Point Sharing Group

Point Sharing Group, dela poäng mellan dig, vänner och familj!

Det som förr kallades familjekonto kallas idag Point Sharing Group.

Detta tar poängsamling till ytterligare en nivå, att komma närmre sin drömresa. Om ni är flera personer i en familj eller goda vänner som samlar EuroBonus-poäng kan ni ha en Point Sharing Group för upp till åtta personer och på så sätt samla poäng på ett gemensamt konto. Alla poäng ni tillsammans tjänar in hamnar på det kontot oavsett om det är genom vardagsinköp, flygning eller hotellbokningar osv. Lägg till både familj och vänner. Dock kan du inte bjuda in medlemmar som redan är medlemmar i en annan grupp. Fördelen är att ni tillsammans kan dra in mer poäng och utnyttja dem till flygresor. Alla medlemmar i gruppen har tillgång till gruppens gemensamma poängpott. Ni kan boka flygresor var för sig eller tillsammans. Poäng som är äldst i pointsharegruppen kommer att användas först oavsett vem som tjänat in dem. Alla medlemmar i Point Sharing gruppen kan använda poängen, men ägaren av gruppen kan när som helst dra in den rättigheten.

Point Sharing Group – Dela poäng mellan dig, vänner & familj!

Följ tipsen för att komma igång!

Genom SAS Point Sharing kan du bjuda in upp till 7 personer till en gemensam poänggrupp där poängen samlas på ett och samma konto, där alla medlemmar i gruppen kan disponera de tillgängliga poängen.

  1. Gå till Point Sharing-sidan & för att skapa din grupp.
  2. Bjud in de personer som du vill ska ingå i din grupp.
  3. Varje person som får inbjudan måste godkänna sitt deltagande i gruppen.
  4. Alla poäng samlas nu i ett gemensamma konto & kan användas för t.ex bokning av bonusresor

För att boka bonusresor med 50% poängrabatt behöver poängen finnas samlat

”När du bokar en bonusresa, kom ihåg att poängen måste dras från det EuroBonus-konto där rabatten är tillagd. Rabatten gäller för upp till två personer. Innehavaren av poängrabatten kan använda den för att boka en resa för andra personer (max 2). Poängrabatten gäller för kategorin SAS Bonus på SAS samt bonusresor med Star Alliance”

Detta innebär att den personen som har en 2-4-1 voucher från American Express får 50% rabatt på en valfri bonusresa för upp till två personer. Vouchern är personlig, dvs. kopplad till ett specifikt Eurobonuskonto. Om ens partner eller vän har poäng som ni vill använda till bonusresan, måste ni därför ha ett Point-sharing konto där poängen i samlas i samma pott. Med andra ord går det bra att använda hela gruppens poängsaldo även när man använder sig av Amex 2-4-1 vouchers.

För att kunna vara med i Point Sharing måste man vara medlem i EuroBonus och ha ett eget EuroBonus nummer. Om någon i gruppen har en viss nivå hos Fly Premium genom Mastercard Premium, kan statusinnehavaren boka resor åt andra genom att använda sin förmån. Exempelvis om någon i gruppen har statusnivån Eurobonus Diamond kommer den statusnivån inte att överföras till någon annan i gruppen, då statusnivån är personlig.

För att boka vanliga resor för poäng eller kontanta medel

Award-biljetter (bonusbiljetter) genererar inga poäng, men det gör däremot flygresor betalda med pengar eller Revenue-biljetter (vanliga biljetter för poäng). Tänk på att varje person behöver ett eget EuroBonus nummer (EB) när ni ska registrera flygbiljetten och tjäna EuroBonus Bas-poäng. Du kan alltså inte ange ditt eget EuroBonus nummer på andras biljetter. Lägger du in ditt eget på någon annans biljett blir det 0 poäng. Om du inte har angivit numret vid bokning av en flygbiljett kan du göra detta på flygplatsen vid incheckning. Det går även att efterregistrera poäng efter en flygning på SAS hemsida, men det är alltid enklast att göra det från början.

För över bonuspoäng till familj eller vänner så länge mottagaren är EuroBonusmedlem

Det är endast extrapoäng som kan överlåtas, och de kan användas till att betala flygresor, bilhyra, hotellnätter eller göra inköp i SAS EuroBonus shop. Det går alltså inte att överlåta baspoäng, som är nivågrundande. Extrapoängen som överlåtes kan inte användas för att nå nästa medlemsnivå.

Avsluta en Point-sharing grupp

Om man stänger gruppen, överförs respektive medlems poäng till deras EuroBonus när gruppen avslutas. Alla behåller de poäng som är kvar som är ens egna. Du använder ju hela den gemensamma poängpotten när du bokar en resa och de poäng som är äldst och därför går ut först kommer att användas först, oavsett vem i gruppen resan bokas för. Så någon kan ha fått alla sina poäng förbrukade utan att ha gjort en enda bonusresa, vilket förstås påverkar vad de får tillbaka när man avslutar Point-sharing gruppen.

Nackdelar med att dela poäng tillsammans?

När man går med i en Point-sharing Group, blir man bunden minimum 6 månader. När man bokar resor från gemensam poängpott, kommer alltid dem äldsta poängen att dras först. En annan ”nackdel” (som förvisso är enkel att åtgärda) är att en annan medlem inte kan boka några bonusresor om denne inte är ibockad att ha full access till gruppens poäng.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.