Apple AirTag – så spårar du din resväska

Så undviker du att tappa bort bagaget på flyget.

Apple Airtag - så spårar du din resväska

Om du åker på semester, lägg en AirTag i resväskan för säkerhets skull

Inget mer förlorat bagage med en bagagespårare. Det finns flera olika varianter på marknaden, Air tag är en apple produkt som jag tycker är smidig att använda mig av, eftersom att den är enkel att använda och att synka till sin iPhone i realtid. Taggen hjälper dig att lokalisera din resväska och låter dig därmed ligga steget före flygbolaget om din resväska av någon anledning inte skulle vara med på din flight. Om du redan på förhand, har informationen att resväskan lämnats kvar på avgångsflygplatsen, ankomstflygplatsen, så slipper du stå och vänta vid rullbandet på en resväska som aldrig kommer. I stället kan du gå direkt till bagage claim på flygplatsen.

 

En AirTag kommunicerar genom en säker Bluetooth-signal

En AirTag kommunicerar genom en säker Bluetooth-signal och kan upptäckas av andra Apple-enheter i Hitta-nätverket. Lägger du en AirTag i bagaget så räcker det att det finns andra Apple-enheter i närheten för att du ska kunna spåra den. Genom Apple-tjänsten iCloud kan vem som helst som är uppkopplad till Hitta-nätverket berätta var just din AirTag finns. I Hitta-appen får man fram en karta över var och när ens AirTag senast var synlig. Alltihop sker anonymt och krypterat och fungerar bara Apple-enheter emellan. Ingen annan kan se just din AirTag och ingen vet vilken telefon det är som den senast kommunicerat med eftersom allt är krypterat. Eftersom att många i världen använder apple enheter är det relativt enkelt att följa en AirTag runt om i världen på flygplatser och tågstationer. Apple har en smart lösning, där dem gjort det svårare för människor som vill förfölja andra människor genom att låta AirTagen skicka meddelande till en användare som följs av en tagg som inte är hens egen. Väldigt smart!

Batteritiden räknas till ett drygt år och det ska vara enkelt att byta på egen hand. Apples riktpris ligger på ca 450kr per tagg men det går att hitta dem för lägre pris om du köper flerpack. Har du däremot en Android mobil, är det även möjligt att kunna hitta en AirTag, det kan du läsa mer om på Apples supportsida.

Koppla ihop din AirTag med din iPhone

Har ditt bagage tappats bort på resan? Eller är du den personen som slarvar bort nycklarna, eller andra viktiga saker? Den här taggen fungerar för fler ändamål än på resan, så lägg en AirTag i din jacka, glasögonfodral, eller på cykeln.

En AirTag är löjligt enkel att konfigurera. Håll den bara nära din iPhone så kommer den att hittas direkt. Uppsättningen är tre klick och sedan är den synlig i Hitta-appen. Där går det också att döpa om den och ange den som nyckel, plånbok, paraply, väska eller annat. Det går även att sätta notiser som ploppar upp om föremålet lämnas kvar på avstånd från dig eller en specifik plats.

 

Tips på olika bagagespårare

  • Apple AirTag – Bluetooth 5.0 
  • Samsung Galaxy Smart Tag Plus – Bluetooth 5.0
  • Tile Pro – Bluetooth (compatible with both Apple and Android)
  • Retreev Smart Luggage Tag – NFC & QR Code
  • DynoTag SuperTag ID – QR Code

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.