Lounge Key & Priority Pass EuroBonus

Priority Pass EuroBonus

Lounge Key & Priority Pass. Med 1300 + flygplatslounger i över 600 städer och 148 länder

1300+ flygplatsupplevelser i över 600 städer och 148 länder och fler lounger som läggs till varje månad. Priority Pass-medlemmar kan nu dra nytta av flygplatsrabatter på restauranger, detaljhandel och spa. Lös in erbjudanden enkelt via Priority Pass-appen eller med ditt digitala konto. Sätt dig ner, sträck ut dig, njut av en matbit före flygningen och en drink från det tillgängliga utbudet, inklusive gratis alkohol i de flesta lounger. Med gratis Wi-Fi i de flesta lounger kommer du att kunna arbeta, ha kontakt med vänner, familj och kollegor. Och glöm inte att ladda dem i loungen innan du går ombord på planet.

De flesta lounger erbjuder bekväma sittplatser, Wifi, dusch, mat och dryck och ibland även konferensrum och spa-avdelningar. Priority Pass & Lounge Key ger tillgång till lounger hur du än flyger. Både Gold och Platinum har tillgång till Priority Pass; Gold Card med fyra fria besök och Platinum med obegränsad tillgång. Platinum har även tillgång AmericanExpress egna lounger, bl.a. på Arlanda ger American Express tillgång till lounge by Pontus. I Norge finns tillgång till klassiska lounger i Oslo och Stavanger. Som Platinum-medlem har du tillgång till Fast Track förbi security check, och kan ta något lättare att äta från Lounge on-the-go på utvalda flygplatser. 

LoungeKey eller Priority Pass?

Kreditkort med lounge access ger tillträde till flygplatslounger över hela världen. På flygplatslounger kliver du in i en ”lugn oas” där det erbjuds tidningar, tilltugg, dryck och Wifi. Önskas fri tillgång till lounger bör så kallade Premiumkort väljas. Dessa kort är vanligtvis anslutna till Priority Pass eller Lounge Key vilket är olika förmånsprogram med över 1000 ansluta lounger världen över. 

Priority pass till skillnad från Lounge key, kan du bli medlem i utan ett kreditkort. Årsavgiften för ett medlemskap i Priority pass är dyrt jämfört med årsavgiften för ett kreditkort som erbjuder medlemskap med samma typ av förmåner. Ett kreditkort med lounge access ger tillträde till olika flygplatslounger. Olika kreditkort ger tillgång till olika lounger, antal besök samt om du får tillgång till fri mat och dryck. Det kan också variera om du får fritt inträde till lounger eller om du behöver betala en avgift varje gång. Priority pass ger tillgång till över 1 300 lounger i fler än 600 städer i 148 länder. Det gör det mer fördelaktigt att skaffa ett kreditkort med Priority pass eftersom kreditkorten även erbjuder andra fördelar, så som reseförsäkring, försenat bagage m.fl.

Kreditkort med Priority pass:

  • American Express Platinum
  • Eurocard Platinum 
  • Handelsbanken Platinum
  • American Express Gold
  • Danske Bank Platinum

Lounge key erbjuder tillgång till fler än 1200 lounger över hela världen och är endast tillgängligt med vissa kreditkort. Antalet gäster du får ta med dig på ditt kort beror på vilken lounge det är, men vanligtvis får du inte ta med fler än 4-6 gäster. En avgift på 32 Dollar måste betalas per gäst som tillträder. Lounge key är rekommenderat till de som endast kommer besöka flygplatslounger fåtal gånger om året eftersom det blir mer prisvärt än Priority pass.

Kreditkort med Lounge key:

  • Resurs World
  • Revolut Premium
  • Revolut Metal
  • Swedbank Platinum
Priority Pass appen

Ladda ner den förnyade Priority Pass-appen för att få tillgång till ditt digitala medlemskort*, flygplatskartor och en mängd andra digitala funktioner för att berika din flygplatsupplevelse. Tillgång till digitala medlemskort kommer att variera beroende på ditt Priority Pass-medlemskap.


Lämna ett svar