Boka bonusresa med Star Alliance

En guide: Boka bonusresa med Star Alliance

Boka med 26 olika flygbolag

Ni har väl inte missat att vi startat upp en ny Hemsida?

Happytravels.se

SAS lämnar Star Alliance och går med i SkyTeam 31 augusti 2024. På happytravels.se hittar du  information om hur du använder dina poäng till bonusresor inom SkyTeam & FlyingBlue.

Boka bonusresa med Star Alliance fram till den 31 Aug 2024

Den 8 april 2024 meddelade SAS att dem kommer att vara kvar i Star Alliance till och med den 31 augusti 2024, därefter kan EuroBonus-medlemmar använda liknande lojalitetsförmåner när de reser med de flesta SkyTeam-flygbolag från och med den 1 september 2024.  

sas kundtjänst

Tel: +46770727727 / +4687974000

Boka med Amex 2for1 voucher

Tel: 087974040 mån–sön kl 09.00–17.00.

SAS eller A* International

Efter arbetstid: +1-201-896-3600 SAS I USA.

Så här bokar du en bonusresa för EuroBonus-poäng med 26 olika flygbolag inom Star Alliance

Alla som reser på en voucher måste resa samma väg, samma flight, samma dag. Annars behöver du använda fler 2-4-1 vouchers och boka separata bonusresor.

Fördelar med bonusresor
Kan ändras upp till 24h innan avgång.
Kan återbetalas upp till 24h innan avgång.
Vid avbokning återbetalas flygskatter + poäng + 2-4-1 voucher (om de fortfarande är giltiga)
Du kan använda en en 50% poängrabatt (2-4-1) från American Express på Star Alliance bonusresa.
Du kan ej använda –> Fly Premium på Star Alliance bonusresa (endast på SAS flygningar)
Läs mer om –> Amex 2-4-1 voucher

När släpps bonusplatser?
På en flygning släpps x antal platser i bonusplatser i Economy, Business och First.
Antalet bonusplatser skiljer sig åt mellan olika flygbolag.
Bonusstolar släpps på olika datum för olika bolag.
SAS släpper sina första bonusplatser 330 dagar före avresa. 
Släpp av fler bonusbiljetter förekommer närmare avresedatum

 

Boka bonusresa med Star Alliance – poängtabell för bonusresor. Poängpriset gäller tur & retur.

Hur många poäng behöver jag för att resa till olika destinationer?
➜ SAS-/WIDERØE-FLYGNINGAR. 
➜ STAR ALLIANCE

 

Flygskatter och bokningsavgifter för bonusresor med Star Alliance

Skatter & avgifter SAS Bonusbiljett:

Det kommer att debiteras flygskatt och avgifter för din resa som du måste betala utöver poängpriset. Vid onlinebokning betalar du ingen bokningsavgift. Bokar du över telefon tillkommer en avgift på 150 kr (Gratis för diamantkunder). Vid av och ombokning är avgiften 250kr inom Europa / 750kr utanför Europa per person. Flygskatten brukar landa omkring 500-2000 sek per person beroende på din destination och vilka hubbar du flyger från.

Skatter & avgifter Star Alliance Bonusbiljett:

Det kommer att debiteras flygskatt och avgifter för din resa som du måste betala utöver poängpriset. Vid en Star Alliance-flygning tillkommer även en fast serviceavgift på Kr 450 kr, så kallad ”service fee”, oavsett om du bokar online eller även telefon. Att omboka, lägga till/ ta bort ett segment, eller göra en ändring av resa kostar 150 sek per person. Bokar du över telefon tillkommer också en avgift på 150 kr (Gratis för diamantkunder). Går det inte att boka online, ska du inte betala avgiften för telefonbokningen. Flygskatten brukar landa omkring 500-2000 sek per person beroende på din destination och vilka hubbar du flyger från.

Hitta bonusbiljetter i Star Alliance sökmotor och boka online

När du är inloggad på ditt konto på sas.se, klickar du i menyn på “SAS EuroBonus”. För att boka med SAS, välj “hitta SAS bonusresor”. För att boka med Star Alliance, klicka här. Fyll i önskad avreseort, antal resenärer, datum och resmål, välj enkelresa eller tur och retur. Om du tjänat ihop en 50% poängrabatt från ditt American Express kort eller en Fly Premium rabatt från ditt SAS Mastercard kort – kommer denna rabatt att synas längst upp. Välj att bocka i rutan om du vill använda dig av denna rabatten så uppdateras poängpriset för flighterna.

 

Här kommer olika tips för hur du söker fram bonusbiljetter med Star Alliance

 
 

Du måste vara inloggad på ditt SAS-konto för att kunna söka bonusplatser, men du behöver inte ha poängen som krävs för att söka. Det går bara att söka platser i Economy eller Business Class (First class kräver att du ringer in för att boka). Sökmotorn klarar heller inte av om man har en s.k. “mixad kabin”, dvs där ett ben av resan sker i Economy och det andra i Business. Om du hittar önskade flyg själv kan du applicera din 50% rabatt på bokningen & genomföra betalningen av skatterna och biljettera resan på en gång via hemsidan. Du kan boka upp till åtta flighter på din resa. Förutsättningen är att det finns bonusplatser på respektive flygning. Du kan också enkelt söka på resor på vanligt vis på sas hemsida när du är inloggad.

Boka din bonusresa över telefon med SAS kundtjänst & applicera din 241 voucher från American Express.

Telefon 08 797 40 40 mån–sön kl 09.00–17.00.
Efter arbetstid: International +1-201-896-3600 SAS I USA

Detta måste du ha tillgängligt innan du ringer

Varifrån vill du resa?
Till vilken destination vill du resa?
Utrese- och hemresedatum?
Är du flexibel med resedatum?
Hur många personer ska resa?
Vilken kabinklass vill du resa i?
Ditt EuroBonus-nummer och gärna din säkerhetskod.
Om du inte har din säkerhetskod skickar de ett SMS till dig om du inte kommer ihåg den.
Om du bokar för fler personer är det viktigt att du har deras EuroBonus-nummer och säkerhetskod också.

SAS Kundservice för vanliga bonusresor med SAS, Widerøe eller Star Alliance-flygningar.
Har du 2-4-1 voucher från Amex? För bokning ring Tfn: +4687974040
Kundtjänst kommer att söka efter vad som kallas “most reasonable route” med högst 8 flygningar T/R.

En flygning är till exempel Stockholm > New York.
4 flygningar är till exempel Stockholm > Vien > Frankfurt > Singapore > Bali.

Tänk på att ha ditt EB nr och din 4-siffriga säkerhetskod tillgänglig då denna ska uppges som en verifikation när du bokar över telefon. Har du inte denna kod tillgänglig kan du enkelt skapa/ändra det när du är inloggad på sas.se. kundtjänst har också möjlighet att skicka ut en ny till dig via antingen din e-post eller ditt mobilnummer som står registrerat i din profil på SAS när du är inloggad. 2for1 voucher är giltig innevarande år samt nästkommande kalenderår från brevets utskriftsdatum. Du kan fortfarande genomföra din bonusresa efter att vouchern gått ut, under förutsättning att du redan bokat resan. Om du uppnår vouchern exempelvis i maj 2021, så är den alltså giltig t.o.m. 31 dec 2022. Du kan se i Amex SE appen när du är inloggad när du uppnår din poängrabatt (under förmåner). Där står det också hur mycket du har spenderat med kortet under kalenderåret och hur mycket du behöver spendera ytterligare för att uppnå din poängrabatt innan kalenderåret är slut.

HUACA (Hang Up and Call Again)

Det är American Express kundtjänst i Tallinn som tidigare varit ansvariga för att boka bonusbiljetter med 50% poängrabatt. Sedan några år tillbaks, är det i stället kundtjänst på SAS i Sverige som har hand om 2-4-1 bokningar. Kunskap, kompetens och service för att hjälpa till med att söka fram tillgängliga bonusplatser är inte så god, om man jämför med agenterna som tidigare hade hand om det i. HUACA har blivit en vanlig fras i samband med SAS kundtjänst. Om du ser tillgängliga biljetter på Star Alliance sökmotor och agenten inte själv kan hitta dem, prova att avsluta samtalet och hoppas att få prata med en annan agent nästa gång du ringer. Självfallet kan det vara så att poängbiljetterna inte är tillgängliga eller möjliga att boka för just EuroBonus-medlemmar, men om du läst runt på eurobonuspoang.se och vet hur man använder & kombinerar exempelvis United.com, Aircanada.com, Awardfares och Star Alliance sökmotor, och du fortfarande ser att biljetten borde vara bokningsbar – gör en HUACA.

Sök efter bonusbiljetter ben för ben | dela upp dina segment och sök anslutning från olika större flygplatser

 

Det kan ta ett tag att lära sig hur man söker och hittar tillgängliga bonusbiljetter, då förfarandet skiljer sig från hur man söker och bokar biljetter för kontanta medel. Ibland behöver man dela upp sin resa och söka flighter från olika större flygplatser. De stora Star Alliance-hubbarna för långdistansflygningar med utgång Europa är Frankfurt, London, München, Wien, och Zürich. Att flyga en liten omväg i Business eller First class är kanske ändå acceptabelt om du samtidigt kan njuta av ett glas champagne & bekväm sittplats under tiden? Vill man flyga First Class brukar tillgången “sista minuten” vara som allra bäst för de flesta bolag. Flygbolagen har ofta små kabiner i First Class, oftast runt 6-8 säten & därför släpps inte bonusbiljetter förrän de är helt säkra på att de inte kan sälja platserna för pengar – och sällan mer än 2 – 4 st släpps som Awards totalt på varje avgång.

Ibland hittar man inte bonusbiljetter om man söker direkt destination A-B.

Exempelvis om du ska från Stockholm till Mexico och du inte hittar några lediga bonusbiljetter, kan du söka ben för ben i stället. Du skulle då kunna söka ARN-FRA och sedan FRA-MEX. Vill man i stället till Thailand, och söker FRA-BKK utan resultat i Star Alliance sökmotor, kan man då söka via VIE och kommer man hitta VIE-FRA-BKK. Varför syns biljetten nu, men med ytterligare en mellanlandning? Lufthansa har medvetet lagt in married segment för att styra trafik från Wien. Då kan man inte bara ta bort VIE-FRA benet. Det kan alltså finnas “stopp” mot att koppla på olika connections till en longhaul resa. Detta händer rätt ofta att man då inte kan boka det som syns enskilt. Tex kan du se A-B-C och C-D när du gör separata sökningar. Men det går inte att slå ihop till A-B-C-D.

Hittar du lediga bonusplatser genom att söka fram två olika segment kan du inte boka denna resa själv på Star Alliance sökmotor

Detta eftersom att det blir “två bokningar” och du kan ju endast applicera din 50% poängrabatt på en resa. Du måste då ringa in till kundtjänst och be agenten boka hela resan åt dig där denne applicerar din 50% poängrabatt. Bokningsavgiften när man ringer in och bokar sin bonusresa är 450 sek, vilka inte är återbetalningsbar om du avbokar din bonusresa, däremot om du ombokar behöver du inte betala denna avgift igen utan då en ombokningsavgift på 150 sek.

Om du redan har bokat ett segment online, och sedan ringer till kundtjänst för att lägga ihop ytterligare segment, kommer du att få olika svar beroende på vilken agent du får prata med (tyvärr). I värsta fall kommer agenten att först avboka den befintliga resan (bonusbiljetterna blir tillgängliga för andra att boka en kort stund)och sedan boka om en ny t/r resa. Då finns inga garantier för att bonusplatserna kommer att ligga reserverade för dig på flighten ifall det drar ut på tiden (läs efter kontorstid), speciellt om agenten skickat vidare bokningen till någon annan avdelning som ska räkna om skatter, avgifter och poäng. Då är risken stor att biljetterna hamnar “öppet & tillgängliga” för andra att boka. Det är inte säkert att detta kommer att hända, men det bästa är alltid att boka t/r samtidigt, och sedan ändra datum eller kabinklass i efterhand.

 

Om bonusbiljetten går att se både på Star Alliance sökmotor, Awardfares, Air Canada och på Uniteds hemsida – då är sannolikheten att biljetten är tillgänglig att boka för EuroBonus-medlemmar.

Dubbelkontrollera om dina bonusbiljetter även syns tillgängliga på Uniteds hemsida / Air Canadas hemsida. Leta önskade flighter i önskad kabinklass på exempelvis United.com, Aircanada.com eller på Awardfares.com. Validera sedan dina flighter och se om du även kan hitta samma flighter på Star Alliance sökmotor (sök ben för ben). Bonusplatser som du hittar på andra flygbolags sidor (United, Air Canada, Awardfares m.fl) är bara en fingervisning om tillgängliga bonusresor med Star Alliance. Ibland stämmer tillgängligheten överens men det är långt i från 100% tillförlitlighet. Mitt tips är att kolla på United, Air Canada och TAP, visar alla sidor tillgänglighet så är det mycket större chans att det finns för EuroBonus att boka också. United Airlines är ett flygbolag inom Star Alliance. Uniteds sida visar även awardbiljetter som tyvärr inte är bokningsbara för medlemmar i EuroBonus utan endast för de som är med i Uniteds program “MileagePlus”. Efter att United gjorde om sitt system så stämmer det inte lika bra överens med tillgängligheten, omkring 30-50% med vad Uniteds hemsida visar och vad sas kan boka i EuroBonus.

När du söker Star Alliance Award på United:s hemsidan behöver du klicka i ”book with miles”. Välj avrese- och destination.Kabin klass: Business / First. Visas en gul ruta upp när du klickat på sök? Klicka bara på X för att fortsätta

Bocka i rutan ”Book with miles” innan du klickar på sök. Nu kan du se vad United medlemmar kan boka med sina poäng, dock inte helt tillförlitligt vad EuroBonus har för lediga awards. Om det är rena Star Alliance flygningar så brukar det ändå fungera ganska bra, förutsatt att man söker efter Business “saver Award”. Gäller sökningen en United flygning brukar tillförlitligheten vara bättre att i stället söka på Air Canadas sida, eftersom att den mer speglar vad som är tillgängligt EuroBonus. På United är det klasserna X economy, I Business Class och O First Class som går att boka med EuroBonus-poäng. Det är absolut värt en chansning att ringa kundtjänst och be dem söka och se om dina flighter som du sökt fram enligt tipsen ovan, finns tillgängliga inom EuroBonus.

 

Boka “open jaw”, det vill säga att du inte vill ha samma utrese- och hemreseflygplats

Om du önskar att boka en “open jaw”, det vill säga att du inte vill ha samma utrese- och hemreseflygplats, behöver du boka via kundtjänst över telefon. Resan kan alltså se ut så här: A->B och C->A. Om du har en 50% poängrabatt från American Express, eller en Fly Premium rabatt, kan någon av dessa appliceras på bokningen. När det kommer till bonusresor med 241 voucher tillåts inga stopp mer än 24h. Dock med undantag i Skandinavien i direkt anslutning med SAS-flygningar till/från Asien och USA. Du kan därmed exempelvis göra stopover i Stockholm på vägen ut eller i Köpenhamn på vägen hem. Du kan också exempelvis resa Stockholm-Bangkok och stanna över natten (max 24h) för att sedan flyga vidare till Indonesien som slutdestination. Du kan flyga hem från annan ort, men då måste avresan vara samma ort som du reser tillbaka till. Man kan antingen ha avvikande utresa eller returresa. Detta kallas för open jaw (t.ex. A-B, C-A) och double jaw (t.ex A-B, C-D). Det sistnämnda är inte tillåtet.

 

Använd dina EuroBonus-poäng för att betala för en uppgradering till en högre bokningsklass på flygbolag som är medlemmar i Star Alliance

Din begäran om uppgradering måste göras minst 24 timmar före avgång. Du betalar med 100 % poäng och poängpriset är fast beroende på destination och reseklass. Du kan använda en American Express voucher med 50% poängrabatt. Du kan boka enkelresor till 50 % av poängpriset för tur och retur. Barnrabatter är inte tillgängliga på Star Alliance. Barnrabatt gäller endast för resor med SAS och Widerøe. Du kan boka om eller avboka bonusresor fram till 24 timmar före utresans avgång. För att se priser för uppgradering, klicka här

Tips på olika sökverktyg

Så här gör vi för att hitta tillgängliga bonusresor i First eller Business class

Externa sökverktyg har flera funktioner som flygbolagens egna sökverktyg saknar.

Att söka fram och hitta bonusbiljetter för alla segment (om du ska flyga långt) kräver lite arbete framför datorn för att hitta en tillgänglig bonusresa. Belöningen blir när du sedan sitter där i Business- eller First Class och njuter av ett glas bubbel, i vetskap om att du inte betalat något extra för din extraordinära upplevelse!

Awardfares

hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business och First class

Vill du flyga första klass med Lufthansa? Sök efter lediga biljetter utifrån världsdel, land, flygbolag etc. Blanda och matcha filter som du vill. Basic: 0 kr. Gold: 129 kr/mån. Diamond 249 kr/mån.

Testa Awardfares gratis i 24 timmar utan att skapa ett konto. Ange betalinfo och välj Guld- eller Diamantabonnemang för att få tillgång till Premiumfunktioner. Du kan när som helst avbryta inom 24 timmar om du inte vill fortsätta med prenumerationen. Om du väljer att uppgradera får du 20% rabatt på första månaden genom denna länk.

EuroBonus - försenat eller inställt flyg?

Rättigheter gäller oavsett om du betalat din resa för poäng eller kontanta medel

Flyghjälp.se hjälper dig med att få tillbaka pengarna för din flygbiljett, om ditt flyg är inställt. Flyghjälp är juridiska experter på området och vinner 92% av alla deras upprättade ärenden. De hjälper dig utifrån principen “no cure – no pay”, så du betalar bara om du får ersättning. Använd gärna vår länk när du ska använda dig av flyghjälp.se.

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid. 

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.