Boka bonusresa med Qatar airways & British airways

Bonusresor med andra allianser

Förutom Star Alliance, kan du även samla poäng med två andra allianser. Det finns 3 stora globala flygallianser världen över: 

 1. Star Alliance
 2. Oneworld
 3. SkyTeam
 

Samla poäng i One world alliansen

I denna allians samlar du Avios (poäng). Idag används Avios av British Airways, Iberia och Aer Lingus samt Qatar Airways. Avios är ett av de mest populära bonusprogrammen i Oneworld.

Oneworld är den tredje största flygbolagsalliansen i världen. Alliansen grundades 1999 av American Airlines, British Airways, Canadian Airlines, Cathay Pacific och Qantas Airways. Canadian Airlines var medlem tills bolaget absorberades av Air Canada som var medlem i Star Alliance. Oneworld är den snabbaste växande alliansen just nu och har genomgått en kraftig expansion de senaste åren. Avios är ett av de mest populära bonusprogrammen i Oneworld. Avios bedriver även samarbeten med hotell, hyrbilsfirmor, shoppingportaler, mataffärer, etc under sitt egna varumärke där medlemmarna i något av bonusprogrammen kan tjäna Avios på sina inköp.

British Airways är är del av IAG gruppen som är Europas tredje största flygbolagskoncern. British Airways är medlem i OneWorld alliansen, där bland annat Brittish Airways, Qatar Airways, Iberia, Finnair, American Airlines och Cathay Pacific ingår. För dig som ofta reser till London eller USA så är British Airways och OneWorld ett bra alternativ, då det finns goda anslutningar från Stockholm till London, samt vidare till Nordamerika.

British Airways kallar sitt program för Executive Club, som skiljer sig kraftigt från andra bonusprogram då de räknar antalet Avios och Tier Points baserat på antalet flygningar och distansen på dessa. Avios är namnet på poängen som du kan använda för att boka bonusresor och dessa tilldelas likt de flesta program baserat på flygningens distans och bokningsklassen. Tier Points är poängen som tar dig upp till nästa medlemsnivå och dessa tilldelas baserat på flygningens längd och antalet flygningar. Silver kräver 600 Tier Points inom ett medlemsår. Guld kräver 1500 Tier Points inom ett medlemsår

Ett bra exempel på detta är för resor till Kalifornien där man antingen kan flyga med ett stopp i London eller två stopp i London och New York. För en resa ARN-LHR-LAX så ger ARN-LHR flygningen 40 tier points i Business Class och LHR-LAX ger 140 tier points, totalt 180 tier points. 

Med flygbolag som Qatar Airways, British Airways och Finnair kan man ta sig ut i världen med utgång i Sverige.

Alaska Airlines Cathay Pacific Japan Airlines Qantas S7 Airlines
American Airlines Finnair Qatar Airways Srilankan Airlines Royal Air Maroc
British Airways Iberia Malaysia Airlines Royal Jordanian  
 

Samla Avios till bonusresor – unna dig en lyxigare flygupplevelse med dina insamlade Avios med något av flygbolagen i One-World alliansen.

Oneworld® är en allians av 13 av världens ledande flygbolag, som har åtagit sig att tillhandahålla den högsta servicenivån och bekvämligheten på nästan 1 000 destinationer i mer än 150 länder över hela världen. Du kan använda dina Avios-poäng till flygresor med alla flygbolag i Oneworld alliansen. Du kan också enkelt överföra dina Avios till exempelvis Membership rewards programmet med växlingskurs 1:1 om du ska flyga med något av flygbolagen som ingår i det programmet i stället (Aero Mexico, Air France & KLM, ANA, JetBlue, Hawaiian Airlines, Singapore Airlines m.fl.).

Uppgradera en kontantbokning till en högre kabinklass där det finns tillgänglighet.
Uppgradera på British Airways, Iberia och American Airlines flyg.
Uppgradera vid bokningstillfället eller uppgradera en befintlig flygning.
Uppgradera enkel resa eller returresa.
Avios-uppgraderingar är tillgängliga på awardflighter.

Du kan samla Avios genom att använda ett Avios-kreditkort som du använder på dina vardagsinköp.

Du kan tjäna British Airways Avios på en mängd olika sätt. Du kan samla Avios genom att använda ett Avios-kreditkort som du använder på dina vardagsinköp, när du bokar British Airways flyg eller semester, hotell och boende, hyrbilar och resetillägg som flygplatsparkering eller tågtransfer.

British Airways Executive Club-medlemmar kan från och med den 18 oktober 2023, se fram emot en stor förändring när flygbolaget övergår till en omsättningsbaserad Avios-förtjänst. Det innebär att du att få bonuspoäng baserat på hur mycket pengar du betalar dem, inte baserat på flygsträckans längd. Medlemmar kommit alltså att tjäna Avios baserat på det belopp de spenderar, istället för den tillryggalagda sträckan. Denna nya förtjänstmodell kommer också att gälla för flygningar marknadsförda av Iberia, British Airways systerbolag.

Du kan också tjäna och samla Avios-poäng genom att handla vardagsartiklar via British Airways online shoppingportal med över 1 100 återförsäljare, inklusive Apple, John Lewis och Marks & Spencer. Du kan använda dina insamlade Avios till bonusbiljetter på flygningar med alla flygbolag inom Oneworld-alliansen, hotellvistelser, uppgraderingar, delbetalningar, vin, erfarenheter eller hyrbil. Du kan också överföra poäng till British Airways Executive Club från följande program:

British Airways Executive Club har en ganska annorlunda prissättning jämfört med många andra bonusprogram.

British Airways Executive Club har en ganska annorlunda prissättning jämfört med många andra bonusprogram. Bonusresor prissätts baserat på antalet segment, distans samt vilken kabinklass. Det innebär att en bonusresa med många mellanlandningar blir dyrare än en resa med direktflyg. Som jämförelse med bonusprogrammet SAS EuroBonus, prissätter dem sina bonusresor baserat på geografiska zoner och kabinklass där priset är fast oavsett antalet flygsegment i bokningen.

Priset avgörs beroende på när man reser, då British Airways tillämpar peak och off-peak pricing. Populära resdagar så som veckoslut, skollov och storhelger prissätts som peak-pricing där man vanligtvis får betala ett högre poängpris. Den segmentbaserade prissättningen gäller på flygningar med British Airways, samt på resor med Oneworld-partners där endast ett flygbolag är inblandat i bokningen. På resor med Oneworld så gäller peak pricing oavsett när man reser. American Airlines flyger till 123 olika internationella destinationer. Alla flygbolags lojalitetsprogram låter dig inte kombinera flera Oneworld-flygbolag i samma pris. Det smartaste sättet att boka dessa bonusbiljetter är med amerikanska Advantage, British Airways Avios, Cathay Pacific Asia Miles och Japan Airlines Mileage Bank.

British Airways Avios

British Airways tillämpar en fast prissättning på sina bonusresor men de publicerar ingen officiell bonustabell för sina egna flygningar eller för flygningar med ett Oneworld-flygbolag. För resor som involverar minst två Oneworld-flygbolag utöver British Airways så tillämpas Oneworld multi-carrier pricing. Detta innebär att du inte får reda på priset av en bonusresa förrän du är på bokningssidan, och det ger även British Airways flexibiliteten att utan förvarning höja eller sänka priserna på bonusresor. I tabellen nedan, ser du poängpristabell för hur många Avios som behövs för att boka en bonusbiljett baserat på distans och kabinklass. För att beräkna vilket poängpris du ska betala, använder du exempelvis Great Circle Mapper eller JAL Distance Checker, för att fylla i destination & få fram hur många miles din rutt blir.

British Airways multi-carrier award chart Economy Premium economy Business class
Under 1,500 miles n/a. n/a. n/a.
1,501 – 4,000 miles 35,000. 52,500. 70,000.
4,001 – 9,000 miles 60,000. 90,000. 120,000.
9,001 – 10,000 miles 70,000. 105,000. 140,000.
10,001 – 14,000 miles 90,000. 135,000. 180,000.
14,001 – 20,000 miles 100,000. 150,000. 200,000.
20,001 – 25,000 miles 120,000. 180,000. 240,000.


Med ett renodlat American Express kort kan du växla över dina Membership Rewards till Avios. Växlingskurser från Membership Rewards från 1 sept 2022

Väljer du att konvertera dina poäng till hotell-och flygpartner gör du det till en konvertering enligt följande:

American Express Membership Rewards (växlingskurs 1:1).
Capital One Miles (växlingskurs 1:1).
Chase Ultimate Rewards (växlingskurs 1:1).
Marriott Bonvoy (växlingskurs 3:1).

 • SAS – 29 Amex-poäng motsvarar 1 EuroBonus Extrapoäng (16:1)
 • British Airways – 20 Amex-poäng motsvarar 1 Avios (11:1)
 • Air France/KLM – 29 Amex-poäng motsvarar 1 Flying Blue Miles (10:1)
 • Iberia – 20 Amex-poäng motsvarar 1 Avios (11:1)
 • Delta – 40 Amex-poäng motsvarar 1 SkyMiles® (10:1)
 • Finnair – 20 Amex-poäng motsvarar 1 Finnair Plus poäng (11:1)
 • Qatar – 27 Amex-poäng motsvarar 1 Avios (11:1)
 • Thai – 34 Amex-poäng motsvarar 1 Royal Orchid Plus miles (10:1)
 • Hilton – 13 Amex-poäng motsvarar 1 Hilton Honors poäng (8:1)
 • Radisson – 8 Amex-poäng motsvarar 1 Radisson poäng (5:1)
 

 


Boka bonusresor med Qatar Airways för dina Membership Rewards (Amex-poäng)

Destinationer Qatar flyger i first class med A380 är bl.a. Bangkok, Sidney, London , Perth & Paris. Sweet spots för Qatar är absolut Australien för 180k avios i Business class. Även Maldiverna för 130k Avios där det erbjuds många avgångar, omkring 5-6 per dag.

Poängpriset gäller Tur och retur

Asien: 150k avios i Business 
Asien: 225k avios i First
Sydafrika: 150k avios i Business 
Maldiverna 130k i Business 
Australia/ new Zeeland: 180k avios i Business 
Australia/ new Zeeland: 270k avios i First

 • Maldiverna i Business Class: 130.000 Avios.
 • Australien/Nya Zeeland i Business Class: 180.000 Avios,
 • Australien/Nya Zeeland i First Class: 270.000 Avios.
 • Thailand I Business class: 150k avios i Business 


Låga bränsletillägg

Exempelvis till Australien 2500 sek i skatter och 2500 sek i bränsletillägg (totalt 5k)

När biljetterna släpps och hur man ska leta efter dem:
Qatar har 2 kategorier av bonusresor, saver och flex awards: Saver (dem billigaste och rena bonusplatser) och Flex awards dubbla poäng priset men då har du mycket bättre tillgänglighet att kunna hitta tillgängliga bonusbiljetter / uppgradera.


Räkna ut hur många Membership Rewards poäng du behöver till en bonusresa i Business class med Qatar Airways

I räkneomvandlaren kan du enkelt se vaxlingskursen för att omvandla dina Membership rewards till Avios. Om ni exempelvis är 2 personer som vill resa i Business class från Sverige till Thailand kostar det 150k Avios per person (totalt 350k Avios). Då växlingskursen är 11:1 och 3 Membership Rewards poäng är värda = 2 Avios, kommer ni att behöva 525000 MR-poäng för att kunna växla till 350000 Avios-poäng.

 

 


Flygbolag inom Oneworld alliansen

Alaska Airlines logo.

Alaska Airlines

Alaska Airlines and its regional partners serve more than 120 destinations across the United States to Mexico, Canada, Costa Rica, and Belize. The airline emphasizes Next-Level Care for its guests, along with providing low fares, award-winning customer service and sustainability efforts. For more information, please visit us at alaskaair.com.

American Airlines logo.

American Airlines

American Airlines is a founding member of oneworld. Along with its affiliates, American Airlines operates from major hubs across the USA, including Charlotte, Chicago, Dallas/Fort Worth, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix and Washington DC, to more than 330 destinations in 50 countries.

Find out more information on services provided by American Airlines

British Airways logo.

British Airways

British Airways is one of the world’s most recognised airlines and a founding member of the oneworld alliance. The airline and its affiliates service more than 170 destinations in nearly 80 countries throughout Europe, North America, South America, Asia, Africa and Australia, with its main hub London Heathrow.

Cathay Pacific logo.

Cathay Pacific

Established in 1946, Cathay Pacific Airways is Hong Kong’s flagship carrier and a founding member of the oneworld alliance. The airline serves some 80 destinations in more than 30 countries across Asia, the Pacific, Europe, North America, the Middle East and Africa.

Finnair logo.

Finnair

Established in 1923, Finnair is Finland’s flagship carrier. It joined the oneworld alliance in 1999. The airline flies to more than 65 destinations in 30 countries, including an increasing number of longhaul international flights to and from Asia, with its Helsinki hub ideally placed as a gateway between the Far East and Europe. Find out more information on services provided by Finnair

Iberia logo.

Iberia

Iberia is Spain’s flagship airline and the leading carrier between Europe and Latin America. It joined oneworld in 1999. From its Madrid hub, it flies to almost 120 destinations in 45 countries across Europe, Africa, the Middle East and the Americas. Find out more information on services provided by Iberia

Japan Airlines logo.

Japan Airlines

Established in 1951, Japan Airlines is one of the world’s premier carriers. It joined the oneworld alliance in 2007. The airline has major hubs at Tokyo, Osaka, Nagoya and Okinawa, and operates almost 900 daily flights to more than 70 destinations across 20 countries. Find out more information on services provided by Japan Airlines

Malaysia Airlines logo.

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines, which joined oneworld in 2013, is one of the few airlines worldwide rated five-star by Skytrax, which has also honoured the airline for having the World’s Best Cabin Staff. With its main operating hub in Kuala Lumpur, Malaysia Airlines flies to more than 60 destinations across Asia, Australia, Europe, the Middle East and North America.

Qantas logo.

Qantas

Qantas is one of the world’s most recognised airlines and a founding member of the oneworld alliance. It serves almost 80 destinations in 20 countries. As the only Australian airline in any global airline alliance, it offers an extensive domestic network besides serving points in Asia, the South Pacific, Europe, North and South America and Africa.

Qatar Airways logo.

Qatar Airways

Qatar Airways has a vast network across the Middle East and beyond and was named as Skytrax’s Best Middle East Airline for the seven years running and has been awared the Skytrax’s Five Star ranking since 2004. Other recent awards include Business Traveler USA’s Best Airline for International Travel and Aviation Business’ Airline of the Year 2011. It joined the oneworld alliance in October 2013. Find out more information on services provided by Qatar Airways

Royal Air Maroc logo.

Royal Air Maroc

Royal Air Maroc is the national carrier of Morocco and the leading airline in Africa since its creation in 1957. They connect their base in Casablanca with over 105 destinations in 54 countries over six regions (Africa, Asia, Europe, Middle East, North America and South America). Royal Air Maroc joined oneworld in April 2020.

Royal Jordanian logo.

Royal Jordanian

Royal Jordanian is the national carrier of the Kingdom of Jordan and joined the oneworld alliance in 2007. It serves some 60 destinations in 40 countries throughout the Middle East, where it offers one of the most extensive networks of any airline to Europe, Asia, Africa and North America.

SriLankan Airlines logo on the oneworld page.

SriLankan Airlines

SriLankan Airlines is the national airline of Sri Lanka. The airline currently operated to 32 destinations in 20 countries. with a fleet of over 20 aircraft, they cover a vast area of South Asia. SriLankan Airlines joined oneworld in May 2014.

Fiji Airways logo.

Fiji Airways – connect member to Oneworld

Fiji Airways is the first member to join oneworld connect. Fiji Airways is the flag carrier of Fiji. It serves 21 destinations in 13 countries and territories, including oneworld hubs Sydney, Hong Kong, Los Angeles and Tokyo. Fiji Airways’ inclusion in oneworld connect will add seven territories – its Fiji home and the neighbouring South Pacific nations of Kiribati, Solomon Islands, Tonga, Tuvalu, Vanuatu and Samoa.

 

Bonustabellen för Oneworld multi-carrier bonusresor

Oneworld-tabellen skiljer sig från British Airways ordinarie prissättning och här finns det möjlighet att verkligen maximera värdet av dina Avios. British Airways tillämpar flexibla regler när det kommer till resväg, där det är upp till varje agent att avgöra om resvägen anses vara rimlig eller ej. Kostnaden för bränsletilläggen varierar beroende på flygbolag, avreseort och destination. För en komplex jordenruntresa så bör du räkna med att betala minst 10.000 SEK i skatter och bränsletillägg per person utöver poängen.

 • Oneworld multi-carrier bonusresor prissätts baserat på den totala flugna distansen oberoende av antalet segment i bokningen. Detta gäller oavsett om resan är en enkelresa, tur och retur eller open-jaw.
 • Bokningen får max innehålla åtta segment, fem stopovers och en open-jaw.
 • Jordenruntresor tillåts så länge resan sker i samma riktning, samt att du inte passerar samma stad två gånger.
 • Priserna i tabellen anger vad resan kostar i ekonomiklass. För att räkna fram priset i business class multipliceras priserna i tabellen med 2 och i first class multipliceras priserna med 3.
 • Tillskillnad från många andra bonusprogram som räknar den högsta klassens pris för hela resan så är det klassen på den längsta flygningen som avgör priset. Detta innebär att du kan betala business class priset för en bonusresa som innehåller flygningar i first class, så länge den längsta flygsträckan i bokningen är i business class.
 

Upgrade with Avios

You can use your Avios to upgrade a regular cash booking to the next cabin, where there’s availability, on selected fares with British Airways, Iberia and American Airlines. Learn more about upgrading with Avios

Pay with Avios

Use your Avios to pay for seats and baggage.

Choosing your seat in advance
Baggage allowances

Reward flights

Flights that you book using Avios are called reward flights. You can book to any worldwide destination, where there’s availability, with British Airways and our oneworld® partners.You pay with your Avios plus a cash amount for taxes, fees and carrier charges.

Learn more about reward flights
Find availability

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.