Lufthansa – Miles and MORE

Lufthansa - Miles and MORE

statusnivåer

Lufthansa – Miles and MORE

I Lufthansagruppen (Miles and MORE) ingår förutom Lufthansa, även: eurowings, Austrian, Bryssel, British airways (executive club) och KLM & Air France (flying blue) 

Lufthansa Miles&More är Europas största bonusprogram med över 26 miljoner medlemmar, och därmed är Lufthansa Group Europas största flygbolagskoncern. Miles&More har historiskt sett varit ett av de svårare programmen för att samla poäng hos, speciellt att uppnå status. För dig som reser inom Europa på fullt flexibla biljetter så tjänar du fler poäng på korta flygningar än om du hade fått poängen efter flygsträckan. Den absolut största fördelen med Miles&More över EuroBonus och övriga Star Alliance program är tillgängligheten av bonusplatser, samt möjligheten att boka Lufthansa First Class 360 dagar i förväg. För de som är tidigt ute finns det med andra ord goda möjligheter för att planera en drömresa med god framförhållning. Övriga flygbolags bonusprogram i Star Alliance får tillgång till dessa bonusplatser tidigast 14 dagar innan flygets avgång och tillgängligheten är betydligt sämre. Miles&More medlemmar har förtur till uppgradering innan EuroBonus medlemmar kan boka samma flight för poäng. Medlemmar på Senator och HON Circle nivån har även möjlighet att boka SWISS First Class för poäng, vilket de lägre medlemsnivåerna inte kan.

Lufthansa Group är i regel restriktiva med att släppa bonusplatser till övriga Star Alliance flygbolag och på de riktigt attraktiva rutterna så som Johannesburg, Kapstaden, Mauritius, Kalifornien, Cancun och Singapore är det mer regel än undantag att hitta bonusplatser med EuroBonus. Det är däremot väldigt lätt att hitta tillgänglighet på dessa rutter med Miles&More i både First och Business, speciellt om man är ute långt i förväg.

Miles&More ändrade nyligen intjäningsmodell från distansbaserat till intäktsbaserat.

Vad innebär det? Detta innebär att poängen tilldelas baserat på flygbiljettens pris snarare än den flugna distansen. Det går att komma runt denna begränsning, om man i stället bokar sin resa via en resebyrå eller genom ett annat flygbolag som exempelvis United Airlines. Då tilldelas poängen enligt det gamla systemet.

Du får dessa privilegier med de olika statusnivåerna hos Miles&More

 • Frequent Traveler
 • SENATOR
 • HON
 • HON CIRCLE
 

Frequent Traveler

Som Frequent Traveler kommer du att njuta av minst två hela år av förmåner som kommer att göra resan roligare för dig. Du kommer inte bara att dra nytta av Lufthansa Group och Miles & More flygbolagspartner utan också med Star Alliance. Du blir Star Alliance-silvermedlem. Du får upp till 25 procent fler Status miles och HON Circle miles samt 50 procent fler Award miles. Som Frequent Traveller får du förmåner som tillgång till Business lounge, prioriterad incheckning och mer gratis bagage. Så länge du förblir statusmedlem upphör inte dina Miles. För att uppnå din status behöver du minst 35 000 statusmil eller 30 flygsegment under ett kalenderår. Läs mer här.

Senator

Med senatorstatus får du tillgång till särskilda förmåner i minst två hela år. Du kommer inte bara att dra nytta av Lufthansa Group och Miles & More flygbolagspartner utan också med Star Alliance. Du blir Star Alliance-guldmedlem och får tillgång till Senator Lounge och Star Alliance Gold Lounge. Du får två eVouchers som du kan använda till att uppgradera nästa resa. Du får upp till 25 procent fler Status miles och HON Circle miles samt 50 procent fler Award miles. Senatorkortet möjliggör förstklassig incheckning, prioriterad ombordstigning och tillgång till Senator Lounge. För att förnya din status behöver du minst 100 000 statusmil under ett kalenderår. Läs mer här.

HON Circle

Du får ett HON Circle-kort och en svart bagage-tagg. En exklusiv klubb HON Circle-medlemmar åtnjuter mycket speciella privilegier och förmåner, tillgång till Lufthansagruppens förstaklass lounger, inklusive First class terminal på Frankfurts flygplats. Du blir Star Alliance guld-medlem och får tillgång till första klass-lounger och första klass-terminaler. Du får limousine och transfer service till flygplanet och terminalen. Du får sex eVouchers som du kan använda till att uppgradera nästa resa. Du hamnar högst upp i väntlistans prioritetsordning på fullbokade flyg. Din partner kan komma upp i Senator-nivå. Så länge du befinner dig inom en medlemsnivå går dina Award miles inte ut (detta gäller även om du inte använder ditt kreditkort minst en gång i månaden). För att bli medlem i HON Circle behöver du minst 600 000 HON Circle miles under två på varandra följande kalenderår. Läs mer här.

Lufthansa Group erbjuder oftast väldigt god tillgänglighet på bonusresor i First och Business Class till sina egna medlemmar.

Till skillnad från SAS EuroBonus som har separata prissättningar för bonusresor på sina egna flygningar och Star Alliance, så har Lufthansa Miles&More samma poängpriser oavsett vilket flygbolag man reser med. Lufthansa Group erbjuder i regel väldigt god tillgänglighet på bonusresor i First och Business Class till sina egna medlemmar. Att hitta en bonusresa till ett populärt resmål under sommarmånaderna i Business Class brukar inte vara ett problem för Miles&More medlemmar. Medlemmar i Miles&More erbjuds möjligheten att boka Lufthansa First 360 dagar innan flygets avgång, dvs när flygningarna går till försäljning. Här är exempel på poängpris för EuroBonus jämfört med Miles&More.

 • Asien Miles&More i Business Class: 135.000 Miles
 • Asien EuroBonus-poäng i Business Class: 165.000 poäng.
 • Sydafrika Miles&More i Business Class: 105.000 Miles
 • Sydafrika SAS EuroBonus i Business Class: 165.000 poäng

Två stopovers är tillåtna på en bonusresa

Lufthansa Miles&More är ett av få flygbolag som tillåter fria stopovers på bonusresor. Ett stopover innebär ett stopp som överskrider 24 timmar på en annan ort än destinationen. Stopovers tillåts endast på tur och returresor, men det är möjligt att ha en stopover på ut och hemresan. Det är med andra ord möjligt att besöka tre olika städer på en och samma resa. Stopovers är inte tillåtna i avresans zon, så om du påbörjar din resa i Europa så får du inte ta ett stopover i exempelvis Frankfurt. Om du exempelvis vill boka en bonusresa till Bali kan du om du villl, på utresan ta 5 dagars stopover i Bangkok och sedan på hemresa till Europa ta ett 5 dagars stopover i Singapore.

 

Poängpris (Miles) för bonusresor

Flyg över hela världen med Miles & More och Star Alliance. Som en del av Star Alliance-flygpriserna kan du kombinera flygningar från Lufthansa och Star Alliance-partners, såväl som andra flygbolagspartners, inom ett pris. Undantag är specialpriser/särskilda körsträcka med utvalda flygbolagspartners.

 

kampanjpriser på bonusresor (Mileage bargains )

Varje månad erbjuder Lufthansa Miles&More kampanjpriser på bonusresor till utvalda destinationer. Dessa inkluderar hela världen och i alla kabinklasser. Bäst värde för poängen får man på bonusresor till Nordamerika, där det är möjligt att resa till New York, Denver, Los Angeles, Chicago eller San Francisco för 55.000 miles per person i Business Class. Det blir omkring halva priset mot ordinarie poängpris. Bonusresor köpta under kampanj kan dock inte ombokas eller avbokas, om du behöver avboka din resa så förfaller poängen.

Höga bränsletillägg på bonusresor

Lufthansa Miles&More debiterar bränsletillägg på alla bonusresor, inklusive resor med Lufthansa Group. Bränsletillägget som debiteras är det faktiska bränsletillägget som är detsamma som debiteras på en fullprisbiljett. Här är exempel på ungefärliga priser för skatter och bränsletillägg på bonusresor:

 • Bonusresa i Business till Nordamerika med avresa Sverige: cirka 3.800-4.500 SEK.
 • First och Business till Sydamerika & Asien: ca 7.000 SEK
 

Skaffa ett Miles & More-kreditkort & bli automatiskt medlem i Lufthansas lojalitetsprogram Miles & More 

Du tjänar in olika poäng, så kallade Miles, beroende på vad du använder ditt kreditkort till. Genom att använda ditt kreditkort på resor kan du dessutom stiga i medlemsnivå och på så sätt få tillgång till ytterligare förmåner. Du tjänar miles på varje krona du spenderar. Dina miles kan du till exempel använda i Lufthansas poängshop eller hos någon av deras samarbetspartner.

Lufthansa erbjuder även medlemskap i Lufthansa Miles & More utan kreditkort. Med ett vanligt medlemskap kan du bara tjäna Status miles. Status miles tjänar du på dina resor eller när du använder dig av någon av Lufthansas samarbetspartner, till exempel när du bokar hyrbil eller hotell. 

Det finns olika typer av Miles du kan tjäna

Tjäna Award miles

Du tjänar in Award miles på alla köp du gör, genom att exempelvis shoppa kläder, boka hotellnätter eller köpa flygresor. Med Lufthansas Miles & More får du Award miles varje gång du handlar med kortet. Du får olika Award Miles beroende på om du har ett Miles & More Prime World Lufthansa-kort eller ett Miles & More World Lufthansa-kort. De Award miles du samlar in har inget utgångsdatum så länge du använder ditt kreditkort minst en gång i månaden. När du flyger med ett flygbolag som är Miles & More-partner får du ännu fler Award miles. Hur många du får beror dock på var du flyger någonstans och i vilken klass. Ju längre du flyger och ju högre klass du flyger i, desto fler Award miles får du. I samband med att du skaffar kreditkortet får du som ny kund Award miles i välkomstbonus. Om du skaffar Miles & More World Lufthansa får du 2 000 Award miles i välkomstbonus. Skaffar du Miles & More Prime World Lufthansa får du 3 000 Award miles i välkomstbonus.

Tjäna Status miles

När du flyger samlar du inte bara in Award miles utan du kan även samla in Status miles för att komma upp i någon av medlemsnivåerna Frequent Traveller och Senator. Status miles samlar du in på flygresor med något av följande flygbolag: Austrian, Lufthansa, SWISS, Eurowings, Adria, Air Dolomiti, Brussels, Croatia, LOT, Luxair samt med alla Star Alliance-partners och även en del LX code-share flygningar med Edelweiss.

Tjäna HON Circle miles

Den högsta medlemsnivån du kan nå är Hon Circle, men den når du bara genom att samla in HON Circle miles. Det gör du genom att flyga business class eller första klass hos något av följande flygbolag: Austrian, Lufthansa, SWISS, Adria, Brussels, Croatia, Dolomiti, LOT, Luxair och genom en del LX code-share flygningar med Edelweiss.

Tjäna Select miles

När du har nått någon av de tre medlemsnivåerna kan du samla in Select miles för att få ta del av extra förmåner. Du som är Frequent Traveller eller Senator samlar in en Select mile för varje Status mile du tjänar på dina flygningar. Är du HON Circle-medlem får du istället en Select mile för varje HON Circle mile du tjänar. Select miles är giltiga i ett år för dig med medlemsnivå Frequent Traveller eller Senator och två år för dig som är HON Circle-medlem. För att få ta del av de extra förmånerna måste du som Frequent Traveller samla in 50 000 Select miles. Du som Senator måste samla in 125 000 Select miles och du som HON Circle-medlem måste samla in 650 000 Select miles.

Extra förmåner för dig som Frequent Traveller:

 • Du får en Business Lounge-voucher.
 • Du får rabatt på exklusiva varor hos samarbetspartners.
 • Du får silvermedlemskap på Hilton Honors.
 • Du kan byta Award miles till Status miles.

Extra förmåner för dig som Senator:

 • Du får en Lounge-voucher.
 • Du får guldmedlemskap på Hilton Honors.
 • Du får två eVouchers som du kan använda till att uppgradera nästa resa.
 • Du kan ge en vän ett kort som ger honom eller henne Frequent Traveller-status.

Extra förmåner för dig som HON Circle-medlem:

 • Du får två eVouchers som du kan använda till att uppgradera nästa resa. 
 • Du får presentkort på upp till 100 euro som ger dig bra rabatter i exempelvis Lufthansas shop. 
 • Du kan ge en vän ett kort som ger honom eller henne Frequent Traveller-status. 
 • Du kan ge en vän ett kort som ger honom eller henne Senator-status.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.