Så märker du om SAS planerar att ställa en flight

Det har varit känt sedan en tid tillbaka att sas ställer in vissa av sina flighter. Här kan du läsa tips på hur du kan se om det finns hög risk för att din avresa ställs in. Vad betyder det när SAS plötsligt slutar sälja biljetter till en avgång som dem redan sålt biljetter till? Kommer ditt flyg att ställas in?

Det har länge varit ett bra tag nu, att om SAS planerar en rutt från Danmark med en Boeing 737, så är risken för avbokning stor eftersom det inte är en typ av flygplan de använder från denna destination. Du kan också att kunna se att avgången inte längre säljs, trots att du fortfarande har en aktiv bokning, som ännu inte har ställts in. Som tur är, finns det tecken du kan leta efter på utlandsresor för att upptäcka detta. Exempelvis om du ska flyga där flighten visar att sas har planerat in en Airbus A340. SAS har inte längre flygplanstypen i flottan och kan därför -av naturliga skäl- inte genomföra rutten med en Airbus A340. I sådana fall vågar vi påstå att en sådan avgång med 99,99% säkerhet inte kommer att slutföras trots att SAS inte har ställt in den. Varför SAS inte ställer in kundernas biljetter så att de kan få tillbaka sina pengar eller bonuspoäng kan vi bara spekulera i, men ett mycket tråkigt agerande tycker vi.

SAS ställer in flighter genom att byta till flygplan 737-700?

Om SAS ändrar flygplanstypen till 340-300, verkar det tyda på att det kommer ställas in ca 4 veckor innan avgång. EU 261/2004 gäller för ombokning, men ingen rätt till ersättning om ändring görs mer än 14 dagar innan. Du kommer att bokas om till samma kabinklass på någon närliggande dag, sen måste du kontakta SAS om du inte accepterar ändringen utan vill avboka i stället. SAS kommer inte boka om dig till andra flygbolag. När SAS ändrar flygplanstypen till 737-700 där det tidigare har varit en annan typ av maskin så är det hög risk att SAS kommer att ställa in flygningen. Boka med fördel inga bonusresor där SAS har 737-700. Om du upptäcker att din flight blivit ombokad till flyg 737, sök på ExpertFlyer och se om mitten platserna är blockade, detta är ett dåligt tecken. Varför sas ombokar till dessa flighter för att sedan cancellera flyget finns det många spekulationer och diskussioner om. Läs mer i tråden i forumet på Businessclass.se

Vi rekommenderar starkt med att du väntar med att avboka din biljett till SAS officiellt ställer in. Alternativt, kontrollera noggrant reglerna för din biljett för återbetalning. SAS är skyldigt att avboka senast 14 dagar före avresa om de inte behöver betala ersättning och se till att du bokas om för andra avgångar. Detta gäller även bonusresor.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.