Efterregistrera EuroBonus-poäng

Efterregistrera EuroBonus-poäng

Efterregistrering av EuroBonus-poäng för flygbiljetter, onlineköp i SAS online shop eller köp från SAS samarbetspartners

Oroa dig inte om du har flugit, hyrt bil eller bott på hotell och glömt bort att ange ditt EuroBonus-nummer. Om du upptäcker att de poäng du tjänade inte har satts in på ditt EuroBonus-konto, kan du enkelt registrera de poäng som saknas i efterhand. Du kan registrera saknade poäng upp till sex mån efter inköpet. Om du är ny medlem i EuroBonus kan du registrera poäng för flygningar som har ägt rum inom 30 dagar innan du gick med. 

Efterregistrera EuroBonus-poäng. Registrera poäng från onlineköp eller från SAS partners i efterhand

Om du upptäcker att de poäng du tjänade inte har satts in på ditt EuroBonus-konto, eller om du glömde att ange ditt EuroBonus-nummer vid bokningstillfället eller inköpet, kan du enkelt registrera de poäng som saknas i efterhand. För att tjäna poäng för ett köp måste du ha registrerat ditt EuroBonus-nummer vid köptillfället i kortterminalen eller, om du köpte online, registrerat ditt EuroBonus-nummer vid köpet.

Efterregistrera poäng vid onlineköp genom SAS online shopping portal

Från och med 2020.09.01 är det inte längre möjligt att tjäna EuroBonus-poäng genom att använda ditt EuroBonus-medlemskort utan betalningsfunktion

Du måste istället använda dina betalkort (Visa, Mastercard eller American Express) kopplade till EuroBonus. Du kan fortfarande registrera saknade poäng för transaktioner registrerade på ditt EuroBonus-medlemskort utan betalningsfunktion om transaktionen ägde rum den 1 september 2020. Retrokrav för poäng som tjänats på EuroBonus-medlemskort utan betalningsfunktion måste lämnas in senast den 1 september Mars 2021. Om du inte har registrerat ditt EuroBonus-nummer vid köpet kan du inte tjäna EuroBonus Extrapoäng efteråt. Tänk på att du måste ha kvittot från butiken för att kunna registrera saknade poäng. Om dina poäng inte finns på ditt konto efter 25 dagar, klicka på länken i bilden nedan för att komma till sidan och fylla i formuläret.

Efterregistrera EuroBonus-poäng.

Se till att ha dina resehandlingar nära till hands

Klicka på bilden för att gå till sidan och registrera saknade poäng. Du kan se mer information om registrering av saknade poäng hos SAS. Om alla uppgifter är korrekt ifyllda så registreras poängen omedelbart om det rör sig om en SAS-flygning.

Efterregistrera poäng av flygbiljett

Om du är medlem i SAS EuroBonus och har glömt att ange ditt bonusnummer vid bokning/incheckning eller om poängen av oklar anledning inte har registrerats på ditt konto, kan du efterregistrera dina poäng genom onlineformuläret på SAS hemsida. Kontrollera att bokningsklassen på din biljett tillåter poängintjäning. Detta avser främst resor med övriga Star Alliance flygbolag där kraftigt rabatterade biljetter inte tillåter poängintjäning på andra bonusprogram än flygbolagets eget. Under ”Mitt EuroBonus” på SAS hemsida väljer du vilken kategori av partner som du vill efterregistrera poäng från (Flyg, Hotell. Hyrbil eller övriga).

Du kan registrera saknade poäng tidigast åtta dagar och senast sex månader efter din resa.

DuÄr du ny EuroBonus-medlem kan du registrera poäng för flygningar som har ägt rum upp till 30 dagar innan du gick med. Du kan registrera upp till fyra flygningar åt gången. För att SAS ska behandla begäran måste dem känna till det utförande flygbolaget (operating carrier), biljett- och flygummer samt din bokningsklass. Vissa partnerflygbolag kräver också ditt stolsnummer och/ eller boardingnummer. Det kan ta upp till åtta veckor innan dina saknade poäng sätts in på ditt EuroBonus-konto.

Att tänka på vid efterregistrering av flygbiljett

För att poängen automatiskt ska registreras på ditt konto så måste namnet på biljetten överensstämma med namnet på ditt medlemskort. Har du fler än ett förnamn och har skrivit med alla namn på biljetten men inte på bonuskortet så kommer poängen inte att registreras automatiskt. Efterregistrering måste då göras manuellt.

Biljettens bokningsklass avgör hur många poäng som resan ger. Reser du med SAS så tjänar du poäng på alla betalda biljetter. Resor med Star Alliance varierar poängintjäningen beroende vilket flygbolag du per med samt om du har köpt en rabatterad biljett eller inte. Du kan läsa hur många poäng du tjänar hos respektive flygbolag inom Star Alliance här. Biljettens bokningsklass står antingen på boardingkortet eller i e-postbekräftelsen. Alla flygbolag skriver inte ut bokningsklass på boardingkortet och ett misstag som många gör är att förväxla kabinklassen med biljettens bokningsklass. Kabinklasserna som skrivs ut på boardingkortet betecknas enligt följande

  • Economy Class = Y eller M
  • Premium Economy = Y, W, P eller E
  • Business Class = C eller J
  • First Class = F

Manuell efterregistrering

Om efterregistrering via onlineformuläret inte fungerar, är det möjligt att göra en manuell efterregistrering. Detta blir nödvändigt om namnet på biljetten inte stämmer överens med bonuskortet, om flygningen var bokad som en codeshare, eller om biljetten var uppgraderad med poäng/pengar. Manuell efterregistrering görs via e-post till adressen ebretro@sas.se. Vid manuell efterregistrering så krävs kompletterande uppgifter utöver de som efterfrågas i formuläret: kopior på alla boardingkort, e-postbekräftelse samt på pass eller ID-kort. Handläggningstiden för manuella efterregistreringar är upp till 8 veckor. Det är viktigt att spara alla boardingkort efter flygresan tills dess att poängen är registrerade på kontot.

Dina poäng registreras vanligtvis på ditt konto inom 1-5 arbetsdagar efter transaktionsdatumet hos en av våra deltagande partners. I sällsynta fall kan det ta upp till 25 dagar innan poäng registreras. Du kan lämna in en begäran om saknade poäng 8 dagar efter inköpsdatumet och senast sex månader efter köpsdatumet. Det är inte möjligt att göra anspråk på saknade EuroBonus Extra-poäng från partners som inte längre deltar i EuroBonus-programmet vid fordran.


Upptäck mer från EuroBonus-poäng

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

About the Author

One thought on “Efterregistrera EuroBonus-poäng

Skriv en kommentar

You may also like these

Upptäck mer från EuroBonus-poäng

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa