SAS bonusbiljetter ny av- och ombokningsavgift

Från 1 feb 2023 införs av- och ombokningsavgift för SAS bonusbiljetter

En av de stora fördelarna med att boka bonusresor hos SAS är att man kan avboka dem utan avgift hela vägen fram till 24 timmar innan avgång. Men nu är det slut på det.

SAS säger själva att avgiften införs för att påverka tillgängligheten av bonusplatser. Av- och ombokning av bonusresor har varit kostnadsfritt (fram till 24h innan avgång). För att förbättra tillgängligheten av SAS bonusresor har sas nu infört en avgift vid av- och ombokning. Något som tidigare har varit gratis. Detta gäller endast nya bokningar av bonusresor gjorda från och med den 1 februari 2023. En fast avgift per resenär kommer att tas ut vid av- ombokning, via Mina bokningar. eller kundservice. 24h öppet köp på bokningar gäller fortfarande. Du kan av- eller omboka om din SAS Bonus-biljett fram till avresa mot en avgift. Ingen biljett- eller bokningsavgift tas ut för onlinebokningar. En bokningsavgift på 375 sek tillkommer vid telefonbokning (vissa undantag finns, om det inte går att boka online).

Ändringarna påverkar endast SAS Bonus-biljetter (ej övriga Star Alliance flygningar)

Ändringen påverkar inte vanliga biljetter för poäng, bokningar med EuroBonus Points + Cash eller Star Alliance Award-bokningar. När du kombinerar en SAS Bonus-biljett med en vanlig biljett för poäng i samma bokning kommer policyn för den vanliga biljetten för poäng att gälla.

Nya priser

Av- eller omboka din SAS Bonus-biljett fram till avresa mot en avgift:

För inrikesresor och flygningar inom Europa blir avgiften 250 SEK per passagerare. För flygningar till/från Asien eller Nordamerika är avgiften hela ´750 DKK per resenär. Tidigare har ändringsavgiften varit 150 SEK, medan det har varit gratis att avboka. Samtidigt inför SAS också en förändring om du vill boka enkelresor med bonuspoäng. Hittills har en enkelresa kostat 60% av poängpriset för en tur/retur. Framöver kommer enkelresor att kosta 50% av en tur/returresa.

SAS Bonus-enkelbiljetter sänks till 50% av poängpriset för tur- och returresan mot tidigare 60%.
Av/omboka inrikesflyg inom Europa: 250 sek per resenär 
Av/omboka flygningar till/från Asien och Nordamerika: 750 sek per resenär
Avgiften gäller inte för spädbarn

 
Hur nära inpå avresan kan jag ändra min SAS bonusbiljett?  Från och med den 1 februari 2023 kan du av- eller omboka om din SAS Bonus-biljett fram till avresa mot en avgift. Ombokning / ändring av resa kostar 250 sek per person för inrikesflyg inom Europa och 750 sek per person till / från Asien och Nordamerika. Utöver avgifter, tillkommer mellanskillnaden i skatter och avgifter. Vid avbokning av bonusresa, återbetalas poängen, förutsatt att poängen inte har gått ut. 
När och hur kommer avgiften att debiteras?  Avgiften kommer att debiteras via betalkort vid avbokning/ombokning. Poäng som inte har gått ut kommer att återbetalas till det ursprungliga medlemskontot, och skatter till den betalningsmetod som användes vid bokningstillfället. Det är inte möjligt att betala avgiften med EuroBonus-poäng. 
Vilken typ av bonusbiljetter påverkas av ändringen från 1 februari 2023? Ändringen påverkar endast SAS Bonus-biljetter. Den påverkar inte vanliga biljetter för poäng, bokningar med EuroBonus Points + Cash och Star Alliance Award-bokningar. När du kombinerar en SAS Bonus-biljett med en vanlig biljett för poäng i samma bokning kommer policyn för den vanliga biljetten för poäng att gälla.
 
 

Boka bonusresa med SAS

 

Boka bonusresa med Star Alliance

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.