Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

RÄKNA UT FLYGPOÄNG OCH EUROBONUSPOÄNG

RÄKNA UT FLYGPOÄNG OCH EUROBONUSPOÄNG

Hur mycket EuroBonus-poäng tjänar jag på en en resa?

Hur räknar jag ut antal miles?

Du tjänar inga EuroBonus-poäng på dem billigaste biljetterna inom Star Alliance

Antalet poäng tilldelas baserat på biljettens pris. På resor med flygbolag i samma allians ger de billigaste biljetterna i regel inga poäng till andra bonusprogram än flygbolagets eget. Ett bra exempel på detta är Turkish Airlines som endast ger poäng för de billigaste bokningsklasserna W, P och U till sina egna medlemmar, medan dessa bokningklasser inte är giltiga för poängintjäning på SAS EuroBonus och andra bonusprogram i Star Alliance.

Premium Economy ger ofta mer poäng än en vanlig Economi biljett. Idag är möjligt att hitta resor med SAS och Lufthansa i Premium Economy till USA och Asien för runt 7000 sek tur och retur. Till skillnad från Ekonomiklass ger Premium Economy full poängintjäning även på de allra billigaste biljetterna. Det innebär exempelvis att den billigaste biljetten i SAS Plus från Stockholm till Los Angeles ger 6000 poäng per väg. Med en rabatterad biljett i SAS Go får du i stället runt 240 poäng per väg.  Rabatterade biljetter i Business Class är också ett bra alternativ för högre poängintjäning. Exempelvis har Singapore Airlines sedan några år tillbaks erbjudit rabatterade Business Class biljetter till attraktiva priser. Dem rabatterade biljetterna i Business säljs som bokningsklass D, och ger 150% av den flugna distansen till EuroBonus. Reser du till Auckland via London och Singapore tur och retur kan du tjäna upp till 40 000 EuroBonus-poäng.


Hur räknar jag ut antal miles?

Om du flyger med SAS så får du alltid minst 100% av flugna miles. I plus och Business får du 200%, såvida du inte har bokat codeshare och att du vet bokningsklass för varje sektor. Lufthansa Miles&More ger exempelvis fyra miles per spenderad Euro. För dem som vill tjäna så många poäng för en så liten kostnad som möjligt är denna intjäning väldigt ofördelaktig då det krävs mer spendering på biljetten för att kunna tjäna mer miles.

Vad ska jag multiplicera med?

Gå till Tjäna poäng – SAS och välj det bolag du ska flyga med på respektive sträcka. För att lista ut intjäningen tittar på efter den kolumn som motsvarar full flex ekonomi (eller bara ekonomi om full flex inte listas). Denna kolumn är normalt sett 100%. Om det där står min 300 och i en low economy står min 150, så ger low economy 50% av flugna miles. Business är normalt sett 200% men även där kan det variera. Air Canada har tex två bokningsklasser för business som bara ger 100%. Sedan är det bara att multiplicera varje sträcka med sin respektive multiplikator man fått fram och summera. Om din flugna sträcka är mindre än tabellen anger (tex du har flugit 75 miles men det står min 300) så ska du räkna med min-värdet från tabellen.

Poängintjäningstabell Flygpoäng & bokningsklass

För att räkna ut poängintjäningen med olika flygbolag för dina resor, kan du använda Great Circle Mapper, för att söka fram distansen mellan flygplatserna. Det är distansen som är det intressanta för att få fram poängintjäningen, tillsammans med antal procents intjäning som bokningsklassen ger.

Exempelvis
Flyg Arlanda – Frankfurt – San Francisco, tur och retur med Lufthansa. Då blir distansen 12291 miles. I Eurobonusprogrammet avrundas avstånden till närmsta hundratal uppåt, och det blir då 12300 miles. Om du har en bokningsklass som ger 100% poängintjäning med Lufthansa, får du ca 12300 poäng för en sådan flygning. Om du har köpt en Economy lightbiljett & bokningsklassen är K, L eller T, får du enbart 25% poängintjäning, d.v.s. knappt 3000 eurobonuspoäng.

Ovan urklipp är kommer från poängintjäningstabellen för Lufthansa på SAS.se. Motsvarande tabeller finns för övriga flygbolag inom Star Alliance.

Glöm inte att hålla koll på codeshare & bokningsklass när du bokar din flygbiljett eller bonusresa!

Codeshare

Codeshare är när man bokar en flygning som genererar ett flightnummer från ett bolag (marketing eller selling carrier) men flighten utförs sedan av ett annat bolag (operating carrier). Det innebär att det inte är samma bokningsklass eller poängintjäning mellan bolagen.

Bokningsklass

För poängintjäning, är det just bokningsklassen som är det intressanta. Flygbolag erbjuder olika kabinklasser när du bokar din flygbiljett. Du tjänar olika EuroBonus-poäng beroende på vilken bokningsklass du bokar – bokstäver (A-Z). Dessvärre kan bokstäverna skilja sig åt mellan flygbolag så håll extra koll innan du bokar!

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: