EuroBonus familjebokning – 50% poängrabatt

Vill du kunna ta med din partner eller hela familjen på en resa? Till fjärrans länder, njuta av solen och svajande palmer?

Ja, vem vill inte det. Tyvärr är sanningen den att det kostar en hel del att ta en hel familj tvärs över jordklotet på semester. Och för många förblir drömresan just en dröm.

Det finns en genväg från dyra flygbiljetter och ett ekonomiskt enklare sätt som tar dig och din familj till din drömdestination utan någon större ansträngning. Det som krävs är ett EuroBonus medlemskap hos SAS och ett American Express SAS EuroBonus kreditkort (SAS Mastercard eller SAS Amex kort). 

Det bästa med EuroBonus poängresor är att du kan boka flygbiljetter på vilket flygbolag som helst inom Star Alliance med dina EuroBonus-poäng och biljetterna är fullt flexibla. Det innebär att du kan avboka upp till 24 timmar innan avresa och få tillbaka alla poäng plus skatter och avgifter. Du kan också boka om din resa hur många gånger som helst fram till 24 timmar innan avresa.

1. Med SAS Mastercard premium kort har du möjlighet till att boka bonusbiljetter i Business class på rena sas flygningar, men endast betala för poängpriset i SAS Go

2. Med SAS Amex Premium eller SAS Amex Elite kort har du möjlighet att boka bonusresor med 50% poängrabatt med alla flygbolag inom Star Alliance (från 1 sept 2024 med SkyTeam). För att uppnå denna 2for1 voucher (50% poängrabatt), behöver du spendera 150.000 sek under ett kalenderår.

Eurobonus hit och dit. Hur många EuroBonus-poäng kostar en resa då?

Fortsätt att läsa nedan om hur man ska tänka när man vill hitta bonusbiljetter för fler än 2 personer på samma flyg

Hur bokar man bonusresa som barnfamilj / fler personer med EuroBonus-poäng?

EuroBonus familjebokning - 50% poängrabatt på sas flygningar

Som barnfamilj är du inte ensam om att vilja hitta bra resor på lov och högtider, då många vill resa iväg just då. Vill man åka i en högre kabinklass, släpps det oftast endast runt 1-2 platser i Business eller First tillgängliga på samma flight. Är man fler vuxna eller barn i familjen blir det något krångligare att hitta bonusbiljetter på samma flygning om alla ska kunna åka Business class, då får man satsa på ett resmål med något partnerflygbolag som släpper mer än 2 st business platser per avgång. SAS sökmotor, där du söker efter bonusbiljetter både på sas flygningar och övriga partnerflygbolag inom Star Alliance, lämnar mycket att önska då den inte klarar av mixade klasser plus att man måste söka ben för ben och sedan ringa in för att boka alla segment (såvida du inte reser till en destination som har non-stop flyg från Sverige). 

Att hitta och boka bonusbiljetter till flera familjemedlemmar, med barn eller för fler än 2 personer med 50% poängrabatt kan vara lite knepigt för nybörjare, men du lär dig snart. SAS sökmotor på bonusresor klarar bara av att applicera en (1) Amex 2for1 voucher för upp till två (2) personer, när du bokar online. Är ni fler personer eller vill använda fler 2for1 vouchers, eller har ett spädbarn, så måste du ringa in för att boka din bonusresa, för att vouchers och poäng ska appliceras korrekt. 

Kan man boka med andra flygbolag med SAS EuroBonus-poäng? Eller gäller det bara SAS?
Du kan använda dina EuroBonus-poäng på alla 26 flygbolag inom Star Alliance (förutom Singapore airlines), Wideroe och Etihad (endast mellan Europa och Abu Dhabi).

Hur bokar man en SAS resa med 2 vuxna och 1 barn?
Bokar du enbart med poäng så går det att boka online. Om du vill använda en Amex 2for1 så behöver du ringa in för att boka.

Hur bokar man 2 vuxna och 3 barn med en alternativt två st 2for1 vouchers på samma bokning?
Det är endast möjligt genom att ringa till SAS och boka resan.

Kan man boka bonusresa för 2 vuxna med 50% poängrabatt och lägga till 2 barn och betala för barnen? / Alternativt kombinera en 2-4-1 voucher för två vuxna + barn?

50% poängrabatt från American Express (2for1 vouchers) tillåter enbart 2 personer när du själv bokar online och applicerar din 50% poängrabatt, vill du använda 2 (två st) eller fler poängrabatter i din bokning måste du ringa in och be agenten att applicera dem för att det ska bli rätt poängpris. Det är alltså inte möjligt att göra två (2) olika bokningar online och sedan slå ihop dem till en bokning senare.

SAS Bonusresor erbjuder barnrabatt 2-11 år.

LÅNGDISTANSFLYGNINGAR:

Till och från USA och Asien
SAS Go 60 000p, SAS Plus 80 000p, SAS Business 100 000

Barnrabatt:
Barn under 12 års ålder får 50 % rabatt på poängpriset.

Bonusresor:
Poängpriser gäller tur och retur-resor. Enkelresor kostar 60 % av poängpriset för tur och retur.

sas flygningar:
Barnrabatt 50% 2-11 år. Om barnet är under två år, behöver du ringa in för att boka din bonusresa, för att vouchers och poäng ska appliceras korrekt. Barn mellan 2-11 år betalar enbart halva poängpriset för en bonusresa. Spädbarn under två år reser gratis eller mot en låg avgift under förutsättning att barnet reser i förälders knä. Barn över 2 år måste ha ett eget säte. Om barnet kräver en egen sittplats så gäller samma pris som för äldre barn. Det innebär att du kan resa två vuxna och ett barn till USA i SAS Business för 150 000 poäng, med en 2-4-1 voucher samt barnrabatten. På bonusresor med Star Alliance finns ingen barnrabatt på poängpriset, utan vuxenpris gäller för barn mellan 2-11 år. För spädbarn gäller samma regler som för SAS. Om ni exempelvis har 200 000 poäng räcker det till hela familjen om ni håller er till enbart SAS flygningar då dem har en egen poängprislista samt att barn under 12 år flyger med rabatt. Läs mer här.

  • Barn över 2 år måste ha ett eget säte. Spädbarn kan sitta i ditt knä eller i en bilbarnstol bredvid.
  • Barn som är äldre än 2 år måste ha en egen sittplats, du måste boka dem på flygningen.
  • Om du’ har bokat en sittplats för ett spädbarn kan du ta med en bilbarnstol ombord utan extra kostnad. 
  • Du kan boka en babykorg utan kostnad för flygningar med SAS till/från Asien och USA.

Star Alliance bonusresor:

Star Alliance omfattar 26 olika flygbolag

För resor med Star Alliance reser barn under 2 år gratis. Över 2 år gäller ordinarie pris. Alltså ingen barnrabatt hos partnerflyg inom Star Alliance. Poängpriset för resor med andra bolag inom Star Alliance är högre än med SAS flygningar. Men du kan däremot ta dig till fler destinationer än med SAS. Ska du exempelvis resa till USA, finns det möjlighet att resa både med SK-flyg och då för SAS poängpris , eller flyga med exempelvis United Airlines för Star Alliance poängpris. Om man i stället vill åka till exempelvis Thailand, blir det skillnad i poängpris beroende på om du flyger med SAS eller med ett annat flygbolag inom Star Alliance. En SK-flight tur och retur till BKK i Business Class kostar 100 000 poäng medan det med andra Star Alliance-bolag kostar 165 000 poäng. Har man sedan barn under 12 år och/eller högsta FlyPremium nivån blir det i så fall mer fördelaktigt prismässigt att åka med SAS.

Hur hittar man platser i Business class?

SAS släpper oftast bara 2 platser i Business Class per flight, och har en tendens att öppna upp fler än två bonusplatser i Business Class närmare inpå avgång. Andra Star Alliance bolag släpper upp till 8-9 platser per flight. Vill man åka i Business Class är det alltså lättare att åka med andra Star Alliance bolag om man är fler än 2 personer. Inom Star Alliance släpper flygbolagen Avianca, Singapore Airlines, Thai Airways, Turkish Airlines och Swiss International Airlines fler än två bonusplatser i Business Class på flygningar. Försök att söka tillgänglighet hos dessa flygbolag och välj en destination dit dessa flygbolag går. 

Om ni inte kan vänta tills fler biljetter släpps närmre inpå avresa, är ett tips är att dela upp familjen / alla resande på två flighter. Ni kan exempelvis åka 2 personer från ARN och 2 personer från GOT, eller dela upp att 2 personer reser dag 1 och resterande dag 2. Boka in er med samma ungefärliga avgångs- och ankomsttider till slutdestinationen om destinationen trafikeras av många flygbolag, exempelvis Bangkok eller New York. Destinationer som exempelvis Seychellerna, Mauritius och Maldiverna har få anslutningar, och då är det bäst att satsa på en resa på två olika dagar. Ena föräldern åker alltså med ena barnet första dagen, och den andra föräldern åker med det andra barnet dagen därpå. Det finns många möjligheter att komma iväg på sin drömresa, men man behöver vara öppen för olika lösningar.

Reseexempel till Seychellerna i Business class

Boka en bonusresa med Ethiopian airlines, två pax i Business och två pax i economy på samma flyg. Eller boka Business till Addis Ababa med Turkish Airlines (det är möjligt att hitta 4 pax på samma flyg i Business) och anslut sedan vidare till Seychellerna i economy med Ethopian airlines.

Hur mycket poäng behövs för bonusbiljetterna?

Det totala poängpriset för bonusbiljetterna beror såklart på hur många ni är och vilken plats ni vill flyga till respektive från. Poängpriset skiljer sig också om ni enbart flyger med SAS eller om ni vill flyga med något annat flygbolag inom Star Alliance. SAS flygningar har en egen poängprislista och övriga flygbolag inom Star Alliance går under en annan poängprislista (det finns alltså 2 olika poängprislistor). Har man ett SAS American Express Elite kort, har man möjlighet att tjäna ihop 2st 50% poängrabatt förmåner per kalenderår. Är man då 4 personer eller fler i familjen, är detta det bästa kortalternativet för att komma billigast undan, såvida du inte önskar att enbart hålla dig till SAS flighter om du har statusnivå Diamond inom Fly premium programmet.

Olika räkneexempel

För 4 personer till Bali i Business Class, blir poängpriset 420 000 EuroBonus-poäng (med 2st 50% poängrabatt) och flygskatt ca 4000 sek för samtliga personer. Skulle man betala denna resa med kontanta medel hade det gått på ca 100 000 sek.

Vill man resa till Asien fastlandet, går det att göra med SAS. Med en (1st) 2-4-1 voucher, blir kostnaden 200k poäng i Business Class om 2 vuxna och 2 barn flyger flyger med SAS. Vuxen 1: 50 000 poäng. Vuxen 2: 50 000 poäng. Barn 1 under 12 år: 50 000 poäng. Barn 2 under 12 år: 50 000 poäng = 200 000 poäng

Vill man resa till Asien fastlandet, med något annat Star Alliance bolag blir poängpriset i stället följande: Vuxen 1: 82 500 poäng. Vuxen 2: 82 500 poäng. Barn 1 under 12 år: 165 000 poäng. Barn 2 under 12 år: 165 000 poäng = 495 000 poäng (har man 2 (2st) 241-vouchers blir poängpriset i stället 330 000 poäng)

Hitta bonusbiljetter under högsäsong & lovdagar

Attraktiva resmål under högsäsong är svårt i alla bonusprogram.

Allas familjeönskan - att få resor till attraktiva resmål under högsäsong. Det ligger i flygbolagens natur att de endast vill släppa bonusplatser på stolar som annars hade stått tomma.

På linjer och under perioder där flygen alltid är fullpackade med betalande kunder finns det inte mycket bonusplatser att hitta. En av få undantag är SAS ”Best Availability”-awards, men dessa är dyra och Amex 2for1 voucher gäller inte eftersom det inte är ren bonusresa.

Under lov och högtider släpper SAS få bonusplatser eftersom att efterfrågan och tillgänglighet på flighterna är hög. På mindre populära tider och destinationer kan det släppas fler platser vilket då oftast görs 90-120 dagar innan avresa. Häng på låset vid biljettsläpp och satsa på att boka 2 platser i Business och 2 platser i Plus så att kan ni komma iväg hela familjen, till något trevligt resmål. Det gäller att vara taktisk, planera, och boka med bra framförhållning för att hitta lediga bonusbiljetter. Släpp tanken på enbart SAS på grund av barnrabatt, det finns en hel del andra bolag inom Star Alliance som släpper fler platser i Business, t.ex. Swiss och United. Annars får man satsa på avgångar olika dagar om man vill åka med SAS. Bonusbiljetter i Business Class släpps omkring 330 dagar innan avgång, se här för respektive flygbolag. Tillgängligheten kan öka eller minska allteftersom att avgångsdatumet närmar sig.

Många som samlar EuroBonus poäng har idag en högre statusnivå, så som Gold (EBG) och flera är även Pandion (EBD). Dina önskemål att hitta flera bonusbiljetter just under högsäsong och lovdagar blir därmed väldigt svåra att uppnå då det dels bara släpps 2 platser, samt att dessa två platser är de mest eftertraktade på hela året.

Låt oss säga att SAS exempelvis har 10 longhaul per dag. Under påsklovsveckor i Sverige finns det då 14 dagar att resa på. Det blir 560 plaster totalt under den tiden. 14 dagar * 10 longhaul * 2 platser * 2 flighter (tur och retur). För att komma över en resa i ditt fall så behöver du 8 av dessa platser, 4 ut och 4 hem. Det motsvarar 1,4% av alla tillgängliga platser under 2 veckor. Det innebär att totalt kommer 70 familjer på 4 personer kunna åka på bonusresor under påsklovet. Det finns omkring 20k EBD medlemmar inom EuroBonus. Om då 0,5% av alla EBD vill göra en sådan resa under lovdagar, kommer inte ens dessa platser att räcka till alla EBD som vill åka med familjen. Lägger vi sedan till alla med EBG, så blir kalkylen ännu sämre att ha en möjlighet att kunna åka. Så med detta sagt, försök att hitta bonusplatser andra dagar under året.

Awardfares

Hitta tillgängliga bonusplatser med SAS eller Star Alliance

Basic: 0 kr. Gold: 129 kr/mån. Diamond 249 kr/mån.

Vill du flyga första klass med Lufthansa? Filtrera bara efter “Första” klass tillgänglighet och ange “LH” i flygnummerfiltret. Har du inte en specifik destination i åtanke? Sök efter lediga biljetter utifrån världsdel, land, flygbolag etc. Blanda och matcha filter som du vill.

Få 20% rabatt på din första månads- eller årsbetald prenumeration när du tecknar ett Gold eller Diamond medlemskap hos Awardfares genom vår länk. Att skapa ett medlemskap är kostnadsfritt.

FlightConnections

Hitta hubbar/ flygnav med Star Alliance

Du betalar för ett år i förväg, pris 36US$ per år (ca 375 sek). Du kan säga upp medlemskapet när du vill.

Hur söker man leg för leg när man ska hitta bonusresor? Så här söker du fram rutten på din bonusresa. Om du inte på förhand vet vilken/ vilka hubbar/ huvudnav som flyger till din önskade destination, skapar du ett konto på flightconnections.com och filtrerar på Star Alliance. Sedan och söker fram vilka flygplatser som trafikerar sträckan till vår önskade destination. 

Det är American Express och inte eurobonuspoang.se som erbjuder Välkomstbonus

För att ta del av Amex-invite erbjudande om välkomstbonus, behöver du bli inbjuden av någon som redan har ett American express kort.

Önskar du bli inbjuden med vår inbjudningslänk? Skicka ett mail och skriv vilket av korten du önskar få inbjudningslänk till. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 12 månaderna.

LÄS MER OM VÄLKOMSTBONUS FÖR FÖR DE OLIKA KORTEN. 

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.