Ny Amex lounge på Arlanda

Den 4 april öppnades dörrarna till Amex nyrenoverade, dubbelt så stora lounge på Marknadsplatsen i Terminal 5

Här ska det egentligen vara en bild på Amex Lounge. American Express anser att all användning av bolagets logotyp, inkluderande bilder på sitt eget American Express kort där deras logotyp är synligt – innebär intrång i bolagets varumärke. American Express motsätter sig användning av ordet ’American Express’ i en iögonfallande storlek och typsnitt samt användning som sker annat än i löptext. 

Innan öppningen av den av den nya loungen har man kunnat besöka ’Amex Pop Up lounge’. Men i torsdags den 4 april öppnades dörrarna till American Express nyrenoverade, dubbelt så stora lounge på Marknadsplatsen i Terminal 5. Med sina nära 700 kvadratmeter nordiskinspirerad design är loungen, i stjärnkrögaren Pontus Frithiofs regi, American Express hittills största i Norden. 

Det var i slutet av mars förra året som American Express tillfälligt stängde ned den populära Amex Lounge by Pontus på Arlanda för omfattande renoveringar. Under tiden har medlemmarna välkomnats till Amex Pop Up Lounge vid gateområde F i Terminal 5. Under torsdagen den 4 april 2024 invigdes deras nyrenoverade lounge på 700 kvadratmeter. Loungen välkomnar alla American Express Centurion- och Platinum-medlemmar.

Vill du ta med en gäst in i loungen? Centurion-medlemmar är välkomna att ta med två gäster och Platinum-medlemmar får ta med en gäst. Som medlem hittar du alltid nödvändig information om loungen i Amex Experiences-appen.

Här ska det egentligen vara en bildskärm på PONTUS FRITHIOF lounge och restaurang. American Express anser att all användning av bolagets logotyp, inkluderande bilder på sitt eget American Express kort där deras logotyp är synligt – innebär intrång i bolagets varumärke. American Express motsätter sig användning av ordet ’American Express’ i en iögonfallande storlek och typsnitt samt användning som sker annat än i löptext. 

Bild från PONTUS FRITHIOF hemsida https://www.pontusfrithiof.com/american-express/platinum, klicka på länken för att komma dit.

Koppla av och njut av en exklusiv och förfinad skandinavisk atmosfär och njut ett generöst urval av välsmakande godsaker och drycker.

American Express Lounge by Pontus Frithiof drivs av den välrenommerade stjärnkrögaren Pontus Frithiof, som är ansiktet utåt för ’La Girafe by Pontus Frithiof’. Pontus Frithiof är den som har komponerat loungens meny med rätter som exempelvis traditionell räksmörgås, klassisk laxsallad och olika varma och vegetariska alternativ. American Express-medlemmar kommer även att erbjudas ett brett sortiment av olika drycker som noggrant har valts ut för att komplettera menyn – allt ifrån lokala ölsorter, väl utvalda viner och champagne till flera välsmakande alkoholfria alternativ.

− Öppnandet av vår nya American Express Lounge by Pontus Frithiof på Arlanda är en del av vårt pågående internationella åtagande att erbjuda våra medlemmar premiumförmåner, exceptionell service och förstklassiga upplevelser. Vi vet med erfarenhet att tillgången till en avkopplande miljö, exklusiva bekvämligheter och få njuta av god mat och dryck före avfärd är väldigt uppskattat bland våra medlemmar och vi ser fram emot att välkomna dem till vår nya lounge och ge dem den absolut bästa starten på resan, säger Philip Trocmé, Country Manager, Nordics på American Express.

 

American Express Lounge by Pontus Frithiof öppetider

Marknadsplatsen.Terminal 5. After security
Tel: +46 (0)76-014 14 94

Tidig flygning? Börja dagen med en hälsosam och utsökt frukost (serveras från 05.00 till 11.00). Efter frukost serveras lunch och middag fram till kl. 18.00. Köket tar inte emot matbeställningar efter 17.30. Loungen stänger kl 15.00 på lördagar

måndag till fredag klockan 05−18
lördag klockan 05−15
söndag klockan 05−18

 

OM AMERICAN EXPRESS:
American Express är ett globalt företag som erbjuder finansiella tjänster och kortprodukter till både konsumenter och företag. Medlemskapen erbjuder olika exklusiva förmåner beroende på typ av kort för både renodlade American express kort men också SAS American Express kort. Poängsystemet ger antingen EuroBonus Extrapoäng (SAS Amex kort) eller Amex-poäng (renodlade Amex kort) som kan användas till bl.a. resor och upplevelser. Tjänsterna används av miljontals människor och företag över hela världen.

American Express Centurion och Platinum-medlemmar har tillgång till American Express Global Lounge Collection med över 1.400 lounger i 140 länder. I Global Lounge Collection ingår bland annat American Express Centurion Lounge, Priority Pass™, Escape Lounges, Plaza Premium Lounges och Delta Sky Club® vid flygresor med Delta.

Skriv en kommentar

Välkommen till vår reseblogg

eurobonuspoang.se är en privat blogg för poängsamlare.

Gör som oss – res gratis i Business class världen över med poäng från dina vardagsinköp! Läs tips på hur du samlar poäng med ett SAS Amex kort eller SAS Mastercard kort för att boka din nästa bonusresa. Vart drömmer du om att resa?

Instagram & Facebook

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Nya inlägg & senast uppdaterat:

Kampanjer:

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.