Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

BETALA RÄKNINGAR MED SAS KREDITKORT & TJÄNA EUROBONUSPOÄNG

BETALA RÄKNINGAR MED SAS KREDITKORT & TJÄNA EUROBONUSPOÄNG

Tjäna EuroBonuspoäng när du betalar dina räkningar

Är du bara några tusen kronor från att tjäna ihop en American Express 2-4-1 voucher eller behöver du mer poäng till nästa flygresa? Genom att betala räkningar med kreditkort kopplat till EuroBonus så får du poäng & toppar din spendering på kortet för att kvalificera dig för 2-4-1 voucher med ditt SAS Amex.

I Sverige finns två kända aktörer som erbjuder att betala räkningar med kreditkort. Precis som vid vanliga kortköp kan du samla bonuspoäng på ditt kort när du betalar dina räkningar på Billhop eller Betalo. Du kan betala med både SAS MasterCard och American Express. Deras tjänster fungerar på så sätt att de tar ut en avgift, som är en procentuell del av transaktionen, mot att du kan använda ditt kort för att betala dina fakturor/räkningar. Därmed får du EuroBonus-poäng som du annars hade gått miste om om du hade valt att betala med en traditionell banköverföring. Att betala räkningar på detta sätt med sitt kreditkort klassas fortfarande som kontantuttag men är samtidigt poänggrundande. Du får betala avgiften till Billhop/ Betalo, men ingen extra avgift till American Express eller Mastercard. Efter att du betalat din faktura får du bekräftelse & kvitto via epost så att du alltid har full kontroll över det du har betalat.

Billhop

Billhop har historiskt sett varit mer tillmötesgående i förhållande till den serviceavgift de tar ut. Har du höga volymer (höga summor) och tar kontakt med Billhop så kan det vara möjligt att förhandla dig till en något lägre serviceavgift hos dem. Billhop har en användarvänlig mobilapp som fungerar mycket bra. Tidigare hade Billhop en värvningsfunktion där man fick 10 000 kr att betala räkningar för utan avgift för varje person man värvade (den som blev inbjuden fick 5000 kr). Dessvärre är denna funktion borttagen nu.

Betalo

Om ditt mål är att samla Eurobonuspoäng och du har ett SAS EuroBonus Mastercard så kan det vara värt att använda Betalo istället för Billhop då Betalo endast har en avgift på 1,9% för kort hos Mastercard jämfört med Billhop som tar ut en avgift på 2,5% oavsett korttyp. Avgifterna hos Betalo gör alltså att det blir billigare att använda deras tjänst med vissa specifika kort. Betalo ger dig också möjlighet att göra överföringar till bankkonton och betala dem med ditt kort (med undantag för American Express som inte tillåter detta). Betalo har en användarvänlig mobilapp som fungerar mycket bra.

Vad kostar det?

Billhop tar ut en fast avgift på 2,50% av transaktionsbeloppet oavsett vilket kreditkort du väljer att använda som betalningsmetod. Betalo tar i stället ut en avgift på 1,9% för Mastercard & VISA kort, samt 2,5 % i avgift för American Express. När du betalar fakturan dras pengarna direkt, men betalningen utförs 2 bankdagar senare med Mastercard och 4 bankdagar senare med American Express. Detta kan vara bra att hålla koll på i samband med SAS kampanjer om man vill betala lite fakturor för dubbla poäng.

En faktura på 10k kostar totalt 10250 sek hos Billhop eller Betalo med SAS American Express kort. Många anser att det är värt den extra avgiften, för att uppnå uppnå vouchern per kalenderår, samt att detta ger Eurobonuspoäng. Med ett SAS Amex premium kreditkort, tjänar du 30 000 poäng per spenderade 150 000 kronor på räkningar, till en kostnad av 3750 kr. Alltså: du har betalat 3750 kr i ränta – men du har nu uppnått en 2-4-1 voucher från Amex eftersom att du uppnått din spend på 150k under ett kalenderår. Det gör att du flyger för halva poängpriset världen över!

Hade du kunnat hitta en resa tur och retur i Business Class världen över för 3750kr? Givetvis behöver du mer än 30 000 poäng till att kunna boka denna bonusresa, och dessa poäng samlar du ihop från dina vardagsinköp med kortet. Poängpriset gäller alltså för bonusresa tur och retur, poängpriset varierar beroende på vilken zon du vill resa till i världen, allt mellan 100 000 – 275 000 Eurobonus-poäng kostar bonusbiljetter i Business Class. Du kan se tabellen för poängpris på bonusresor här.

Uppnå din 2for1 voucher snabbare

Om du ser till värdet av en American Express 2-4-1 voucher så är det definitivt värt att använda sig av dessa betaltjänster ibland. Vill du resa till en specifik destination i Business Class med din partner där ordinarie poängpris per resenär är 100 000 poäng så skulle ni alltså behöva totalt 200 000 poäng utan en sådan voucher. Att använda Billhop eller Betalo kan vara viktigt när du saknar några tusen poäng till nästa resa eller om du inte kan komma upp i din årliga spend på ditt SAS Amex med vardagsinköp för att få din 2for1 voucher.

Uppnå Fly Premium Diamond

Det finns också en fördel att betala fakturor för att tjäna in EB-poäng, då du snabbare ha möjlighet att uppnå en högre statusnivå i SAS Fly Premium program. Du blir Fly Premium Diamond om du kommer kommer upp i 200 000 EuroBonus-poäng under en 12 månaders period, detta behöver inte vara kalenderår. Det är hel klart en fördel att betal sina räkningar på detta sätt om man ligger nära gränsen för att uppnå Diamond.

Kom igång på en minut!

Det är enkelt att komma igång med Billhop eller Betalo. En snabb registrering och du kan direkt börja betala räkningar & fakturor med ditt kreditkort. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto på både Billhop & betala. Du betalar bara när du använder tjänsten och du kan när som helst avsluta ditt konto.

Registrera ett konto hos Billhop
Registrera ett konto hos Betalo

Kommentera

Close