Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

RESEFÖRSÄKRING MED AMERICAN EXPRESS OCH SAS MASTERCARD

RESEFÖRSÄKRING MED AMERICAN EXPRESS OCH SAS MASTERCARD

Olika typer av reseförsäkringar

Det kompletterande reseskyddet täcker oftast avbokningar på grund av sjukdom eller liknande – likt det avbeställningsskydd du erbjuds betala för hos en researrangör. Det kan vara värt att läsa in det finstilta kring olycksfall, hur borttappat bagage ersätts, vad som täcker vid konkurs eller om du missar anslutningsflyg eller blir försenad på andra sätt. Även självriskeliminering vid hyra av bil kan vara ett skydd som ingår i vissa kreditkorts reseförsäkringar. Om kreditkortet är anslutet till ett bonusprogram så kan alla köp du gör bidra till att du samlar poäng, som kan användas till nya resor.

Kolla din försäkring innan du reser

Som första regel är det bra att tänka på att försäkringen gäller generellt endast för dig som är på resande fot. Värt att tänka på är att så länge svenska UD avråder från resor så gäller många reseförsäkringar inte, däribland American Express reseförsäkring. Detta till trots så finns det flertalet försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar som gäller trots UD:s avrådan, bland annat Gouda Försäkringar och Swedbanks hemförsäkring med reseskydd. För råd kring resor som ställts in på grund av COVID-19 kan du när som helst lämna in ett anspråk genom att gå till www.americanexpress.se/skadeanmalan. I första hand ska du alltid kontakta ditt flygbolag eller din researrangör för att skjuta upp din resa eller ordna med en återbetalning eller resekredit.

Fullständiga villkor American Express hemsida Reseförsäkringar
American Express covid-19 – Läs här.

Kontantuttag utomlands

Vissa kort erbjuder möjlighet till kontantuttag utomlands, och har fördelaktiga villkor för det. Där vissa kort tar stora avgifter för kontantuttag kan andra vara gratis eller iallafall ha betydligt lägre belopp, och låga valutapåslag. Att ta ut pengar på kreditkortet är inte något vi använder oss av frekvent, men det är en bra buffert och “ifall att” . Vi använder Revolut och ibland Curve kortet kortet för uttag av kontanter utomlands, vilket vi tycker fungerar väldigt bra.

Försäkringsanspråk

Här inkluderas Försening av resan, Bagageförsening, Vägassistans och Hyrbillsförsäkring. Vissa situationer som kan uppstå under en resa kan vara mycket kostsamma men hända mer sällan. Till denna kategori inkluderas Medicinsk assistans, Personskada pga olycksfall, Juridiskt ansvar för att ha skadat person eller egendom samt Försvarskostnader och juridiska kostnader. Något som kan hända lite oftare och kan leda till ganska stora ekonomiska förluster har att göra med att man måste ändra sin resa pga sjukdom, eller om ens ägodelar har stulits eller kommit bort. Här inkluderas Att avboka, skjuta upp och avbryta resan pga sjukdom, Att förkorta resan pga sjukdom, och att personliga ägodelar, pengar eller resedokument stjäls eller tappas bort. Framförallt vid resor till USA kan dessa saker stå en dyrt, för dig som reser i USA kan det därför vara klokt att satsa på ett det amerikanska Amex Platinum kreditkortet framför det svenska SAS Amex Elite kreditkortet.

Få hjälp med skadat bagage

Har man en reseförsäkring är det alltid en bra idé att kolla med dem allra först. Om du upptäcker att ditt bagage blivit skadat, ska du anmäla skadan så fort den upptäcks. Det kan göras direkt vid disken på flygplatsen hos det flygbolag du åker med. Flyger du med SAS kan du Arrival Service på fpå telefon (tel. +46 771-224 243). Du har sju dagar på dig efter ankomsten att kontakta SAS Arrival Service

Få Välkomstbonus när du ansöker om ett American Express kort

När du ansöker om kort på American Express hemsida, får du ingen välkomstbonus. Den får du endast om du blir inbjuden, vill du använda min länk vid ansökan hittar du länken under poängkampanjer i menyn.


Sidan uppdaterad 2021.02.10

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: