Reseförsäkring American Express

Täcker Amex reseförsäkring bonusresor?

Om du bokat en bonusresa, gäller Amex reseförsäkring för bonusbiljetter så länge du betalar mer än 75% av resans kostnader med kortet. Flygskatter och bokningsavgifter räknas som betalning för resan. Så länge du betalar mer än 75% av resans kostnader med kortet så gäller försäkringen. Detta inkluderar alltså bonusresor.

Låt resan få vara en del av upplevelsen!

I nästan alla AmericanExpress kort ingår en kompletterande reseförsäkring automatiskt. Den gäller om du betalar din resa med ditt American Express-kort. Vilka försäkringen täcker samt hur omfattande skydd du har på resan beror på vilket kort du har.

Fullständiga villkor för dem olika korten hittar du på American Express hemsida Reseförsäkringar.

Så fungerar din kompletterande reseförsäkring  

När du betalar minst 75 % av din resa med ditt American Express-kort gäller din försäkring som ger trygghet på resan. Amex reseförsäkring är ett bra komplement till dina andra försäkringar, som till exempel din hemförsäkring. Hur omfattande din reseförsäkring är beror på vilket kort du har. Om du har flera American Express-kort, så gäller reseförsäkringen för kortet som du betalat resan med.

Reseförsäkring. I appen Ames SE kan du se vad som ingår i din försäkring, vad du har för täckning och hur du gör en skadeanmälan.

Om en bra reseförsäkring är viktigt för dig rekommenderas Platinum, Gold Card eller SAS Amex Elite, vilka har marknadens starkaste reseförsäkringar, så att du ska kunna koppla av på semestern. I appen Amex Experiences, under menyvalet ”Insurance”, kan du utforska vad som ingår i din försäkring, vad du har för täckning & hur du gör en skadeanmälan. Se vad din försäkring täcker genom att logga in i försäkringsportalen. Här får du riktigt bra översikt. Du kan också ladda ner ditt försäkringsbevis och se vilka dokument och vilken information du behöver för att kunna göra ett anspråk.

Till försäkringsportalen

Gör skadeanmälan online

Har olyckan varit framme? Gör en skadeanmälan direkt via försäkringsportalen.

Du kan se villkoren för dina försäkringsförmåner online eller klicka på ”Kontrollera täckning och ladda ner försäkringsbevis” för att komma åt din kortförmånssammanfattning och ladda ner ett försäkringsbevis.

Gör skadeanmälan online

Du kan när som helst lämna in ett anspråk – Tjänster tillhandahållna av AXA Reseförsäkring

Värt att tänka på är att så länge svenska UD avråder från resor så gäller många reseförsäkringar inte, däribland American Express reseförsäkring. Detta till trots så finns det flertalet försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar som gäller trots UD:s avrådan, bland annat Gouda Försäkringar och Swedbanks hemförsäkring med reseskydd. För råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 kan du när som helst lämna in ett anspråk genom att gå till www.americanexpress.se/skadeanmalan. I första hand ska du alltid kontakta ditt flygbolag eller din researrangör för att skjuta upp din resa eller ordna med en återbetalning eller resekredit.American Express covid-19 – Läs här.

Du kan också maila till clp.se.reseforsakring@partners.axa. Råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 (från och med den 12 Mars 2021) >> Läs mer här. För mer information om dina kortförsäkringsförmåner, gå till https://www.americanexpress.com/se/kundservice/reseforsakringar/?intlink=se-discover-benefits- travel-insurance

Det kompletterande reseskyddet täcker oftast avbokningar på grund av sjukdom eller liknande – likt det avbeställningsskydd du erbjuds betala för hos en researrangör. 

Som första regel är det bra att tänka på att försäkringen gäller generellt endast för dig som är på resande fot.

Kontantuttag utomlands

American Express kreditkort tar stora avgifter för kontantuttag och växlingsavgifter. Att ta ut pengar på kreditkortet är inte något som rekommenderas. Ett tips är att i stället använda dig av Revolut kort och Curve kort för uttag av kontanter utomlands.

Försäkringsanspråk

Här inkluderas Försening av resan, Bagageförsening, Vägassistans och Hyrbillsförsäkring. Vissa situationer som kan uppstå under en resa kan vara mycket kostsamma men hända mer sällan. Till denna kategori inkluderas Medicinsk assistans, Personskada pga olycksfall, Juridiskt ansvar för att ha skadat person eller egendom samt Försvarskostnader och juridiska kostnader. Något som kan hända lite oftare och kan leda till ganska stora ekonomiska förluster har att göra med att man måste ändra sin resa pga sjukdom, eller om ens ägodelar har stulits eller kommit bort. Här inkluderas Att avboka, skjuta upp och avbryta resan pga sjukdom, Att förkorta resan pga sjukdom, och att personliga ägodelar, pengar eller resedokument stjäls eller tappas bort. Framförallt vid resor till USA kan dessa saker stå en dyrt, för dig som reser i USA kan det därför vara klokt att satsa på ett det amerikanska Amex Platinum kreditkortet framför det svenska SAS Amex Elite kreditkortet.

Få hjälp med skadat bagage

Har man en reseförsäkring är det alltid en bra idé att kolla med dem allra först. Om du upptäcker att ditt bagage blivit skadat, ska du anmäla skadan så fort den upptäcks. Det kan göras direkt vid disken på flygplatsen hos det flygbolag du åker med. Flyger du med SAS kan du Arrival Service på telefon (tel. +46 771-224 243). Du har sju dagar på dig efter ankomsten att kontakta SAS Arrival Service

American Express korten och vad som ingår i reseförsäkringen

SAS American Express Elite

Vilka har täckning?
Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort. Huvudkortsinnehavaren. Extrakortsinnehavaren. Hemmaboende barn. Barnbarn. Resor upp till 60 dagar. Världen över samt ditt hemland om du har en inbokad flygresa eller ett bokat boende på resan. Försäkringsvillkor för SAS Amex Elite

Läs mer om SAS American Express Elite

SAS American Express Premium

Vilka har täckning?
Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort. Huvudkortsinnehavaren. Extrakortsinnehavaren. Hemmaboende barn. Barnbarn. Resor upp till 60 dagar. Världen över samt ditt hemland om du har en inbokad flygresa eller ett bokat boende på resan. Försäkringsvillkor för SAS Premium kort

Läs mer om SAS American Express Premium

American Express Gold Card

Reseförsäkring som kompletterar dina övriga försäkringar. Helt utan självrisk. Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort Försäkringsvillkor för Gold Card

Läs mer om American Express Gold Card

American Express Platinum Card

Bästa reseförsäkringen som går att få med ett kreditkort i Sverige. Försäkringen gäller så fort du betalar minst 75% av din resa med ditt kort. Kortet har utan tvekan den absolut bästa reseförsäkringen som går att få med ett kreditkort i Sverige. Den täcker alltifrån försenat baggage till hyrbil. Försäkringen är helt utan självrisk. Reseförsäkringen kompletterar dina övriga försäkringar. En annan unik försäkringsförmån är inköpsskyddet och returgarantin. Inköpsskyddet täcker skador eller stöld på varor som är köpta med Platinum-kortet upp till 90 dagar från köptillfället. Denna ersättning täcks upp till 60 000 kr per år. Returgarantin ersätter dig om en handlare inte är villig att ta tillbaka en produkt inom 90 dagar från inköpstillfället, och Amex ersätter dig då med upp till 5 000 kr, maximalt 15 000 kr under ett år. Försäkringsvillkor för Platinum

American Express Platinum Card

Få välkomstbonus när du skaffar American Express med vår länk

Välkomstbonus ges för Premium kort, Elite kort, Gold card och Platinum card. Maila oss ditt namn och att du önskar få inbjudan, så skickar vi länken till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

Välkomstbonus American Express

Lämna ett svar