Det är nu ett år sedan som Pontus in the Air stängdes ned på Arlanda. Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof är äntligen tillbaka med ny restaurang, La Girafe by Pontus Frithiof, på den nya marknadsplatsen i Arlandas terminal 5. Det är efterlängtat att La Girafe nu öppnar på Marknadsplatsen i Terminal 5, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia.
Restaurangen som tar avstamp i det mångkulturella Paris erbjuder generösa ytor, skön atmosfär i två avdelningar, Bistro och Food & Bar, som har flygplatsens största bardisk och många rätter på menyn. Här serveras god mat och dryck till alla resenärer. Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få välkomna Arlandas resenärer till La Girafe. Vår ambition är att bli det självklara valet för alla som önskar det lilla extra till rimliga priser innan avresa, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group. La Girafe kombinerar klassisk fransk gastronomi med exotiska inslag från bland annat Vietnam, Marocko och New Orleans. La Girafes klassiska signaturrätter, exempelvis vietnamesiska vårrullar, Nems, råbiff ”Maroccan Beef Tartar Butcher Style” och kalvschnitzel är stående inslag på menyn.

La Girafe öppnar på Arlanda Terminal 5 den 29 februari 2024 och håller öppet alla dagar året om.
Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof är tillbaka med en ny restaurang, La Girafe by Pontus Frithiof. La Girafe ligger bara några meter från Pontus gamla restaurang “In the Air” som Swedavia stängde ner för något år sedan. Den nya restaurangen drivs tillsammans med Thomas Dahlstedt, ägare Nordrest. Krogen vill vara en elegant, avslappnad fransk bistro. Platsen är Arlandas nya träveranda som man kommer till efter den nya säkerhetskontrollen och det gigantiska shoppingområdet. Den nya restaurangen tar avstamp i det mångkulturella Paris.
La Girafe har 250 sittplatser fördelade på två sektioner: Bistro och Food & Bar. Den lugnare bistron har bordsservering, á la carte-meny och en generös vinlista. Food & Bar har Arlandas största bar, där tempot är högre, servicen är snabbare och ett brett utbud av mat- och dryck. Maten tillagas “a la minute” med målet att gästen ska kunna få maten inom 15 minuter. Vissa rätter på a la carte-menyn tillagas som expressrätter och serveras snabbare för de resenärer som har bråttom.