Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

FÖRLÄNGD GILTIGHETSTID PÅ 2-4-1 VOUCHERS OCH FLY PREMIUM NIVÅ

FÖRLÄNGD GILTIGHETSTID PÅ 2-4-1 VOUCHERS OCH FLY PREMIUM NIVÅ

Coronaviruset

Utbrottet av Corona har tagit upp all fokus. Stränga riktlinjer, förbud och karantänregler har satt stopp för luftfarten i större delen av världen det senaste året. Det blir naturligtvis konsekvenser för flygbolagen som innebär ett enormt tryck på flygbolagens ekonomi och kostar även hundratusentals anställda deras jobb. Flygbolagen har under flera månader kritiserat regeringar, politiker och myndigheter för strikta karantänregler istället för att testa resenärer. IATA (Air Transport Association) och ITF (International Transport Workers Federation) har gått ut med rop om hjälp till politiker och myndigheter för att säkerställa flygbolagens överlevnad samt de anställdas jobb. Uppskattningar från IATA visar att cirka 4,8 miljoner jobb riskerar att förloras till följd av minskad efterfrågan i branschen. Augusti 2020 minskade med 75% jämfört med förra året. ITF: s generalsekreterare säger att den globala flygindustrin befinner sig i en expanderad kris. I slutet av 2020 kommer nästan 80% av löneprogrammen att upphöra. Utan allvarliga statliga ingripanden kommer vi att kunna se den största jobbkrisen som industrin någonsin har upplevt.

Förlängd statusnivå för Fly Premium

På grund av förlängda restriktioner och reseförbud under 2020 gällande COVID-19 har SAS förlängt statusnivån för Fly Premium för sina kunder. Inledningsvis förlängde SAS EuroBonus-statusen med ett år för alla som hade ett utgångsdatum under perioden 31 mars 2020 och 28 februari 2021. Det har dock inte varit särskilt fördelaktigt att få förlängd eller ny status för de kunder som hade ett utgångsdatum 1 april 2020 och därmed förlängdes till 1 april 2021. Därför förlänger nu SAS statusperioden för dessa kunder som har ett utgångsdatum för intjänandeperioden mellan 31 mars och 30 april 2021. Ytterligare förlängning från sista april fram till 2021.08.31

Det gäller de kunder som fått status via baspoäng, statuspoäng eller via antalet resor. Detta gäller alltså inte om du har fått din status som en “gåva” från t.ex. en diamant- eller guldmedlem. Medlemskapet kommer automatiskt förnyas och det nya medlemskortet blir då tillgängligt i SAS-appen.

Kan jag omboka min SAS-bonus även om poängen har gått ut?

Ja, på grund av pandemin, erbjuder SAS sina kunder att boka om även om dina poäng har gått ut. Du kan boka om flyg med ursprungligt avresedatum från 20 oktober 2020 för resor senast 31 maj 2021. Ombokning är giltig för SAS, Wideroe och Star Alliance flygbolag. Ombokning gäller endast till och från samma destination som din ursprungliga bokning.

Hur påverkas min status mot LifeTime Gold?

Om din nuvarande medlemsnivå är guld eller högre och du är berättigad till förlängningsförmån för medlemsnivå, kommer din tidigare kvalificeringsperiod att höja din räknare för på varandra följande livstid guldår, även om du inte har nått mätningen enligt EuroBonus-programreglerna för Livstid guld. Läs mer här: https://www.flysas.com/en/traffic-information/faq-corona-eurobonus/?

Vad gäller om man är nära en uppgradering till Diamond, med en kvalificeringsperiod som löper ut den 30 april 2021?

Vid ditt nuvarande utgångsdatum för medlemsnivå förlängs din medlemsnivå med 12 månader. Läs mer här: https://www.flysas.com/en/traffic-information/faq-corona-eurobonus/?

Kan jag få hjälp med att uppgradera min status?

För resor som planeras före den 31 maj 2021: Kontakta SAS kundtjänst före den 31 maj 2021, ge oss information om din ursprungliga bokning så ger vi dig motsvarande EuroBonus-statuspoäng.

Kommer kompenserade statuspoäng att kvalificera sig för kvalificering till LifeTime Gold-medlemskap och ge bort medlemskap?

Ja, kompenserade statuspoäng kommer att kvalificera sig för både LifeTime Gold och att kunna ge bort medlemskap.

Förlängd giltighetstid på 2-4-1 voucher från American Express

Informationen som gått ut är än så länge att de vouchers med giltighetstid till 2019-12-31 har blivit förlängda till 2020-11-30. SAS kommer inte förlänga vouchers som går ut 2021.02.28. Det kan vara bra att tänka på att sista veckan i februari kommer bli högt tryck på personer som ringer in till kundtjänst och vill boka innan förfallodatum.

Sidan uppdaterad 2021.02.18

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: