Boka EuroBonus resa

Använd dina EuroBonus-poäng till att boka bonusresor med Star Alliance

26 olika flygbolag

När du bokar en bonusresa (för poäng som du samlat ihop från dina vardagliga inköp) så betalar du ett fast poängpris, och poängpriset avser tur och retur. Det fasta poängpriset skiljer sig åt beroende på vilken destination du vill åka till och om du vill resa i ekonomi, Business eller FirstClass. Exempel på bonusresor och vad det kostar:

 • ekonomi inom Europa: 20.000 poäng
 • ekonomi till Hawaii: 110.000 poäng. Business class: 190.000 poäng
 • ekonomi till /från Asien och USA med sas: 60.000 poäng
 • ekonomi till USA med Star Alliance: 70.000 poäng
 • Business till /från Asien och USA med sas: 100.000 poäng
 • Business class till USA med Star Alliance: 130.000 poäng
 • First class till USA med Star Alliance: 175.000 poäng
 • First class till Karibien med Star Alliance: 225.000 poäng

EuroBonus-programmet använder sig av zonbaserad prismodell. Med det menas att poängpriset fastställs baserat på avresans och destinationens zon, samt vilken kabinklass du väljer att boka. Zonerna definieras av ett geografiskt område t.ex Europa, Nordamerika, Sydostasien. Det fasta poängpriset skiljer sig åt beroende på vilken destination du vill åka till och om du vill resa i ekonomi, Business eller FirstClass. Det gör det enkelt att på förhand spara ihop poäng till din drömresa. Du kan boka flyg med samtliga flygbolag inom SAS & Star Alliance och poängpriset för en bonusresa anger tur och retur. Det är något högre poängpris med övriga Star Alliance flygbolag jämfört med på SAS egna flygningar. Det spelar alltså ingen roll vilket övrigt flygbolag förutom SAS du väljer att flyga med inom Star Alliance, själva poängkostnaden är samma oavsett vilket flygbolag du bokar med inom koncernen. Alla sittplatser på planet är inte bokningsbara med bonuspoäng, SAS och övriga flygbolag inom Star Alliance reserverar ett visst antal sittplatser som är bokningsbara med EuroBonuspoäng, så kallade Bonusplatser.

På sas hemsida, när du är inloggad, kan du söka efter tillgänglighet och boka flygresor med dina EuroBonus-poäng online. Inklusive använda din American Express voucher (50% poängrabatt). Du måste betala skatter av avgifter med kontanta medel (betala med fördel avgiften med ditt SAS-anslutna kreditkort, då du tjänar poäng på transaktionen)

Att boka bonusresor är mycket populärt och de platserna brukar bli fullbokade ganska snabbt. Därför är det klokt att planera din resa och boka tidigt, speciellt om du vill resa i en högre kabinklass

Den avgörande faktorn är tillgängligheten på bonusplatser. SAS och övriga Star Alliance reserverar ett visst antal sittplatser på sina flygningar som är bokningsbara med EuroBonuspoäng, så kallade Bonusplatser. Flygbolag släpper bonusplatser på flyg där de inte tror att samma plats skulle kunna säljas kontant. Det innebär att de rutter som är mest populära, och som har flest betalande resenärer i Business Class, också har minst bonusplatser tillgängliga. Bonusplatser finns tillgängliga ca elva månader före avgång. Att boka bonusresor är mycket populärt och de platserna brukar bli fullbokade ganska snabbt. Därför är det klokt att boka tidigt om du vet att du ska flyga till en specifik destination. Som alltid måste man vara något flexibel när man ska boka en bonusresa, man kan alltså inte alltid åka exakt det datumet man vill.

 • För resor med SAS eller Wideroe tas ingen bokningsavgift ut för onlinebokningar.
 • För resor med Star Alliance tar SAS ut en bokningsavgift på 450sek/resenär online/ eller vid telefon.
 • Bokningsavgift på 400sek/person tillkommer för telefonbokning (undantag om det ej går boka online).
 • Om du vill boka First Class eller behöver annan hjälp måste du ringa SAS Customer Service.

 

Poängtabell & Zonindelning för bonusresor med SAS och Star Alliance samt poängkostnad

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Guldmedlemskap

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.