Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

BLI MEDLEM I SAS EUROBONUSPROGRAM

BLI MEDLEM I SAS EUROBONUSPROGRAM

Bli medlem i SAS EuroBonus och samla poäng till gratis flygresor

Upptäck vart dina poäng kan ta dig.  

Vad är EuroBonus?

EuroBonus är flygbolaget SAS bonusprogram. Du samlar poäng till gratis flygresor världen över och kan välja att boka dina flygresor för insamlade poäng med alla flygbolag Inom Star Alliance. Du samlar EuroBonus-poäng med ett SAS Mastercard kort eller ett SAS Amex kort. SAS Amex korten är ett samarbete mellan SAS och American Express. Med dessa kort får du poäng på samtliga köp du gör med kortet. Du kan också samla poäng med ditt vanliga bankkort som du kopplar till ditt Eurobonus. Då kan du endast få poäng på köp i butiker som har ett samarbete med SAS. Sist men inte minst kan du även samla poäng på onlineköp genom SAS egen shoppingportal. I portalen finns över 400 butiker.

SAS EuroBonus program lanserades år 1992 & har idag mer än fem miljoner medlemmar. Grunden i all poängintjäning är ditt eget Eurobonusnummer. Det består av en bokstavskombination EBB, EBS, EBG eller EBD, och står för Eurobonus Basic Member, Silver, Gold och Diamond. De tre bokstäverna följs av nio siffror, som är ditt unika medlemsnummer. Bokstäverna kan ändras från år till år beroende på om din statusnivå höjs eller sänks, men dina siffror är alltid desamma. Du ska alltid uppge ditt Eurobonusnummer när du ska flyga med SAS eller Star Alliance. Är ni fler som ska resa, och vill tjäna in poäng på flygbiljetter behöver varje person sitt eget medlemskap (konto) och Eurobonusnummer. 

> Klicka här för att bli medlem i SAS EUROBONUS (Du får ett gratis kort hemskickat)
Olika områden att använda sina insamlade EuroBonus-poäng
  • Tjäna poäng genom att flyga, handla och göra saker du ändå gör.
  • Använd poäng till flyg, hotell, tillgång till lounger och uppgraderingar
  • EuroBonus-medlemmars biljetter med SAS är klimatkompenserade.
  • Uppnå Silver-, Guld- eller Diamant medlemskap & få tillgång till ännu fler förmåner.
  • Samla poäng med din familj och dina vänner med hjälp av Point Sharing för att nå dina resmål snabbare.

SAS EuroBonus medlemskap är kostnadsfritt och poängen är giltiga i 5 år från intjänadedatum

Du kan använda dina poäng på flygresor, uppgraderingar, hotell och andra upplevelser. När du är inloggad på SAS hemsida eller i appen på din mobiltelefon, är det enkelt att se hur mycket EuroBonus-poäng du har på ditt konto. Där ser du också hur länge alla poängen är giltiga. Vanligtvis har EuroBonus-poäng en giltighetstid på fem år. Med Eurobonus Diamond förfaller aldrig poängen så länge du har statusen kvar. Om dina poäng är påväg att förfalla, borde du såklart boka en resa. Med kort varsel kan du alltid boka in en inrikesflygning över dagen, som ändå generar poängintjäning av nya poäng. Annars kan du lägga till en person din PointSharing grupp så får poängen nytt liv, och du kan ta del av dem igen. En god gärning är annars att skänka alla poäng till Rädda Barnen, Water Aid eller Läkare utan gränser genom SAS EuroBonus shop.

Point Sharing group

Dela poäng mellan dig, vänner & familj!

Point Sharing Group

Samla poäng och nå era mål tillsammans snabbare. När du går med i en Point Sharing-grupp kan du och upp till sju andra medlemmar samla EuroBonus-poäng på ett delat konto och använda dem till gemensamma reseupplevelser. Ni behöver inte längre hålla koll på poäng på flera olika konton – med Point Sharing är alla poäng enkelt tillgängliga på ett gemensamt konto och redo att användas. Lägg till både familj och vänner.

* Som ägare av gruppen bestämmer personen vilka som ska kunna nyttja poängen
* Vem som helst i pointsharegruppen kan disponera poängen hur och när som helst. 
* Poäng som är äldst i pointsharegruppen kommer att användas först oavsett vem som tjänat in dom

Varför behövs ett Point Sharing konto?

Det som förr kallades familjekonto kallas idag Point Sharing Group och tar steget poängsamling till ytterligare en nivå. Om ni är flera personer i en familj som samlar EuroBonus-poäng kan ni ha en Point Sharing Group för upp till åtta personer och på så sätt samla poäng på ett gemensamt konto. Alla poäng ni tillsammans tjänar in hamnar på det kontot oavsett om det är genom flygning, kreditkortsinköp eller hyra av bil. Fördelen är att ni tillsammans kan dra in mer poäng och utnyttja dem till flygresor. Alla medlemmar i gruppen har sedan tillgång till gruppens gemensamma poängpott. Ni kan boka flygresor var för sig eller tillsammans.

Om du och din partner tillsammans har 100 000 EuroBonus-poäng & du är innehavare av en 2-4-1 voucher genom American Express, kan ni boka en bonusresa i SAS Business och använda gemensamt intjänade poäng. Om någon i gruppen har en viss nivå hos Fly Premium genom Mastercard Premium, kan statusinnehavaren boka resor åt andra genom att använda sin förmån. Exempelvis om någon i gruppen har statusnivån Eurobonus Diamond kommer den statusnivån inte att överföras till någon annan i gruppen, då statusnivån är personlig.

Varje partner behöver sitt eget Eurobonusnummer vid registrering av flygbiljett

Är du innehavare av samtliga SAS kreditkort med tillhörande extrakort & PointEarnerkort & alla poänginköp går till ett & samma konto? Tänk på att din partner behöver sitt eget EB nummer när ni ska ut & resa, om ni vill tjäna poäng på varje flygbiljett. Award-biljetter (bonusbiljetter) genererar inga poäng, men det gör däremot Revenue-biljetter (vanliga biljetter för poäng). Du kan du endast använda ditt egna EB nummer på din egna biljett, och kan således inte skriva in ditt EuroBonus nummer på någon annans biljett. Ni vill väl inte förlora dessa flygpoäng? Så se till att din partner eller andra familjemedlemmar har varsitt medlemskonto i EuroBonus. Om du inte har angivit numret vid bokning av en flygbiljett kan du göra detta på flygplatsen vid incheckning. Det går även att efterregistrera poäng efter en flygning på SAS hemsida, men det är alltid enklast att göra det från början.

“När du bokar en bonusresa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Rabatten gäller för upp till två personer. Innehavaren av poängrabatten kan använda den för att boka en resa för andra personer (max 2). Poängrabatten gäller för kategorin SAS Bonus på SAS samt bonusresor med Star Alliance”


Olika medlemsnivåer inom Fly Premium programmet

EBB – Basic Member

Eurobonus Member är första nivån. När du registrerar dig som medlem, blir du automatiskt medlem och kan påbörja din poängintjäning. Du kan registrera flygningar och samla poäng med hela Star Alliance.

EBS – Silver Member

Med Eurobonus Silver börjar förmånerna. Du har alltid en extra väska när du åker med SAS. På vissa tider får du tillgång till lounge och fast track. Du har prioriterad incheckning.

EBG – Gold Member

Med Eurobonus Gold öppnas världen för frekvent flygande! Samtidigt som du är Eurobonus Gold, är du även Star Alliance Gold-medlem vilket innebär prioriterad incheckning inom SAS och Star Alliance. Du har tillgång till flera lounger, snabbare incheckning & prioriterad säkerhetskontroll. Som Gold tjänar du 25% fler baspoäng när du flyger med SAS.

EBD – Diamond Member

Diamond är den högsta nåbara statusen inom Eurobonus. Förutom förmånerna som Gold-medlem, får du som Diamond bl.a. förlängd giltighetstid på dina eurobonuspoäng, gratis dryck & möjligheten att ge bort ett Eurobonus Gold medlemskap. Som Diamond tjänar du 25% fler baspoäng när du flyger med SAS.

Fly Premium,olika statusnivåer – så fungerar det

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: