En guide – samla EuroBonus-poäng till gratis resor världen över

En guide för att samla EuroBonus-poäng från dina vardagsinköp till resor i Business class världen över

I detta inlägg förklarar jag hur vi samlar EuroBonus-poäng på våra vardagsinköp till resor. Våra vardagsinköp som vi gör, generar minst en flygresa i Business class varje år.

Har du någon gång tänkt när du flugit, att det hade varit så mycket bättre att få sitta i Business Class stället för ekonomi? Du behöver inte flyga för att tjäna poäng till sådana resor, eller betala med kontanta medel. Du behöver inte ens ha satt din fot i ett flygplan innan du bokar din första poängresa i Business Class. Tack vare poäng som du får från alla dina vardagsköp med ett SAS AmericanExpress kort, kan du flyga Business Class gratis 1-2 ggr per år, beroende på vilket av American Express korten du har. Det är inte svårt att samla ihop poäng från sina vardagsinköp till sin första drömresa. Dina vardagsinköp kommer resultera i att du kan boka en trevlig resa för dina poäng. Lättförtjänta poäng på vardagsinköp som du ändå skulle gjort med ditt vanliga bankkort. Ju mer du använder kortet på dina vardagliga inköp (som man ändå måste göra) desto snabbare kan du boka en bonusresa i Business class.

Steg 1. Vad är EuroBonus och hur blir man medlem?

SAS EuroBonus är ett lojalitetsprogram, där du samlar poäng från vardagsinköp till flygresor med alla partnerflygbolag inom programmet.

EuroBonus programmet skapades 1992 av flygbolaget SAS. EuroBonus är kopplat till Star Alliance där 28 andra partnerflygbolag är medlemmar. Du tjänar EuroBonus-poäng genom att flyga, göra dina vardagsinköp som du ändå redan gör, vilka du sedan kan använda till flygresor med alla flygbolag inom Star Alliance. Att bli medlem i EuroBonus är kostnadsfritt och poängen är giltiga i 5 år, så det gör att du har gott om tid att samla ihop till en lyxig resa. EuroBonus-programmet har hundratals samarbetspartners och det är lätt att samla poäng.

Fördelar med att samla poäng med EuroBonus?

 • Flygbiljetter över hela världen med SAS eller Star Alliance.
 •  28 olika flygbolag som tex SAS, Lufthansa, United Airlines & Thai Airways. 
 • Hitta bonusresor I Ekonomi, Plus, Business, eller First Class.
 • Använd poäng på hotellövernattningar.
 • Använd poäng på hyrbilar.
 • Använd poäng på artiklar i SAS shoppen och ombord i flygplanet.
 • Loungetillgång

Steg 2.  Kom igång med att samla EuroBonuspoäng.

Skapa ditt EuroBonus-konto och börja samla poäng.

När man har blivit EuroBonus medlem och därmed skapat ett inlogg på sas.se, har man blivit tilldelad ett personligt EuroBonusnummer. Det består av en bokstavskombination EBB, EBS, EBG eller EBD följt av ett niosiffrigt unikt eurobonusnummer. Bokstäverna betyder Eurobonus Basic Member, Silver, Gold och Diamond. Bokstäverna kan ändras från år till år beroende på om din statusnivå höjs eller sänks, men dina siffror är alltid desamma. Du ska alltid uppge ditt EuroBonusnummer när du ska flyga med SAS eller Star Alliance. Om du inte har angivit numret vid bokning av en flygbiljett kan du göra detta på flygplatsen vid incheckning. Det går även att efterregistrera poäng efter en flygning på SAS hemsida, det är dock alltid enklast att göra det ifrån början.

Ladda ner SAS-appen

Ditt poängsaldo ser du när du är inloggad på sas.se. Du kan också enkelt se poängsaldo och historik i SAS-appen på din mobiltelefon. Alla dina poäng som du tjänat ihop från ditt SAS kreditkort, SAS online shopping portal, EuroBonus everyday samlas tillsammans. I SAS appen kan du också se dina bokade resor, hur många flygningar du gjort och hur länge du varit i luften. Du ser även din statusnivå och eventuellt hur långt du har kvar till att uppnå nästa statusnivå.. Under översikt över kontoaktivitet hittar du poäng som kommit in på ditt konto. Poängen från ditt SAS kreditkort flyttas inte över direkt till ditt EuroBonuskonto, utan det sker en gång per månad. På dina kreditkortutgivares respektive medlemssidor kan du enkelt få en överblick på dina poängsaldon även innan poängen flyttas över. Både AmericanExpress SE och SAS Mastercard har appar som du kan ladda ner i mobiltelefonen.

Steg 3. SAS EuroBonus kreditkort

SAS American Express – res 2 personer för 1

(50% poängrabatt)

Du tjänar poäng på alla köp du gör med ditt SAS American Express kort. Korten finns i tre olika varianter på kreditkort: Classic, Premium och Elite kort. SAS American Express kort skiljer sig från dem renodlade American Express korten (Green, Gold och platinum).

Classic. o sek / år. Tjäna 10 poäng/100kr. spenderingskrav 100.000 sek. Res 2 för 1 inom Europa
Premium. 1200 sek / år. Tjäna 15 poäng/100kr. spenderingskrav 150.000 sek. Res 2för1 världen över
Elite. 4800 sek / år. Tjäna 20 poäng/100kr. spenderingskrav 150.000 sek. Res 2för1 världen över 2ggr per år

Med SAS Amex kort kan du få 2-4-1 vouchers, dvs res 2 betala för 1. Det kallas också för 50% poängrabatt. Den här vouchern är helt ovärderlig för många, även för oss. På bonusresor, kan man applicera sin 50% poängrabatt, vilket gör att du reser för halva poängpriset om du reser ensam. Reser ni 2 personer betalar ni bara för 1. Du får din 50% förmån när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår (1/1-31/12) med ditt kort. När du har ett SAS Amex-kort och spenderat 150.000kr (100.000kr på Classsic) under ett kalenderår får du en 2-4-1 voucher som är giltig hela året den blev intjänad, och hela nästkommande kalenderår. Regeln är alltid att spenderingskravet gäller 1 januari – sista december. Den första januari varje år börjar spenderingskravet om igen och du har fram till sista december att uppnå en ny 50 % poängrabatt.

I appen Amex SE kan du också enkelt och överskådligt se hur långt du har kvar till att uppnå din 50% poängrabatt. Din 2-4-1 voucher är giltig att boka resor för fram till 31/12 året efter att du tjänat ihop den. Bokningen av resan måste ske senast det datumet, men resan kan ske senare. I appen ser du också aktuellt saldo (hur mycket du handlat för), förmåner och dina fakturor. Fördelen med både Amex och Mastercard är att det alltid är samma OCR-nummer som används vid inbetalning, ett för Amex och ett för Mastercard. Det är enkelt att, närsom betala in dina debiteringar. Du kan enkelt hålla koll på din spendering varje månad i respektive app. Utöver det kan du föra över pengar till ditt sparkonto och namnge ”EuroBonus”. När du sedan får fakturan så har du redan lagt undan alla pengar som du handlat för på kortet. Ett enkelt sätt att hålla koll på sin ekonomi.

American Express välkomstbonus

Välkomstbonus ges för Premium kort, Elite kort, Gold card och Platinum card.

Maila oss oss att du önskar få inbjudan med välkomstbonus, så skickar vi länken till dig (skriv vilket kort du önskar signa). Välkomstbonus med personlig inbjudan gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 12 månaderna. Läs villkor här.

Hur mycket välkomstbonus du får, kan du läsa i denna artikel. Maila oss, skriv ditt namn och att du önskar få inbjudningslänk, så skickar vi den till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna. Det kan ta upp till 10 veckor för belöningen att nå ditt Konto. Om du skaffar ett American Express kort måste du själv synka kortet till EuroBonus, och det gör du här efter att du blivit medlem och fått hem ditt kort.

SAS EuroBonus Mastercard – komplettera med American Express och planera dina större inköp under dubbla poängkampanjer

För dem allra flesta som samlar EuroBonus-poäng, är det vanligt att man kombinerar sitt SAS American Express kort med ett SAS Mastercard kort. Mastercard accepteras överallt i världen och därför är det ett överlägset kort där du vet att du alltid får poäng på alla dina köp eftersom att American Express kort inte accepteras överallt, mer vanligt att det inte accepteras i mindre lokala butiker eller butiker som är privatägda. SAS EuroBonus Mastercard erbjuder två olika kort, ett standardkort och ett premiumkort. SAS Mastercard korten synkas automatiskt till ditt EuroBonus nummer om du redan är medlem och har skapat ett EuroBonus konto. SAS Mastercard har till skillnad mot American Express, dubbla poängkampanjer flera gånger per år vilka är perfekt att planera sina större inköp på där du tjänar dubbla poäng under x antal dagar. Många poängsamlare inväntar en sådan kampanjhelg för att exempelvis köpa nya möbler, köpa ny bil, tanka alla fordon, köpa presenter, storhandla m.fl. Med SAS EuroBonus Mastercard kort kan du inte resa 2 personer för 1, vilket man kan göra om man har ett SAS American Express kort. SAS MC dubbla poängkampanjer kommer på mail med personlig anmälningslänk som du anmäler dig till för att ta del av kampanjen.

 • Kombinera ditt SAS American Express med SAS Mastercard om du handlar på ställen som inte accepterar Amex som betalningsmetod.
 • Med SAS Mastercard premium blir du FLY PREMIUM och kan på rena sas flygningar uppgradera till Business class utan kostnad.

Point Sharing Group - Dela poäng mellan dig, vänner & familj!

Om du vill läsa mer om Point-Sharing Group, kan du läsa inlägget här.

Detta tar poängsamling till ytterligare en nivå, att komma närmre sin drömresa. Om ni är flera personer i en familj eller goda vänner som samlar EuroBonus-poäng kan ni ha en Point Sharing Group för upp till åtta personer och på så sätt samla poäng på ett gemensamt konto. Alla poäng ni tillsammans tjänar in hamnar på det kontot oavsett om det är genom vardagsinköp, flygning eller hotellbokningar osv. Alla medlemmar i Point Sharing gruppen kan använda poängen. Det går bra att använda hela gruppens poängsaldo även när man vill boka en bonusresa med AmericanExpress 50% poängrabatt (2-4-1 voucher). Om en gruppmedlem går ur gruppen, följer poängen kytna till medlemmens konto med. Det kan bli svårt att få till en rättvis utgång, så det är fördelaktigt att endast ta din personer i din grupp som skall vara med på lång sikt. 

Om du skaffar en Point-sharing Group och bjuder in din partner till gruppen och till SAS American Express kort med inbjudningslänk som ger välkomstbonus, hamnar alla poäng i poängpotten, både välkomstbonus och värvningspoäng. Räkneexempel:

 1. Du skaffar SAS Amex premium (1200 sek/år) med vår inbjudningslänk och får 12.000 i välkomstbonus
 2. Du skapar ett Point Sharing konto och bjuder in din partner/ föräldrar/ vänner till gruppen.
 3. Du bjuder in dina vänner/föräldrar till American Express med din egen inbjudningslänk
 4. Dem väljer också varsitt premiumkort och får 12.000 i välkomstbonus vardera
 5. Du får 24.000 i värvningspoäng för att du bjudit in 2 personer med din länk.
 6. Din partner skaffar ett SAS Mastercard premium kort (1895 sek/år) och får 10.000 i välkomstbonus
 7. Din partner skaffar ett PointEarner kort till dig (295 sek/år) och får 2.000 i välkomstpremie.
 8. Du och din partner handlar tillsammans för 150k med erat Amex kort och tillhörande extrakort (22.500 poäng intjänat)
 9. Ni har också planerat inköp genom SAS online shoppingportal som genererat +10.000 poäng
 10. Dina föräldrar handlar tillsammans för 150k på sitt Amex kort med tillhörande extrakort (22.500 poäng intjänat)
 11. Dem har också genererat +20.000 poäng för att ha tankat bilen på Preem och växlat coop poäng till EuroBonus

Total årskostnad för korten:
2 st Amex premium kort kostar 1200 sek x 2 (2400 sek/år). SAS MC premium kostar 1895 sek + PointEarner 296 sek (2191 sek/ år). Total kostnad för alla kort/ år = 2400 + 1895 + 296 = 4591 sek. Totalt antal intjänade poäng i Point sharing Gruppen: 147.000 poäng (varav din och din partners poäng blir 80.500 poäng). Totalt intjänade 241 vouchers (50% poängrabatt) på ditt respektive dina föräldrars Amex premium kort: 2 st 

Vart kan man resa 2-4 personer för 147.000 poäng och 2st 50% poängrabatter?

Här nedan kommer några exempel. Vill du se poängpristabellerna för bonusresor klickar du på länken här.

Till / från Asien och USA – 2 pers tur/retur med SAS i Business class.
100.000 poäng med 1 st 50% poängrabatt. (ord. 200.000 poäng)

Nord/Central Amerika – 4 pers tur/retur med Star Alliance i ekonomi klass:
140.000 poäng med 2 st 50% poängrabatt. (ord 280.000 poäng)

Sydamerika/Karibien – 4 pers tur/retur med Star Alliance i ekonomi klass:
180.000 poäng med 2 st 50% poängrabatt. (ord 360.000 poäng)

 

Vilka kort använder vi?

Vi gör våra vardagliga inköp som vi ändå skulle gjort om vi inte haft något American Express kort, och på detta sätt tjänar vi poäng som genererar en gratis resa varje år. Den kostnaden vi lägger mot att resa lyxigt i Business class motsvarar årsavgiften för vårt American Express kort (1.200 sek per år med tillhörande extrakort) plus eventuella flygskatter.

Vi använder oss av ett SAS American Amex premium kort (med tillhörande extrakort som är kostnadsfritt). Våra vardagsinköp (mat, drivmedel, klädinköp m.fl) gör vi med vårt Amex kort. Vi gör våra onlineköp så långt det är möjligt genom SAS online shoppingportal, där vi får “double dipping” genom att betala med vårt American Express kort (du kan läsa mer om det längre ned). För varje spenderad krona med kortet kommer vi närmare att kunna boka en bonusresa i Business Class. Vi har inget SAS Mastercard kort som vi kompletterar med våra SAS American Express kort. För oss fungerar vår strategi och planering av inköp bra ändå (vi får ihop tillräckligt med poäng till bonusresor). Använd ditt SAS anslutna kreditkort som betalningsmetod till alla dina vardagsinköp och du har kommit en lång bit på väg att bli en duktig poäng-samlare. Exempel på hur du samlar poäng:

Matinköp, tanka bilen, frisör, kläder, restaurang, presenter, Tradera, Spotify, Storytel, Postkodlotteriet, betala räkningar osv.

 

1. Få välkomstbonus när du skaffar AmericanExpress eller SAS Mastercard kort
2. Gör dina inköp med SAS anslutet kreditkort (mat, hygien, drivmedel osv)
3. Koppla alla dina betalkort/ kreditkort till EuroBonus everyday (butiker och restauranger)
4. Tjäna Extra poäng under poängkampanjer (både online och fysiska butiker)
5. Gör dina onlineköp genom SAS online shopping portal (över 400 butiker)
6. Gör dina matinköp på Coop och växla dina coop-poäng till EuroBonus
7. Koppla ditt SAS kreditkort till Preem och få dubbla poäng när du tankar bilen
8. Handla hos SAS Partners (hyrbilsfirmor, över 600 hotell m.fl.)
9. Koppla dina betalkort till PayPal och betala dina abonnemang med SAS kreditkort
10. Tjäna poäng genom flygresor med SAS eller Star Alliance.
11. Betala räkningar med ditt American Express kort och tjäna EuroBonus-poäng
12. Lägg ut för dina vänner och betala med ditt kort, be dem swisha dig
13. Gör större inköp med SAS Mastercard kort under dubbla poängkampanj helg

Köp presentkort på ICA / Willys, använd vid senare tillfälle
Planera storhandling av mat med SAS Mastercard kort under dubbla poängkampanj helg
Betala tillbaka på studielånet till CSN med kreditkortet under dubbla poänghelg
Kombinera ditt SAS Mastercard kort med Curve för att förlänga dubbla poängkampanj dagar
Betala räkningar med ditt SAS MC och tjäna dubbla EuroBonus-poäng

Steg 4. Så här tjänar du poäng

Om du vill ansluta ditt nuvarande betalkort (VISA /Mastercard) till EuroBonus, kan du göra det redan nu. Du tjänar poäng hos utvalda partners. Mest fördelaktigt är att du skaffar ett SAS anslutet kreditkort, eftersom att du då tjänar poäng på alla köp oavsett var du handlar med ett sådant kort.

SAS online shopping
onlinebutiker

EuroBonus everyday fysiska butiker / restauranger

Idag finns det en uppsjö av samarbeten mellan SAS EuroBonus och andra aktörer. Vill du hålla dig uppdaterad på kampanjer som kommer och går kan du klicka dig in på sas “tjäna poäng hos partners”.

Du tjänar poäng på flyg med ett flygbolag som är medlem Star Alliance. Kom ihåg att skriva in ditt EuroBonus-nummer vid bokning. Du kommer nämligen tjäna baspoäng & extrapoäng på de flesta Star-Alliance biljetter. Tänk på att en flygning på awardbiljett (bonusbiljetter) inte ger några poäng. Du tjänar poäng när du bor på hotell. SAS och hotels.com har ett partnerskap “Hotels by SAS”. Här kan du boka fler än  300 000 hotell över hela världen. Alla bokningar du gör via hemsidan ger dig extrapoäng (20p per 100 sek). Poängen visas på ditt konto 4-6 veckor efter utcheckning

EuroBonus everyday

Du kan koppla alla dina kort du använder till något som heter EuroBonus Everyday. Om du vill ansluta ditt nuvarande betalkort (VISA /Mastercard) till EuroBonus, kan du göra det redan nu. Du får då poäng på alla köp du gör hos någon samarbetspartner till EuroBonus (fysiska butiker, restauranger). Om du däremot vill ha poäng på alla köp du gör i vardagen, oavsett var du handlar, behöver du skaffa ett SAS anslutet kreditkort, alltså ett SAS American Express eller SAS Mastercard kort. Poängintjäning varierar beroende på vilket av korten du har (10, 15 eller 20 poäng per 100kr spenderat). 

Exempelvis tjänar du poäng när du beställer at från Foodora. Spendera upp till 500kr: 10 poäng per 100kr du spenderar. Spendera över till 500kr: 20 poäng per 100kr du spenderar. Du får poäng för den totala summan inkl leveransavgift. Du kan även få poäng om du använder rabattkod. Skriv in ditt EuroBonus-nummer när du betalar i foodora-appen eller på hemsidan.

 1. Logga in med ditt EuroBonus-nummer och lösenord.
 2. Koppla dina kredit/betal-kort 
 3. Sök fram vilka partners som finns i ditt område.
 4. Gör dina köp på plats hos partnern.
 5. Spara kvittot och håll koll att poängen kommer in.

SAS online shoppingportal

Gör det till en vana, att alltid kolla om den butiken du tänker handla på, antingen finns genom EuroBonus everyday eller online shoppingportal. Gör dina onlineköp genom SAS online shoppingportal (över 400 butiker), tänk refunder principen där du får poäng oavsett vilket kort du checkar ut och betalar med (du behöver inte koppla dina kort till SAS online till skillnad mot EuroBonus everyday). Du får poäng per 100 kr spenderat i utvald butik, och har du ett SAS-anslutet kreditkort, tjänar du även poäng som kortet ger spenderat per krona (double dipping). 

Då får du dels poäng genom att handla med kortet, dels extrapoäng som den specifika butiken erbjuder per spenderad krona. Handlar vi med vårt premium kort för 500 sek där portalen erbjuder 50 poäng per 100 sek, blir det 500 x 0,15 (Amex premium) + 500 x 0,5 (poäng från portalen) = 325 poäng. Skulle man betalat med ett vanligt betalkort som inte är SAS anslutet, hade man i stället tjänat 250 poäng. Många bäckar små!

 1. Logga in med ditt EuroBonus-nummer och lösenord.
 2. Hitta butiken via sökfunktionen eller kategori.
 3. Tryck på “shop now.”
 4. Du skickas nu till nätbutiken och du genomför ditt köp. 
 5. Spara kvittot och håll koll att poängen kommer in.

Om du handlar via Klarna, välj då att betala med ditt Amex-kort och inte på faktura. Du får då poäng på alla köp, och du är dessutom skyddad av både Klarnas köparskydd och Amex köparskydd.

Double Dipping 

Vill du satsa högt, kan du använda dig av strategin “double dipping”. Det uppstår när du exempelvis använder ditt American Express för att handla på Coop, tjäna poäng på ditt köp genom att du betalar med ditt kort, sedan tjänar du Coop-poäng då du är MedMera kund, så att du sedan kan växla till EuroBonuspoäng. Ett annat exempel är när du handlar i SAS online shoppingportal när det är dubbla poäng kampanj, och du samtidigt betalar ditt köp med ditt American Express kort.

Koppla ditt SAS kreditkort till dina abonnemang & prenumerationer 

Många tjänster har idag inbygd betalningsfunktion direkt när du är inloggad i företagets app eller om du är inloggad under “mina sidor” där man kan välja att betala med kort i stället för Autogiro. Exempelvis Hi3G mobil, Spotify, StoryTel, Postkodlotteriet, Tradera, Specsavers, Synsam, PayPal, CSN. Du kan koppla ditt SAS kreditkort till abonnemang eller prenumerationer som du redan betalar, för att få poäng på alla avgifter som du redan har. Om du har många autogiro, ändra det till e-fakturor i stället, då kan du alltid välja om du skulle vilja betala fakturan genom billhop eller Betalo om du skulle finnas ett behov. Själv använder vi sällan swish utan försöker så långt det är möjligt använda PayPal som vi kopplat till Amex kort. Vi betalar oftast Tradera och andra onlineköp auktioner genom PayPal.

Övriga samarbetspartners till EuroBonus

Coop finns exempelvis med som samarbetspartner vilket gör att du handla och samtidigt tjäna poäng. Som medlem hos Coop har du möjlighet att växla alla dina medlemspoäng till EuroBonus poäng. Du får 1000 EuroBonus poäng per 10k insamlade medlemspoäng hos Coop, ibland har dem kampanjer och då kan du växla till större fördel.

Även Preem är samarbetspartner med EuroBonus. Tjäna 2 EuroBonus per liter på Preems bemannade stationer. Du ansluter ditt bankkort online via ett formulär och du får dina EuroBonus-poäng varje gång du använder det kortet för att tanka.

Fortum har ett erbjudande där du tjänar 13.000 EuroBonus-poäng på ett år om du tecknar elavtal. Fortum erbjuder ett förmånligt teckningserbjudande där du får 10.000 poäng direkt som ny kund, plus 250 poäng per månad efter det. Efter ett år har det därmed kommit in 13.000 poäng.

Tjäna extrapoäng på din djurförsäkring. Lassie finns alltid där för dig och erbjuder kundsupport, direktreglering samt fria samtal till digitala veterinärer både under dagar, kvällar och helger. I Lassies app har du även all information om din försäkring och kan anmäla en skada med ett knapptryck. Med Lassie för du 100 poäng per 100 kr spenderat under de första 12 månaderna. 

Betala räkningar med ditt American Express och tjäna poäng

Att betala en räkning med kort är ett snabbt sätt att bygga upp spend mot din nästa 2-4-1 amex-voucher och få bokat en härlig bonusresa. Du behöver dock betala en transaktionsavgift för varje betalning. Ingen bindningstid eller månadsavgift, du kan avsluta ditt konto när som helst. 

 • Billhop: SAS Mastercard: 3,5% av fakturabeloppet.
 •  Billhop: SAS Amex: 3,5% av fakturabeloppet.

Är du bara några tusen kronor från att tjäna ihop en American Express 2-4-1 voucher eller behöver du mer poäng för att kunna boka din bonusresa? Du kan betala dina räkningar och samtidigt tjäna EuroBonus-poäng. Vissa butiker accepterar inte American express som betalningsmetod, och är det en större summa som man vill ha poäng på (exempelvis reparation av bil, inköp av möbler, kontantinsats osv) går det enkelt att be om en faktura och betala genom Betalo.

Steg 5. När du har samlat ihop tillräckligt med poäng bokar du din bonusresa i ekonomi, Business Class eller First Class

SAS är en del av Star Alliance som erbjuder kunderna ett nätverk som gör att de når nästan hela världen. Så här bokar du din bonusresa för poäng.

Nu när du tjänat ihop tillräckligt med poäng, kommer vi till den delen som är mycket roligare, att använda poängen till en resa som levererar en upplevelse utöver det vanliga. Nämligen möjligheten att flyga i business och first class, till en bråkdel av den vanliga kostnaden, eftersom att du bara betalar flygskatten. 

Som EuroBonus-medlem kan du boka bonusbiljetter världen över med SAS och alla andra partnerflygbolag (28st) inom Star Alliance. När man köper vanliga flygbiljetter för poäng kan poängpriset variera beroende på tillgänglighet och efterfrågan, men det som är mer lockande, är så kallade bonusresor. Bonusresor har ett fast poängpris. Poängpriset skiljer sig beroende på vilken destination (zon) du reser till i världen. Det enda som tillkommer utöver poängpriset är flygskatt (på Star Alliance partnerflyg tillkommer också en bokningsavgift på 450 sek per person). Flygskatten är olika beroende på destination, men brukar ligga mellan 500 sek – 2000 sek, desto längre bort du reser, desto högre flygskatt.

 • En bonusresa kan alltid ändras eller avbokas upp till 24h innan avresa. 
 • Kostnaden för att ändra en biljett (namn, datum, destination) är 150 kr per biljett. 
 • En påbörjad resa kan inte ändras.

Du kan applicera din 50% poängrabatt eller Fly Premiumrabatt på din bonusresa, du hittar din intjänade voucher längst upp efter att du sökt fram och klickat vidare på valda biljetter när du bokar resan https://www.sas.se/eurobonus/star-alliance-award-trips/. När du klickar på vouchern, kommer den att appliceras på din bokning, och poängpriset kommer halveras. Det enda du ska betala nu är flygskatterna för flygningen. Det gör du med ditt kreditkort (betalar du med ditt SAS anslutna kreditkort tjänar du poäng på flygskatterna). Vill man exempelvis flyga två personer i Business Class till Los Angeles tur och retur, kostar det vanligtvis 200 000 poäng, men med 50% förmån kostar det i stället 100 000 poäng för 2 personer. 

Jag har i dessa inlägg beskrivit hur man går tillväga när man ska boka bonusresor antingen med SAS eller övriga flygbolag inom Star Alliance. Anledningen till att det skiljer sig åt, är att rena SAS flighter har ett lägre poängpris jämfört med övriga flygbolag inom Star Alliance. Så om du vill åka för det lägre poängpriset, kan du alltså bara resa dit SAS flyger, men om du vill ta dig någon annanstans i världen och åka med något annat flygbolag, behöver du betala det högre poängpriset för Star Alliance bonusresor.

Sammanfattning, finns det några nackdelar med kreditkortet?

Följer du tipsen i denna Guide får du snabbt ihop tillräckligt med poäng för att göra en trevlig resa. Det bästa av allt är att du kan åka i First Class eller Business Class & du betalar endast flygskatt till din destination. Du kan boka flygbiljetter på vilket flygbolag som helst inom Star Alliance för dina EuroBonus-poäng. Nackdelen är att det finns ställen som fortfarande inte accepterar American Express som betalningsmetod. Många gånger beror det på att AmericanExpress avgifter är högre för handlaren än motsvarande Mastercard- eller VISA kort. Det leder till att man inte kan tjäna in några EuroBonuspoäng på dessa ställen. AmericanExpress blir allt mer vanligt som betalningsmetod och är det någon butik där du handlar ofta, prata med dem om dem inte erbjuder AmericanExpress som betalningsmetod. Min frisör och djuraffär accepterade tidigare inte Amex, men efter att jag berättade att det var viktigt för mig och att dem ändå förlorar på att jag i stället skulle gå till någon annan, så ordnade dem det direkt. Till och med torghandlarna som säljer jordgubbar på sommaren där vi bor har numera Amex som betalningsmetod.

Det tar ofta ett tag att bli duktig på att söka bonusresor, då tillgängligheten skiljer sig från biljetter som man kan köpa för kontanta medel. Om ni skaffat American Express kort med vår personliga inbjudningslänk, hjälper jag dig gärna att leta fram en bonusresa till ditt drömresemål om du själv har svårt att veta hur du ska söka fram bonusbiljetten. Vill man ha poäng på köp från butiker som inte accepterar American Express, behöver man kombinera med ett SAS Mastercard kort eller se om du exempelvis kan betala med Paypal eller handla varan online där American Express betalningar finns tillgängliga (kolla om någon annan butik säljer samma vara eller modem accepterar American Express kort). Anledningen till att du vill lägga så mycket av din spend på detta kort, är att du kan tjäna in en 2-4-1-voucher (50% poängrabatt). Kom också ihåg att det är viktigt att betala sin faktura i tid. Du har 55 dagar räntefritt, efter det blir det snabbt väldigt dyrt om du slarvar och inte betalar. Att kunna sitta bekvämt i en högre kabinklass och samtidigt avnjuta ett glas bubbel och veta att man inte ens bekostat resan med pengar, utan med poäng från köp som man ändå hade gjort oavsett kort- det är livskvalitet! 

Varför vissa personer säger att man inte kan använda American Express kort vid köp?

Många av de kortterminaler som inte accepterar American Express kontaktlösa betalningar behöver bytas ut eller få sin mjukvara uppdaterad. Bland annat har flera användare av Amex rapporterat att exempelvis Coop och utvalda Ikea butiker ej accepterar dessa betalningar, vilket int stämmer. Däremot behöver du stoppa in ditt kort i kortterminalen för att köpet ska gå igenom hos de butiker som inte uppdaterat sin kortterminal.

Lycka till med ditt poängsamlande!

Få välkomstbonus när du skaffar American Express med vår länk

Välkomstbonus ges för Premium kort, Elite kort, Gold card och Platinum card. Maila oss ditt namn och att du önskar få inbjudan, så skickar vi länken till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

LÄS MER HUR MYCKET VÄLKOMSTBONUS DU FÅR FÖR DE OLIKA KORTEN.

Awardfares

Hitta tillgängliga bonusplatser med SAS eller Star Alliance

Basic: 0 kr. Gold: 129 kr/mån. Diamond 249 kr/mån.

Vill du flyga första klass med Lufthansa? Filtrera bara efter “Första” klass tillgänglighet och ange “LH” i flygnummerfiltret. Har du inte en specifik destination i åtanke? Sök efter lediga biljetter utifrån världsdel, land, flygbolag etc. Blanda och matcha filter som du vill.

Få 20% rabatt på din första månads- eller årsbetald prenumeration när du tecknar ett Gold eller Diamond medlemskap hos Awardfares genom vår länk. Att skapa ett medlemskap är kostnadsfritt.

FlightConnections

Hitta hubbar/ flygnav med Star Alliance

Du betalar för ett år i förväg, pris 36US$ per år (ca 375 sek). Du kan säga upp medlemskapet när du vill.

Hur söker man leg för leg när man ska hitta bonusresor? Så här söker du fram rutten på din bonusresa. Om du inte på förhand vet vilken/ vilka hubbar/ huvudnav som flyger till din önskade destination, skapar du ett konto på flightconnections.com och filtrerar på Star Alliance. Sedan och söker fram vilka flygplatser som trafikerar sträckan till vår önskade destination. 

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.