance-uppgradering

Biljettprisregler

Flygbolagets bränsletillägg ingår i poängpriset. Flygplatsers och myndigheters skatter och avgifter ingår inte i poängpriset och måste betalas av medlemmen. Skatter och avgifter varierar och beräknas vid bokningstillfället. Du kan omboka och avboka en bonusresa fram till 24 timmar före utresans avgång. De poäng du betalade kommer att återbetalas, förutsatt att de fortfarande är giltiga. Utgångna poäng återbetalas inte. Om priset har gått ner efter att den ursprungliga bokningen gjordes kommer mellanskillnaden att återbetalas. Om priset har ökat måste du betala mellanskillnaden.

Köp eller överlåt poäng

Saknas det poäng för att du ska kunna boka en bonusresa? eller vill du överföra poäng till någon annans konto? Köp det antal poäng du behöver för att kunna boka din nästa bonusresa. Du kan överraska någon med ett antal Extra-poäng och överföra poäng från ditt konto till någon annans konto.

SAS EuroBonus shop

Det bästa värdet för dina EuroBonuspoäng får såklart du om du använder dem till flygresor. Att exempelvis köpa en Samsonite-väska för 113 000 poäng i shoppen är ungefär samma poäng som behövs för att resa till Nordamerika i Business Class (för två personer om du har en voucher från Amex). Köper du i stället 12 muffins ombord hos SAS har du gått miste om en poängresa inrikes tur och retur. Om du inte vill/kan använda dina intjänade poäng till nya flygresor eller hotellvistelser, så kommer faktiskt SAS EuroBonus Shop väl tillhands. Om dina poäng är på väg att förfalla – se då till att klicka hem något trevligt i stället, kanske trisslotter, inredning eller hemelektronik? SAS EuroBonus shop

SAS Eurobonus – Hotellnätter

Tjäna eurobonuspoäng när du bor på Hotell

Boka hotell för dina poäng

Du kan använda dina EuroBonus-poäng för att boka hotell. Du kan lösa in dina EuroBonuspoäng hos SAS hotellpartners online när du är inloggad. Använd sökmotorn, leta rumstillgänglighet & och gör din egen bokning. Frukost ingår alltid i priset. SAS Eurobonus har avtal med många olika hotellkedjor, dessutom är Hotels.com med som SAS partners där det finns tudentals hotell världen över att välja bland. Några hotell har begränsningar över hur många nätter man får bo på respektive hotell i rad – exempelvis att man “bara” kan tjäna in 500 eurobonuspoäng per natt, upp till fem nätter i rad. Det vill säga 2500 eurobonuspoäng för fem nätters boende. Har du då betalat exempelvis 1200 kr per natt för hotellrummet med ett SAS American Express premium kort har du tjänat ytterligare 900 poäng eftersom att du tjänar 15 poäng per 100 kr spenderat med detta Amex kort. Dubbla poäng helt enkelt!

Allt du behöver göra är att logga in och gå till Min EuroBonus > Bonushotell och använda SAS sökmotor och boka hoteller därigenom. De flesta hotellen kräver att bokningen är en standardbokning, d.v.s. inte är en kampanjbokning, eller bokad med andra specialrabatter. Det krävs också att du kan uppvisa ditt SAS Eurobonusnummer vid incheckningen. Det är via ditt Eurobonusnummer du tjänar in och får dina poäng registrerade på ditt Eurobonuskonto. Du kan avboka din bokning fram till 24 timmar före den planerade vistelsen, förutsatt att dina poäng inte har gått ut. Vill du inte sitta och leta detta online kan du ringa SAS så hjälper de dig att leta lediga rum. Kom ihåg att du behöver ha tillgång till ditt EuroBonus nummer och din fyrsiffriga säkerhetskod.

SAS Hotellpartners

Om du klickar på respektive hotel logotyp nedan kommer du direkt till erbjudandet.

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: