Fast Track

Fast Track

Fast Track är det snabbaste sättet att gå igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Med Fast Track slipper du förhoppningsvis några längre. Allt fler flygplatser li smidigare när nya kontroller byggs och köflöden effektiviseras. Men många hr kvar kraven om att packa upp datorer, vätskor, ta av skärp, ha koll på mobiler, slumpkontroller och så vidare

Du som har en SAS Business, SAS Plus eller är medlem  i SAS EuroBonus Guld eller Diamant kan använda Fast Track på alla flygplatser där tjänsten är tillgänglig

Resenärer i SAS BusinessSAS Plus och medlemmar i SAS EuroBonus Guld eller Diamant kan använda Fast Track på alla flygplatser där tjänsten är tillgänglig. Fast Track är tillgängligt under flygplatsens öppettider. Star Alliance Network erbjuder Star Gold Track Securitypå fler än 150 platser över hela världen. Precis som i den vanliga säkerhetskontrollen måste du visa upp ett giltigt boardingkort.

Prioriterad incheckning

 • Den prioriterade incheckningsdisken finns på alla flygplatser där SAS bedriver verksamhet.

 • Prioriterad incheckning tillhandahålls när du reser på en i SAS Business, SAS Plus, Star Alliance Business eller är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem och innehavare av Star Alliance Gold-kort (gäller ej för SAS charterresor).

 • EuroBonus Silver-medlemmar kan använda denna tjänst året runt när de flyger med SAS. Bagagetagg för prioriterat bagage är inte inkluderad för EuroBonus Silver-medlemmar.

Visa upp ditt medlemskort när du kommer in i prioritetsområdet och kön för avlämning av prioriterat bagage. 

Säkerhetskontroll & Fast Track

Fast Track är en separat kö som ger passagerarna möjlighet att passera snabbare och smidigare genom säkerhetskontrollen genom att slippa de vanliga köerna. Du kan använda Fast Track på alla flygplatser där tjänsten är tillgänglig. Kom dit väl förberedd så att säkerhetskontrollen genomförs smidigt. I säkerhetskontrollen måste du visa upp ett giltigt digitalt eller utskrivet boardingkort.

 • Ta ut din mobil, klocka, nycklar och mynt ur dina fickor innan du går igenom.
 • Du kan lägga små föremål i ditt handbagage eller i fickan på din jacka.
 • Placera artiklar som jacka, bärbar dator och plastpåsar med vätskor på bagagebandet för röntgenkontroll.
 • Begränsad mängd vätskor som placeras i enskilda behållare med högst 100 ml genom säkerhetskontrollen.

Fast Track i Skandinavien

Stockholm Arlanda Terminal 5 (vid SAS-incheckningen)
Stockholm Arlanda Terminal 2
Göteborg Landvetter Airport
Malmö Airport
Helsingfors Vanda  (Finland)

Du kan använda Fast Track i Skandinavien om:
Du reser i SAS Business eller SAS Plus. Boardingkortet är märkt med antingen klass C eller Y.
Du är EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem och reser med SAS eller ett annat Star Alliance-flygbolag. När du reser med SAS kan du ta med dig en (1) gäst eller upp till fyra (4) nära familjemedlemmar (maka/make/partner/föräldrar och dina egna barn), om gästen eller familjemedlemmen/-medlemmarna reser med samma flyg.

Arlandas nya säkerhetskontroll i Terminal 5

Arlandas nya säkerhetskontroll är belägen i Terminal 5, mitt emot incheckningsdiskarna 70-90 (SAS-diskarna alltså). Tittar man hos Swedavia, i appen eller på webben, är den benämnd som ”Terminal 5F”. Från SkyCity sett ska du passera incheckningsdiskarna 32-58, därefter vika av höger och följa skyltarna mot ”Alla avgångar”. Har man Fast Track,, går man förbi den ”vanliga” kontrollen bort till skylten som säger ”Fast Track – Alla avgångar”. Den är skyltad med en stor skylt.

Skillnaden mot gamla säkerhetskontrollen är att du numera kan låta vätskor, datorer, surfplattor och annat ligga kvar i väskan. Du blippar bara boardingkortet i spärren. Väl framme vid bandet finns det plats för fem samtidiga resenärer att lassa upp sitt bagage.

 • Töm fickorna, ta av dig bälte /klocka eller annat som kan pipa i bågen och stoppa ner det i väskan.
 • Ta en låda och lägg ner ditt handbagage. Låt allt vara kvar i väskan, inklusive vätskor & elektronik
 • Gå igenom bågen och när du kommer ut på andra sidan behöver du förhoppningsvis bara ta din väska och gå

Öppning Arlandas nya Marknadsplats:

 Stegvis från andra halvan av 2023 fram till omkring årsskiftet 2024/2025.

Läget på Arlanda med cirka 28 miljoner resenärer per år är mycket attraktivt för kommersiella aktörer som är med om att skapa mat- dryck- och shoppingupplevelser utöver de vanliga. Marknadsplatsen i Terminal 5 som nu öppnar blir hjärtat i Arlandas kommersiella utbud. En variation av mat, dryck, shopping och service centrerat på en 11 000 kvadratmeter stor yta i direkt anslutning till den nya toppmoderna säkerhetskontrollen. Ytorna har planerats noga för att underlätta för resenärerna och bidra till att skapa en inspirerande och trivsam miljö. Många av mat- och dryckeskoncepten blir helt nya för flygplatsen.

Efter öppningen av den första delen av Marknadsplatsen kommer utbudet på Arlanda att utvecklas stegvis med allt fler aktörer och med sikte på att vara helt klart kring årsskiftet 2024–2025. Vid årsskiftet väntas nästa stora etapp i projektet då den 4 000 kvadratmeter stora mat- och dryck-satsningen ”Verandan” öppnar. Den kommer bland annat att rymma ett helt nytt fine-dining-koncept och en ny Food Hall.

Fast Track i Europa

Du kan använda Fast Track i Europa om:

 • Du reser i SAS Business eller SAS Plus. Boardingkortet är märkt med antingen klass C eller Y.

 • Du är en EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem som reser med SAS.

 • SAS har lanserat tolv nya Fast Tracks i Europa. De kommer att öppna på följande flygplatser: Alicante, Budapest, Dublin, Faro, Lissabon, Las Palmas, London Stansted, Malaga, Marseilles, Milano Linate, Nice och Reykjavik.

Fast Track i Asien och USA

Du kan använda Fast Track i Asien och USA om:

 • Du reser i SAS Business. Boardingkortet är märkt med klass C.

 • Du är en EuroBonus Guld- eller Diamant-medlem reser med SAS från Miami, New York, San Francisco, Tokyo eller Washington.eo.

Star Alliance Gold Tracks

Star Alliance Network erbjuder Star Gold Track-säkerhetskontroll på mer än 150 platser världen över. Alla Star Alliance Gold-medlemmar (inklusive de som reser i ekonomiklass) och resenärer i First och Business Class på en Star Alliance-flygning är berättigade till att använda Star Alliance Gold Track. Star Alliance Gold Tracks är märkta med en Star Alliance Gold-logo. Visa ditt boardingkort för att ta denna snabbkö genom säkerhetskontrollen.

Kom ihåg att ditt medlemsnummer måste vara registrerat i bokningen för att du ska kunna utnyttja dina förmåner.

LOUNGE

När du reser i SAS Business, SAS Plus eller med en Star Alliance Business-biljett är du välkommen att besöka SAS lounger. Loungen är en fridfull plats där du kan arbeta, läsa e-post, äta en bit mat, umgås eller bara koppla av medan du väntar på flyget. SAS erbjuder dessutom tillgång till loungen för våra EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar och innehavare av Star Alliance Gold-kort när de reser med SAS eller en flygning som utförs av ett Star Alliance-flygbolag (gäller inte för SAS Charter-flygningar).

Mer information om SAS Lounges

Prioriterad ombordsstigning

Prioriterad ombordstigning är en tjänst som gör att du kan skippa kön och gå ombord på planet före resten av passagerarna. Med prioriterad ombordstigning är du en av de första passagerarna ombord, så att du kan lägga undan ditt handbagage i lugn och ro. Ett meddelande vid gaten informerar dig om när det är dags för prioriterad ombordstigning. Du kan se din specifika ombordstigningsgrupp på ditt boardingkort. Ombordstigningsgruppen indikerar när det är dags för dig att gå ombord. Om du är berättigad till prioriterad ombordstigning är ditt boardingkort märkt med ombordstigningsgrupp ”A och B” på flygningar till Europa och Skandinavien och med ombordstigningszon ”A, B och C” på flygningar till Asien och USA.

SAS prioriterad ombordstigning
Erbjuds i SAS Business och SAS Plus. Vi erbjuder dessutom prioriterad ombordstigning för våra EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar och innehavare av Star Alliance Gold-kort (gäller inte för SAS Charter-flygningar).

Ta med gäster
SAS tillåter SAS EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar möjlighet att ta med en vän eller upp till fyra familjemedlemmar (make/maka/partner/föräldrar och barn) genom SAS prioriterade ombordstigning vid gaten. Detta gäller när vännen eller familjemedlemmen reser på samma bokning som kortinnehavaren. Gästens boardingkort uppgraderas automatiskt till ombordstigningszon A, vilket berättigar till prioriterad ombordstigning.

Prioriterat bagage
SAS prioriterad bagageservice sparar tid åt dig genom att se till att ditt bagage hamnar först på bagagebandet. Prioriterat bagage erbjuds när du reser med en SAS Business-, SAS Plus- eller Star Alliance Business-biljett. SAS erbjuder dessutom prioriterad bagageservice för våra EuroBonus Guld- och Diamant-medlemmar och innehavare av Star Alliance Gold-kort (gäller inte för SAS Charter-flygningar).

Tillgång till Fast Track med ditt Amex Platinum kort!

Med Platinum har du tillgång till Fast Track när du reser från utvalda flygplatser i Sverige och Finland. Både Platinum huvudkortmedlem och Platinum extrakortmedlem kan ta med varsin gäst genom Fast Track. Visa ditt kort och ditt boardingkort. Förmånen gäller oavsett vilket bolag du reser med.

Vem
Platinum huvudkortmedlem + en gäst
Platinum extrakortmedlem + en gäst

» Uppgradera till Platinum 

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.