Ny long haul-linje till Japan från Arlanda

 

Äntligen en ny longhaul-linje till Japan! ANA etablerar sig på Arlanda med direktlinje till Tokyo

Enligt ett pressmeddelande etablerar sig Japans största flygbolag, ANA (All Nippon Airways), på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till Tokyo Haneda, landets största flygplats och ett internationellt nav. ANA kommer att koppla samman den svenska huvudstaden med en av de viktigaste marknaderna i Asien.

ANA (All Nippon Airways), medlem i Star Alliance och det största flygbolaget för reguljär passagerartrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Japan, kommer nu att etablera sig i Sverige på Stockholm Arlanda flygplats. Linjen Stockholm Arlanda Airport – Tokyo Haneda kommer att starta i och med vinterschemat 2024. Den nya direktlinjen kommer erbjuda viktiga anslutningar till hela Asien och södra delen av stilla havet, något som många EuroBonus medlemmar väntat på. Den nya direktlinjen med det högt rankade stjärnflygbolaget ANA kommer att vara av stor betydelse för Sveriges besöksnäring och den viktiga handeln mellan Japan och Sverige kommer att gynnas av kortare och snabbare leveranstider för fraktgods.

Arlanda har fått kritik av svenskt näringsliv. I DN debatt har det skrivits om att både Kastrup och Gardemoen idag är större med bättre utbud av affärskritiska långdistanslinjer än Arlanda, så denna satsning med SAS nya linje till Atlanta i USA – från Kastrup och ANAs nya linje från Arlanda – till Tokyo Haneda kommer bli viktiga tillskott som kopplar samman den Sverige och Danmark med två av de viktigaste marknaderna i Asien och USA.

 

ANA (All Nippon Airways)

All Nippon Airways (ANA) grundades 1952 med hjälp av endast två helikoptrar och har sedan dess vuxit till att bli det största flygbolaget i Japan.

ANA är en lanseringskund och den största operatören av Boeing 787 Dreamliner, vilket gör ANA HD till den största Dreamliner-ägaren i världen. ANA är medlem i Star Alliance sedan 1999 och har samriskavtal med United Airlines, Lufthansa German Airlines, Swiss International Airlines och Austrian Airlines – vilket ger företaget en omfattande global närvaro. ANA har utsetts till ”Årets flygbolag” tre gånger (2007, 2013 och 2018) av Air Transport World, något endast ett fåtal utvalda flygbolag lyckats med.

 
 

När kan man boka bonusbiljetter med ANA inom *A inför vintertidtabellen 2024?

 
 

Hitta och övervaka när flygbolagen släpper bonusplatser för olika flygbolag inom Star Alliance

Som EuroBonus-medlem kan du boka bonusbiljetter mer än 337 dagar i förväg, men olika flygbolag släpper platser vid olika datum och olika flygprogram visar sina tillgängliga platser vid olika datum. Läs min Guide om Awardfares för att lära dig mer om hur du hittar och bokar Business class biljetter så snart dem släpps från flygbolagen.

Vill du flyga första klass med ANA eller Lufthansa? På Awardfares kan du filtrera efter ”Business class” eller ”Första” klass tillgänglighet och ange ”LH” eller ”NH” i flygnummerfiltret. Har du inte en specifik destination i åtanke? Sök från/till flera flygplatser samtidigt, använd storstadsriktnummer (som NYC eller TYO). Filtrera efter specifika flygbolag eller flygplanstyper. Blanda och matcha filter som du vill.

Du kan söka i datumintervall genom att inte fylla i något datum på den sökning du gör, och sedan under ”Tidslinjen” klickar du på ikonen sök för alla dem datum du önskar att ha i din datumintervall. Då får du upp alla nya sökningar som matchar dina datum. I sökverktyget ser du dock endast tillgänglighet för rutter och bonusbiljetter som andra sökt tidigare. Med gratisversionen kan du inte förvänta dig att hitta allt du söker, utan någon annan måste alltså i så fall ha sökt det du söker i den intervallen du vill ha för att det ska dyka upp i sökverktyget.

 
 
 

Skapa en alert på Awardfares.com

 1. Logga in på Awardfares och välj fliken Alerts
 2. Klicka på ”add alert”
 3. välj din resas ursprung och destination
 4. Välj önskade datum
 5. Lägg till mer filter (kabinklass, antal resenärer m.fl)
 6. Klicka på spara
 7. Klart! Nu får du notis på e-post när det dyker upp tillgänglighet för din matchning
 

För att använda dig av verktyget Alerts, behöver du ha ett Guld- eller Diamantmedlemskap. Då kan du både skapa en bevakning för när bonusbiljetterna släpps och i vilken bokningsklass du önskar att boka, se lediga award seats och skicka e-post notiser till dig själv. Uppsägningstid för abonnemangen är 1 månad. Du kan också söka fler gånger per dag (100 ggr). Jag använder mig själv av ett Gold medlemskap på Awardfares, vilken kommer väl till nytta när jag söker tillgängliga bonusbiljetter.

 

Testa Awardfares gratis 24h. Du får också 20% rabatt på din första betalning till en ny månads- eller årsbetald prenumeration när du tecknar medlemskapet med vår länk

Basic: 0 kr. Gold: 129 kr/mån. Diamond 249 kr/mån.

 • Testa tjänsten gratis i 24 timmar utan att skapa ett konto.
 • Testa guld- eller diamantabonnemang fullt ut i 24 timmar utan att betala.
 • Registrera dig som ny användare på Basic. Det är gratis ➜ Länk.
 • Ange betalinfo och välj ett Guld- eller Diamantabonnemang för att få tillgång till Premiumfunktioner.
 • Om du väljer att uppgradera får du 20% rabatt på första månaden genom denna länk.
 • Du kan när som helst avbryta inom 24 timmar om du inte vill fortsätta med prenumerationen.
 • Det finns ingen bindningstid, så du kan ha prenumerationen under de månader du behöver den.

Få 20% rabatt en gång på din första betalning till en ny månads- eller årsbetald prenumeration när du tecknar ett Gold eller Diamond medlemskap hos Awardfares Använd vår länk och skapa ett medlemskap (kostnadsfritt). Sedan behöver du uppgradera till en betald prenumeration (Gold eller Diamond) inom 7 dagar från samma enhet/webbläsare som du klickade på länken för att tillgodose dig 20% rabatt. Enligt AwardFares användarvillkor får användare endast skapa ett enda konto.

 

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.