Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

BOKA BONUSRESA MED BARN INOM STAR ALLIANCE

BOKA BONUSRESA MED BARN INOM STAR ALLIANCE

Om du bokat bonusresa online med en voucher och sedan behöver boka ytterligare biljetter till barnen, behöver du ringa kundtjänst på 08 797 40 40 för att knyta ihop de båda bokningsreferenserna.

Att boka en bonusresa med barn skiljer skiljer sig något från att boka en bonusresa för 1-2 personer med 50% poängrabatt. Vill man åka i en högre kabinklass, behöver man förstå att det oftast bara finns runt 1-2 bonusplastser i Business class eller first Class tillgängliga per flygning. Det innebär att endast två bonusplatser i Business Class finns tillgängliga när flygningen går till försäljning 330 dagar innan avgång. Tillgängligheten kan öka eller minska allteftersom att avgångsdatumet närmar sig. SAS har en tendens att öppna upp fler än två bonusplatser i Business Class närmare inpå avgång. Har ni möjlighet att planera en resa med så kort varsel finns det då större möjligheter att hitta plaster och boka in hela familjen i Business Class. Det finns också några andra undantagsfall. Inom Star Alliance släpper flygbolagen Avianca, Singapore Airlines, Thai Airways, Turkish Airlines och Swiss International Airlines fler än två bonusplatser i Business Class på flygningar när dessa går till försäljning. Försök att söka tillgänglighet hos dessa flygbolag och välj en destination dit dessa flygbolag går. 

Vad ska man göra om det inte finns mer än två bonusplatser tillgängliga men vi är fler som vill åka?

Att hitta bonusplatser för exempelvis fyra personer i en familj till resan är inte det lättaste då det oftast bara släpps två bonusplatser i Business Class per flygning. Om ni inte kan vänta tills fler biljetter släpps närmre inpå avresa, kan man dela upp familjen i två par, och resa på olika flyg. Dela upp familjen i två olika rutter och boka in er på olika flygrutter med samma ungefärliga avgångs- och ankomsttider till slutdestinationen om destinationen trafikeras av många flygbolag, exempelvis Bangkok eller New York. Det går också att dela upp familjen på två olika resdagar efter varandra. Destinationer som exempelvis Seychellerna, Mauritius och Maldiverna har få anslutningar, och då är det bäst att satsa på en resa på två olika dagar. Ena föräldern åker alltså med ena barnet första dagen, och den andra föräldern åker med det andra barnet dagen därpå.

Dyrare med andra Star Alliance-bolag än att flyga med SAS

Poängpriset för resor med andra bolag inom Star Alliance är högre. Men du kan också ta dig till fler destinationer än med SAS. Ska du exempelvis resa till USA, finns det möjlighet att resa både för SAS poängpris för bonusbiljetter och för Star Alliance poängpris. Sök främst på SAS flygningar för att kunna boka för det billigare poängpriset.

50% rabatt för barn på SAS flyg

Barn mellan 2-11 år betalar enbart halva poängpriset för en bonusresa. Spädbarn under två år reser gratis eller mot en låg avgift under förutsättning att barnet reser i förälders knä. Om spädbarnet kräver en egen sittplats så gäller samma pris som för äldre barn. Det innebär att du kan resa två vuxna och ett barn till USA i SAS Business för 150 000 poäng, med en 2-4-1 voucher samt barnrabatten. På bonusresor med Star Alliance finns ingen barnrabatt på poängpriset, utan vuxenpris gäller för barn mellan 2-11 år. För spädbarn gäller samma regler som för SAS.

** För resor med Star Alliance reser barn under 2 år gratis. Över 2 år gäller ordinarie pris.

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: