Guide – spenderingskrav på SAS Amex kort

Måste man spendera 150.000 kr per kalenderår på sitt SAS Amex kort?

Hur blir det om man spenderar lägre summor vissa år?

eurobonuspoang.se har ingen koppling till American Express eller dess varumärke

Till att börja med så ska vi förtydliga: Om du spenderar mindre än 150.000 sek (100.000 sek för Classic kortet) så händer ingenting. Det är inget krav att spendera en viss summa under ett kalenderår, utan det är en endast ett erbjudande om du uppnår spenderingskravet som resulterar i att du får en förmån om du uppnår spenderingskravet. Alltså en American Express rabattvoucher som ger 50% rabatt på en bonusresa för upp till två personer. Denna voucher har ett fantastiskt värde, läs en av alla våra reserapporter: Reserapport – poängresa till St Vincent och Grenadinerna. När vi nu redogjort om vad spenderingskrav innebär, ska vi också specificera upp att det finns olika spenderingskrav per kalenderår (1 jan – 31 dec) för respektive SAS Amex kort:

  • SAS Amex Classic: 100.000 sek – 50% rabatt på en bonusresa för upp till 2 personer inom Europa på sas flygningar.
  • SAS Amex Premium: 150.000 sek – 50% rabatt på en bonusresa för upp till två personer världen över med Star Alliance
  • SAS Amex Elite: 300.000 sek – 50% rabatt på två bonusresor för upp till två personer världen över med Star Alliance

Hur spenderar man 150.000 sek på sitt Amex kreditkort under ett år? Här kommer några tips i hur du kan öka din spendering

Delar du 150.000 sek på 12 månader, innebär det att du måste spendera 12.500 kr på kortet varje månad. Om du inte kommer upp i dem utgifterna idag på dina vardagsinköp, finns det ett antal olika sätt att öka sin spendering på (utan att för den skull öka sina utgifter!)

  1. Om du har ett American Express-kort, skaffa dig extrakort till övriga medlemmar i familjen eller partner, där ni tillsammans enklare når spenderingskravet på kortet.
  2. Lägg alla dina köp som är möjliga på ditt Amex kort, oavsett hur litet beloppet är. Många bäckar små!
  3. Om någon i din bekantskap ska göra ett större köp och inte har ett eget Amex kort; erbjud dig att betala för det i utbyte mot att de swishar dig.
  4. Handlar du på t.ex Klarna så välj att betala med kort istället för faktura. Du har exakt samma konsumentskydd (om inte bättre), men får samtidigt poäng och dessutom spendering på ditt kort.
  5. Använd tjänsten Betalo för att betala vanliga fakturor med ditt Amex-kort. Det innebär att du exempelvis kan betala din hyra eller telefonfaktura via tjänsten. Det går också alldeles utmärkt att betala in till Skatteverket via dessa tjänster. Om du inte har en skuld hos Skatteverket kan du så fort pengarna är synliga på skattekontot begära ut pengarna. För denna tjänst tar Betalo 2.5% av totala fakturabeloppet i avgift.

Är det verkligen värt att betala 3% i avgift till Betalo för att skapa spendering?

Ja ibland. Om du har nära till att uppnå ditt spenderingskrav på 150.000 kr i spendering är det helt klart värt det enligt mig. Den vouchern är i alla fall för oss helt ovärderlig, då den öppnar upp för bonusresor till världens alla hörn för 50% av poängpriset. Förutom att du kommer att uppnå ditt spenderingskrav genom att betala in fakturor på detta sätt, så genererar också dessa faktura betalningar utöver spenderingskravet, också att du får poäng för transaktionen (poäng som du behöver för att boka bonusresorna).

Om du exempelvis väljer att betala en faktura på 10.000 kr via Betalo med ditt American Express kort betalar du 2,5% i avgift (250 sek) och får:

+ 10.000 kr i spendering som tar dig närmre din voucher
+ 1.500 poäng om du betalar med ditt SAS American Express Premium Card 
eller
+ 2.000 poäng om du betalar med ditt SAS American Express Elite Card

Betala till ditt eget Skattekonto hos Skatteverket

Om du inte har några fakturor så kan du också göra en inbetalning till ditt Skattekonto. Du kan därefter begära ut pengarna om de inte behöver lägga på skattekontot. På så sätt skapar du spendering men behöver inte göra några ”onödiga” inköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2024 All rights Reserved by eurobonuspoang.se.

eurobonuspoang.se är en gratis icke officiell blogg för poängsamlare och har ingen koppling till SAS EuroBonus-programmet. Hemsidan kan innehålla reklam, annonser och betalda samarbeten. Eventuell provision och ersättning är avgörande för att kunna upprätthålla driften av hemsidan.