NEW YORK CITY Marathon 2023

Det finns gott om tillgängliga bonusplatser i premium ekonomi med SAS om du vill åka på weekend under New York City Marathon

Hitta tillgängliga bonusplatser med EuroBonus på Awardfares.

Datum 2023: 5 november 2023
Deltagare: 47,839 (2022)
Antal länder representerade: 131 (2022)
Börjar: Staten Island
Slutar: Manhattan
Distans: 26,219 miles (42,195 km)

Den första söndagen i november samlas omkring 50 000 löpare och två miljoner åskådare från hela världen för att delta i och heja på världens största maratonlopp: New York City Marathon.

Det första maratonloppet i New York anordnades av New York Road Runners den 13 september 1970 i Central Park. Inträdesavgiften var 1 USD och bland de 127 registrerade deltagarna var det 55 som sprang hela vägen in i mål. Idag är loppet världens största maraton, med 47,839 deltagare från 131 olika länder år 2022.

Om du uppfyller de officiella tidskraven som finns kan du köpa maratonbiljett. För internationella löpare krävs det annars att man blir antagen genom ett officiellt lotteri eller att man ges chansen att springa för en välgörenhetsorganisation. För New York-borna krävs det i stället att delta i nio kvalificerande tävlingslopp under året plus att arbeta som volontär under ytterligare ett lopp. För de som haft turen med sig i lotteriet eller kunnat hålla en hög löparväxel och lyckats knipa en plats börjar roligheterna redan på söndagen innan maratonloppet med uppvärmningslopp, festliga events och restauranger som erbjuder deltagare bra priser. Håll utkik på New York Marathons officiella hemsida för mer information.

 
 

Att besöka New York under loppet

Det 42 kilometer långa loppet passerar New York:s alla fem stadsdelar med start på Staten Island vidare genom Brooklyn, Queens, Bronx och slutligen mållinjen på Manhattan. På grund av avspärrningar i stora delar av staden kan det under helgen vara en god idé att planera sin resväg lite extra noga – och se till att ha gott om tidsmarginal.

Bra platserna att stå på för åskådare till New York City Marathon

Fjärde avenyn, Brooklyn (Miles 2-4)
Se löparna när de lämnar Verrazzano-Narrows Bridge och rör sig längs Fjärde avenyn. Tunnelbana: R

Williamsburg och Greenpoint, Brooklyn (Miles 10-13)
Här finns det bra med affärer och restauranger innan löparna försvinner vidare mot Pulaski Bridge för att korsa till Queens. Tunnelbana: G, L, M, J

Pulaski Bridge (Mile 13.1)
Pulaski Bridge, som förbinder Brooklyn med Queens, är stängd för åskådare, men du kan i ställer stå på Queens-sidan. Tunnelbana: 7, G, E

Första avenyn, Manhattan (Miles 16-18)
Här bidrar många barer och restauranger till den bra stämning. Tunnelbana: N, Q, R, 4, 5, 6, F

Central Park (Miles 23-26.2) 
Här vill man vara om du vill se löparna slutföra sina 26,2 mil i en av världens mest berömda parker. Det finns många platser att stå på, var dock beredd på stora folkmassor. Tunnelbana: A, B, C, D, 1

Awardfares

Hitta tillgängliga bonusplatser med SAS eller Star Alliance

Basic: 0 kr. Gold: 129 kr/mån. Diamond 249 kr/mån.

Vill du flyga första klass med Lufthansa? Filtrera bara efter “Första” klass tillgänglighet och ange “LH” i flygnummerfiltret. Har du inte en specifik destination i åtanke? Sök efter lediga biljetter utifrån världsdel, land, flygbolag etc. Blanda och matcha filter som du vill.

Få 20% rabatt på din första månads- eller årsbetald prenumeration när du tecknar ett Gold eller Diamond medlemskap hos Awardfares genom vår länk. Att skapa ett medlemskap är kostnadsfritt.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.