Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

BOKA BONUSRESA MED SAS

BOKA BONUSRESA MED SAS

Boka bonusresa med SAS flyg

Du kan se poängprislistan nedan för bonusresor med SAS. Priset gäller tur och retur. Du kan använda dina EuroBonus-poäng för att flyga med SAS inom Sverige, Europa, USA eller Asien. Läs nedan hur du bokar en bonusresa med SAS / SAS Bonus.

SAS har en egen poängprislista jämfört med övriga flygbolag inom Star Alliance

Skillnaden att boka bonusresa med ett SAS än ett annan bolag inom Star Alliance är att den fasta poängkostnaden för destination och flygskatt är något lägre. SAS har en egen fast poängprislista som skiljer sig mot övriga flygbolag inom Star Alliance. Det innebär att du behöver flyga med SAS flygbolag för att kunna betala det lägre fasta poängpriset för din bonusbiljett. Själva poängkostnaden tur och retur för att åka från Sverige till Nordamerika, är 60 000 för ekonomi och 100 000 för Business Class. SAS kör långdistansflyg till USA och Asien. Du kan flyga till Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, Washington och San Francisco i USA och till Peking, Hong Kong, Shanghai och Tokyo i Asien.

Skatter och avgifter

Du betalar endast flygskatt på bonusresa, vilket brukar landa på ungefär 500 – 1000 sek. Flygskatten är olika beroende avreseort och destination. Du behöver alltså inte, till skillnad mot Star Alliance – betala flygskatt och bränsleavgift beroende på distansen du ska flyga. En resa i SAS Business från exempelvis Köpenhamn till New York tur och retur ca 500 sek. Om du enbart vill boka en enkelresa, är poängpriset 60% av tur och returpriset.

Betalning

Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass. Du kan använda en American Express-kupong med 50 % rabatt eller Mastercard Fly Premium rabatt. Du tjänar inga poäng på bonusresor. Vouchern går att utnyttja för resor med SAS och med Star Alliance. Ingen biljett- eller bokningsavgift tas ut för onlinebokningar. En bokningsavgift på 375 SEK tillkommer vid telefonbokning (vissa undantag finns, om det inte går att boka online).

Prislista för Bonusresa med SAS

Priserna i tabellerna nedan är fast poängkostnad för tur och retur per person. Poängpriset kan endast appliceras på rena bonusbiljetter. På dessa biljetter kan du applicera en Fly Premium rabatt eller en 50% poängrabatt med SAS American Express.

Biljettprisregler

Barn under 2 reser gratis hos SAS, och barn 2-11 år reser till 50% av ordinarie pris. Gäller ej flygningar med Star Alliance. Du kan kombinera SAS bonusbiljetter med reguljära biljetter för poäng. Du kan boka SAS enkelresor till 60 % av poängpriset för tur och retur. Uppehåll som varar längre än 24 timmar är inte tillåtna, dock med undantag för SAS-flygningar till/från Asien och USA. På SAS-flygningar till/från Asien och USA är ett uppehåll tillåtet på utresan och ett på hemresan. Du kan omboka eller avboka din bonusresa fram till 24 h före avgång. Poäng återbetalas, om de fortfarande är giltiga. förutsatt att poängen inte har gått ut. Avbokning är gratis, ombokningsavgift tillkommer på 150 sek per person, plus mellanskillnaden i skatter och avgifter.

50% poängrabatt med SAS American Express

Om du har något av SAS Amex kort (Classic, Premium eller Elite) och handlat för spenderingskravet på ett kalenderår, får du din 2-4-1 voucher som innebär att du betalar halva poängpriset på en bonusresa. Rabatten gäller för upp till två personer. Innehavaren av poängrabatten kan använda den för att boka en resa för andra personer (max 2). När du har en 50 % poängrabatt kan du exempelvis resa i Business Class två personer till Hawaii tur & retur för 190 000 EuroBonus-poäng, alternativt 95 000 poäng om du åker själv. Det är fantastisk förmån, som för oss är ovärderlig. Du kan se i Amex SE appen när du är inloggad när du uppnår din poängrabatt (under förmåner). Där står det också hur mycket du har spenderat med kortet under kalenderåret och hur mycket du behöver spendera ytterligare för att uppnå din poängrabatt innan kalenderåret är slut. Poängrabatten syns sedan i beställningsöversikten när du loggat in på ditt EuroBonus-konto. Tänk på att du måste boka din resa senast den 31 dec året du intjänade 2-4-1 vouchern. När du bokar resa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd.

SAS Bonus biljetter

Om du har ett SAS Mastercard Premium kort blir du automatiskt medlem i Fly Premium. Det innebär att du kan resa i SAS Plus Bonus eller SAS Business Bonus på resor men endast betala för SAS Go Bonus.  Du får tillgång till Fast Track och SAS lounger i samband med din resa. SAS Bonus biljetter går att boka på SAS egna flygningar. Dessa bonusbiljetter delas in i två kategorier: “Bästa Pris” (kallas för SAS BONUS) och “Bästa Tillgänglighet” (kallas för “Regular tickets for points”). Det är bara SAS BONUS som är en ren bonusresa, dvs som helt och hållet betalas med poäng, den är både om- och avbokningsbar fram till 24 timmar innan avresa. Mer om det längre ned.

Fly Premium nivåer från 1 mars 2021 – 28 februari 2022
Dina poängBonusresa iRes tillAntal gånger
0SAS Plus BonusSkandinavien1 bonusresa t/r
+25 000SAS Plus BonusEuropaObegränsat
+50 000SAS Plus BonusVärldenObegränsat
+100 000SAS Plus Bonus/Business BonusVärldenObegränsat
Boka bonusbiljetter med 50% poängrabatt hos Kundtjänst på 08 797 40 40

Det du bör tänka på är att ha ditt Eurobonusnummer och din fyrsiffriga säkerhetskod tillgänglig då denna ska uppges som en verifikation när du bokar över telefon. Har du inte denna kod tillgänglig kan du enkelt skapa/ändra det när du är inloggad på sas.se. kundtjänst har också möjlighet att skicka ut en ny till dig via antingen din e-post eller ditt mobilnummer som står registrerat i din profil på SAS när du är inloggad.  För att underlätta för agenten som söker fram din resa, och även för dig så att du får de segment du önskar, är det viktigt att du har koll på allt innan du ringer och bokar: varifrån vill du börja din resa, vilka segment?
När vill/behöver du resa ut & när vill/behöver du komma hem? Hur länge vill du vara borta? Hur många personer som skall resa? I vilken kabinklass? 

Hitta bonusbiljetter online på SAS

Boka online när du är inloggad på sas.se

1. Gå till sas.se.
2. Logga in på ditt SAS EuroBonus-konto. 
3. Välj “Betala med poäng”.
4. Leta efter resor märkta SAS Bonus och guldpricken. 
5. Kom ihåg att aktivera din American Express 50 % förmån / Fly Premium rabatt i bokningsflödet. 
** För att boka med Star Alliance, välj “Star Alliance bonusresor”

SAS Bonus “Bästa pris” (biljetter med guldprick har ett fast poängpris)

En ren SAS Bonusbiljett, som de flesta av oss EuroBonus samlare vill ha, har ett fast poängpris mellan två olika poängzoner. SAS bonusbiljetter har ett fast pris och är markerade med en guldfärgad prick i bokningsflödet på sas hemsida när du söker efter tillgängliga biljetter. Om du ska boka en ren bonusresa, kan du endast boka de bonusbiljetter som har en guldprick i rutan. Det är enbart de biljetter med guldprick som är bonusbiljetter. Dessa biljetter bokas in i bokningsklasser X för SAS Go, I för SAS Plus inom Europa eller SAS Business interkontinentalt och F för SAS Plus interkontinentalt.

Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass. Du kan använda en American Express-kupong med 50 % rabatt och Mastercard Fly Premium. De första SAS bonusbiljetterna släpps 11 månader före avresa.  Sittplatser blir tillgängliga med jämna mellanrum, så om du inte hittar ett flyg eller ett datum som passar kan du kontrollera tillgången igen senare. Du kan kombinera SAS bonusbiljetter med vanliga biljetter för poäng (som betalas helt med poäng) i samma bokning. Detta innebär att du kan resa med en bonusbiljett i en riktning och med en vanlig biljett för poäng i den andra riktningen. Barn i åldrarna 2–11 år (på avresedagen) får 50 % rabatt. Du kan boka SAS bonusenkelresor till 60 % av poängpriset för tur och retur. Du kan boka om eller avboka din bonusresa fram till 24 timmar före avgång. Du tjänar inga nya poäng på dessa bonusresor.

För att söka fram bonusbiljetter ska rutan för poängresor vara i bockad. Vid sökningen klickar man på “resor för poäng” och då får man man fram ett antal alternativ beroende på tillgängliga biljetter. Håll utkik efter de platser som har en guldprick bredvid respektive poängkostnad. Det är de platserna som är bonusbiljetter och som är bokningsbara med en 50% poängrabatt från American Express eller med en Fly Premium rabatt. När du bockat i rutan för att betala resan med poäng kan du se vilka datum som finns tillgängliga för just destinationen du söker på. Det går att sortera respektive sökning på enbart SAS Bonusbiljetter vilket gör det ännu lättare att få fram lediga platser. När du hittat de flygbiljetter du önskar går vidare i bokningen och kan därefter applicera din Amex 50% poängrabtt eller Fly Premium rabatt (om du har någon). Så enkelt är det.

Dessa biljetter går endast att boka om man har en 50% poängrabatt (2for1 vocuher) från American Express eller med en Fly Premiumrabatt. Man tjänar inga nya baspoäng vid köp av bonusbiljetter och reglerna är enklare vad gäller bl.a. avbokning, återbetalning eller ändring. Förutom en poängkostnad tillkommer också flygskatter. När du söker fram rena bonusbiljetter, kommer du även att se tillgången på revenue-biljetter “Bästa Tillgänglighet”.

“Bästa Tillgänglighet” (Revenue biljetter)

De biljetter som saknar guldprick är kontantbiljetter som kan köpas med poäng, men för ett högre poängpris. Dessa biljetter räknas inte som bonusresor utan som betalda biljetter där betalningen sker med poäng. Så länge det finns betalda platser till försäljning på flyget är det möjligt att boka dessa för poäng. Rabatter så som Amex 2for1 och MasterCard FlyPremium kan inte tillämpas på dessa biljetter, då de tekniskt sett räknas som ordinarie betalda biljetter. Rabatt ges däremot till medlemmar i Silver, Gold och Diamond (Fly Premium statusnivå). Fördelen med Bästa Tillgänglighet är att du tjänar poäng på din resa precis som om du hade köpt en vanlig biljett för pengar. Poängpriserna i “Bästa Tillgänglighet” är alltid högre än “Bästa Pris”, men ibland finns det kampanjer där priserna går ner under de fasta poängpriserna.

När man köper vanliga biljetter för poäng sker betalningen med poäng men biljetten är egentligen likadan som om du skulle betalt den med pengar, och därför är också poängpriset mycket högre. När du bokar Revenue-biljetter kan du betala enbart med poäng eller blanda med kontanter i samma bokning, ett bra alternativ om man kanske inte har hela poängsumman som behövs för en resa. Du får nya poäng vid resa på en sådan biljett. En SAS Go-biljett bokad till “Bästa Tillgänglighet” inte är återbetalningsbar. De regler som gäller för respektive biljett om du hade köpt den för pengar, gäller också om du betalar den biljettypen med poäng. Respektive villkor syns under respektive biljett.

När släpps bonusbiljetter hos flygbolagen?

Sök efter bonusresor med SAS

Om du har en 2for1 voucher kan du resa i Business Class för 50 000 poäng om du åker själv, alternativt att du betalar 100 000 poäng för dig själv och en till resenär. När det kommer till att välja bonusresa är valmöjligheten stor, men är beroende på platstillgång. Flest platser finns såklart i SAS Go (ekonomiklass) men det kan även finnas god tillgång i SAS Plus & SAS Business närmre avresedatum. Det går att kombinera biljetterna så att du flyger SAS Go på utresan och SAS Business på hemresan. Använder du en 2for1 voucher kan den användas till en enkelresa eller en tur och retur resa. Hos SAS släpps bonusbiljetter 330-355 dagar i förväg (ca 11 månader före avresa). Vissa biljetter gäller helt enkelt först till kvarn. De släpper ibland också platser 90 eller 60 dagar före. Det är alltså inte säkert du hittar en bonusresa (Awardticket) exakta datum bara för att du har tillräckligt med poäng. I SAS Plus och SAS Go brukar tillgången vara större på bonusbiljetter. Du kan kombinera SAS bonusbiljetter med reguljära biljetter för poäng (som betalas helt med poäng) i samma bokning. Detta innebär att du kan resa med en bonusbiljett i en riktning och med en reguljär biljett för poäng i den andra riktningen.

Fler fördelar med en bonusbiljett

Avbokningsbar

En SAS bonusbiljett är alltid avbokningsbar upp till 24h innan avresa. Vid avbokning får du tillbaka både flygskatter, poängen och vouchern, förutsatt att poängen och vouchern är fortsatt giltig. Har vouchern gått ut men inte poängen, får du enbart tillbaka poängen.

Byta flygbolag på ena rutten?

Om du har en 2-4-1 voucher med ett Amex Premium eller Amex Elite, kan du kombinera flera olika flygbolag i bokningen. Du kan boka med ett flygbolag, och senare omboka eller ändra rutt hos kundtjänst på tel 08 797 40 40

Tjäna EuroBonus-poäng på flygskatt

Vid betalning av dina flygbiljetter får du poäng även för flygskatterna du betalar, förutsatt att du betalar med ett kreditkort som genererar EuroBonus-poäng. Du tjänar dock inga poäng på själva flygningen om det är en ren bonusbiljett.

Ombokningsbar

Du har rätt att göra ombokningar, ändra datum, avreseort, flight och bokningsklass fram till 24h innan avgång. Kostnaden för varje ombokning via telefon är 150 kr per biljett. En fördel kan därför vara att göra vissa ändringar online, t.ex. datum eller kabinklass. Då blir det ingen kostnad. Märk att revenuebiljetter som betalas med poäng kan ha en ombokningskostnad knuten till sig beroende på biljettklass.

Ge bort en Bonusresa till någon annan

Du kan boka en bonusresa och ge bort till någon annan. Är ni två som reser? I så fall anger du dina egna uppgifter först, och sedan din medresenär när du är inloggad på ditt konto.

Sidan senast uppdaterad 2021.02.19

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: