Guide – omboka eller avboka bonusresa

Du kan boka bonusresor med Star Alliance partners fram till 31 augusti 2024. Även om resan görs efter detta datum. Därefter kan du boka bonusresor med SkyTeam.

Reglerna för ombokning och avbokning av bonusresor blir desamma inom SkyTeam efter 1 september. Observera att du inte kan boka om till andra Star Alliance-flyg efter 1 september 2024. Men du kan boka om till ett annat SAS-flyg eller till ett flyg med ett SkyTeam-bolag om det finns plats.

Bonusbiljetter och ordinarie biljetter för poäng kan ombokas online när du är inloggad på sas.se. Om din flygning ställs in får du ett erbjudande om återbetalning av dina poäng och betald skatt. Poängen återbetalas till ditt konto även om de utgick efter att du gjorde bokningen. För inrikesresor, resor till / från Skandinavien/ Europa samt inom Europa gäller normala ombokningsregler för din bonusresa så länge inreserestriktionerna inte ändras.

Kontaktuppgifter SAS

Kontaktuppgifter SASTelefonÖppetider:Språk
SAS
Kundtjänst
 +46770727727 / +4687974000mån-fre 07-19
lör 09-17
sön 09-18
svenska
/English
Öppetider
Gold/Diamond
 +46770727727 / +4687974000mån-fre 19-01
lör 17-23
sön 18-23
English
SAS for Business
& Travel Pass
 +4687972202mån-fre 08-17
lör stängt
sön stängt
svenska
/English

Ombokning, ändring eller avbokning av din bonusbiljett

Kontakta Kundtjänst på telefon 08 797 40 40 mån–sön kl 09.00 -17.00 
SAS eller A* efter arbetstid: International calls: +1-201-896-3600 SAS I USA.

Avgifter för att omboka, ändra eller avboka bonusbiljetter

 • SAS bonusbiljetter inrikesflyg inom Europa: 250 sek per resenär 
 • SAS bonusbiljetter till/från Asien och Nordamerika: 750 sek per resenär
 • Star Alliance bonusbiljetter: 150 SEK per resenär

Om det inte går att avboka när du är inloggad på “mina sidor”, så ringer du kundtjänst för att avboka din bonusresa. Om du väljer att avboka bonusresan, får du tillbaka både poängen & vouchern (om giltighetstiden inte passerat) samt de betalda skatterna om du avbokar senast 24h innan avresa. Det förutsätter att dina poäng inte går ut innan du avbokar din nästa resa. När du väl har påbörjat din bonusresa kan du inte boka om den eller få återbetalning för hemresan. Din American Express voucher förmån är giltig innevarande år samt nästkommande kalenderår från brevets utskriftsdatum. Din Amex 2f1 voucher gäller alltså från det datum du erhåller din voucher fram till slutet på följande kalenderår. Bokning måste ske inom förmånens giltighets- tid, medan resan kan genomföras efter förmånens giltighetstid.

Bra att veta:

 • Resor bokade med en American Express 2-4-1 voucher som blivit förlängd och gått ut kan inte ombokas eller avbokas utan att vouchern brinner inne.
 • Du kan omboka, ändra eller avboka SAS- och Star Alliance-bonusbiljetter upp till 24 timmar före avgång. Förutsatt att dina poäng är giltiga. Observera att du inte kan återanvända utgångna poäng. Om avbokningen sker mindre än 24 timmar före avresa kommer poängen inte föras tillbaka till ditt EuroBonus-konto. Skatter och avgifter är återbetalningsbara. SAS erbjuder ombokning till länder som har inreserestriktioner världen över. Om du ska göra en ny bokning, använder du en icke utgången Amex voucher.
 • Om du har bokat en blandad bonusbiljett med vanlig biljett för poäng, då behöver du kontakta SAS Kundtjänst för ombokning.
 • Kan jag boka om min bonusresa om mina poäng har gått ut?
  Nej. Normalt sett kan du inte omboka din bonusresa om dina poäng har gått ut. Vissa undantag gjordes under pandemin och Covid-19.
 • Namnändring är inte tillåten om flygningen utförs av ett Star Alliance-partnerflygbolag (endast sas flygningar mot en avgift)

Ombokning av rena SAS FLYGNINGAR när resan väl är påbörjad är tillåten

För bonusresor med SAS gäller numera att det är tillåtet att omboka resan senare än 24h innan avresa (dvs fram till incheck stänger). Det är också möjligt att ändra hemresan efter det att utresan är påbörjad. Men detta gäller endast om det är 100% SAS flygning, aldrig om det är något segment med i bokningen med Star Alliance. Avboka din resa mot en avgift fram till avgången. Alla giltiga poäng returneras till ditt EuroBonus-konto.

SAS-bonusresor: Du kan boka om mot en avgift fram till avgången så länge dina poäng inte är utgångna.

Star Alliance-bonusresor: Du kan boka om fram till 24 timmar före utresans avgång så länge dina poäng inte är utgångna. När du väl har påbörjat din resa kan du inte boka om hemresan.

 • Avgiften för avbokning/ombokning av inrikesflyg och flygningar inom Europa är 25 EUR/250 SEK/250 NOK/175 DKK/25 USD/32 CAD.
 • Avgiften för avbokning/ombokning av flygningar till/från Asien och Nordamerika är 75 EUR/750 SEK/750 NOK/525 DKK/75 USD/96 CAD.
 • När du kombinerar en SAS Bonus-biljett med en vanlig biljett för poäng gäller biljettprisreglerna för den vanliga biljetten när du avbokar/bokar om hela bokningen.

Hur man ändrar namn på en biljett som redan är utställd

Hur man ändrar datum, tid eller namn

Om flygningen utförs av SAS kan du ändra namnet fram till 24 timmar före avresa, mot en avgift på 600 sek. Det finns personer som gjort namnändring för 150 sek, men det beror på att agenten blandat ihop ändringsavgift (ombokning av resa) med namnändring. Namnändring är inte tillåten om flygningen utförs av ett Star Alliance-partnerflygbolag.

 1. Gå till Mina bokningar.
 2. Sök efter din bokning med ditt efternamn & bokningsreferens.
 3. Öppna bokning och välj ”ändra bokning”.
 4. Välj flyget du vill ändra och det nya resdatumet eller -tiden.
 5. Ange dina betalningsuppgifter och bekräfta ändringen.

Namnändring är inte tillåten om flygningen utförs av ett Star Alliance-partnerflygbolag. Att byta namn på din biljett kostar 600 DKK, 600 NOK, 600 SEK, 65 EUR, 80 USD (USA) och 96 USD (Asien) per biljett. Detta är endast möjligt för resor som ännu inte har påbörjats. Gäller resor med SAS och Wideroe. För att ändra namnet på din biljett, eller överföra biljetten till en annan resenär, kontakta SAS Kundtjänst. Om din biljett är en bonusbiljett (applicerat en 50% poängrabatt med AmericanExpress eller en Flypremium rabatt) och flygningen utförs av SAS kan du ändra namnet fram till 24 timmar före avresa.

Ombokning & avbokning av Revenue biljetter: Dessa är biljetter som betalats med poäng, och är därmed ingen bonusresa

SAS har ett speciellt system, där du kan ersätta poäng med kronor och därmed köpa ”vanliga flygbiljetter” för poäng. Dessa biljetter är inte awards, det är vanliga biljetter med vanliga biljettregler men de har betalas med poäng. Man ska inte blanda ihop dessa med award biljetter. Revenue biljetter har inget fast poängpris som Award har. På Revenue biljetter tjänar du poäng när du flyger. Märk att revenuebiljetter som betalas med poäng kan ha en avbokningskostnad beroende på biljettklass. Se därför till att du bokar om till en ny resa med dina poäng och/eller voucher innan giltighetstiden går ut. Har du bokat en resa ”betald för poäng” eller blandat pengar och poäng när du bokat, går du till mina bokningar när du är inloggad & väljer ”avboka”. Alla giltiga EuroBonus-poäng returneras automatiskt till ditt EuroBonus-konto. Om du har bokat en reguljär biljett för poäng eller en blandning av bonusbiljett och reguljär biljett för poäng måste du kontakta SAS Customer Service för att avboka.

Om du avbokar en återbetalningsbar biljett kommer du att få tillbaka ett belopp som motsvarar det betalda biljettpriset, minus eventuella serviceavgifter eller avbokningsavgifter.Biljetttyper: SAS Go Pro, SAS Plus Pro och SAS Business Pro. Om du avbokar en ej återbetalningsbar biljett återbetalas endast skatterna, biljett- och inrikes/internationella avgifter* återbetalas inte. USA: Internationell avgift. Japan: Bränsletillägg. Biljetttyper: SAS Go Light och SAS Go Smart. Om du har bokat en tur- och returbiljett och bara vill flyga enkel resa får du återbetalning för den del som inte används, enligt villkoren för din biljett. För avbokning inom 24 timmar efter bokning, se 24-timmars pengarna-tillbaka-garantin. Din återbetalning kommer att beräknas baserat på biljettreglerna och transportvillkoren.

Är ditt flyg försenat/inställt? Och du har en bonusbiljett som är bokad med EuroBonus-poäng?
Läs mer genom att klicka här.

Lästips:

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.