SAS EuroBonus Mastercard

SAS EuroBonus Mastercard, tjäna EuroBonus-poäng på allt du köper med kortet

Med SAS EuroBonus Mastercard tjänar du poäng på alla dina vardagsköp, oavsett om det är flygresor, kläder, mat eller något till hemmet.

Att bli medlem i SAS EuroBonus kostar inget och du kan bli medlem nu direkt på sas.se.  Poängen från dina betalningar med kortet överförs till ditt EuroBonus-konto och kan användas till flygresor, hotellnätter på över 600 hotell, biluthyrning, SAS EuroBonus shop.

SAS EuroBonus Mastercard har inte något erbjudande om en resa för 50% av poängpriset vid en viss spendering, en så kallad bonusresa.

Det är endast SAS American Express kort som har ett sådant erbjudande. Med SAS Mastercard kommer med andra förmåner, som du kan läsa om nedan.

Med SAS EuroBonus Mastercard kan du tjäna Extrapoäng upp till 200 000 kr per år. Obegränsad poängintjäning med SAS EuroBonus Mastercard Premium.

 

 • Tjäna 10 poäng per 100kr spenderat.
 • Tjäna upp till 200.000 EuroBonus-poäng per kalenderår.
 • 3 000 Extrapoäng i välkomstpremie
 • Tjäna 15 poäng per 100kr spenderat.
 • Premium kortet som ger dig tillgång till Fly Premium 
 • Statuspoäng varje månad
 • 10.000 Extrapoäng i välkomstpremie

 

SAS Mastercard dubbla poäng-helger

 

Information

I SAS EuroBonus Mastercard app så kan du se saldo, poäng och fakturor direkt i mobilen – när och var du vill. SAS EuroBonus World MasterCard ges ut och administreras av SEB Kort Bank AB. Mastercard är världens mest accepterade kreditkort och det bästa kreditkortet på resan. SAS EuroBonus Mastercard fungerar överallt oavsett om du handlar matbutiken, på nätet eller på resan. SAS har i samarbete med SEB Bank två olika kreditkort som är kopplade till EuroBonus-programmet & som ger dig EuroBonus-poäng vid köp. En grundvariant och en premiumvariant, vilka ger olika förmåner & olika poäng.

Många använder ett SAS Mastercard kort som ett viktigt komplement till sitt AmericanExpress kort, detta eftersom att det fortfarande finns ställen som inte tar AmericanExpress som betalningsmetod. Har du ett SAS Mastercard är du alltid säker på att du får poäng på dina inköp. Många som samlar poäng kombinerar de båda korten för att se till att dem får poäng på samtliga köp. SAS Mastercard erbjuder också sina kunder dubbla poängkampanjer några gånger per år.

Vilket kort passar dig?

Med ett kreditkort kombinerat med SAS EuroBonus har du förmåner – och ett kort som ger dig poäng på allt som du köper. Förvandla dina poäng till nästa drömresa! Se vilket av SAS Mastercard kreditkort som passar dig. Du kan välja mellan två olika kort, ett standardkort och ett premiumkort. Med SAS EuroBonus Mastercard och SAS EuroBonus Mastercard Premium får du olika fördelar.

Ingår SAS Mastercard standard kort SAS Mastercard premium kort
Pris per år 395 sek / år 1855 sek / år
Extrapoäng på köp per 100 kr 10 poäng/100kr i sek
15 poäng köp av utländsk valuta
20 poäng vid köp av flygbiljetter hos SAS
15 poäng/100kr alla köp
20 poäng köp av utländsk valuta
25 poäng köp av flygbiljetter hos SAS
Extrapoäng i välkomstpremie 3 000 poäng 10 000 poäng i välkomstbonus
Kompletterande reseförsäkring Ja Ja
Fly Premium Nej Ja.
Automatiskt Fly premium medlem
Statuspoäng Nej 25% av intjänade poäng per månad
Obegränsad poängintjäning Nej. Tjäna upp till 200.000 poäng per år. Ja.

 

SAS EuroBonus Mastercard förändringar gällande årsavgift och statuspoäng

Från och med 1 maj 2024 höjs årsavgiften för SAS Mastercard Premium kort

 • Priset på kortet höjs med 40sek per månad. Det innebär att årspriset höjs från 1855sek till 2335sek. Det nya årspriset kommer att debiteras nästa gång du ska betala din årsavgift

 • 25% av månens intjänade extrapoäng med ditt kort blir statuspoäng.
  Statuspoängen beräknas fortfarande som 25% av de intjänade Extrapoängen per månad, men det införs en miniminivå på 500 Statuspoäng för de månader som du använder ditt kort. Det innebär att om du exempelvis bara tjänar 300 Statuspoäng under x månad, kommer du i stället att få 500 Statuspoäng för denna månad. Du får alltså minst 6.000 Statuspoäng årligen om du håller ditt kort aktivt genom att använda det varje månad. OBS: Statuspoäng kan inte användas till att köpa bonusresa eller andra produkter i EuroBonus-programmet.

Kortet ger dig fortfarande tillgång till:

 • Fly Premium – bonusresor: Betala för Go, åk i Plus eller Business

 • Statuspoäng när du använder kortet

 • Upp till 25 Extrapoäng per 100kr på alla köp

 • Dubbla poängkampanjer flera gånger om året

 • Kompletterande reseföräskring med avbeställningsskydd

 

STATUSPOÄNG är positivt för dig som spenderar över 320.000 sek per år då det leder till att du kan uppnå Guld- och Diamantstatus endast genom att spendera på kortet (utan att flyga)

Om du exempelvis tjänar 4800 extrapoäng per månad genom dina inköp med kortet, så kommer 1200 poäng av dessa att tilldelas som nivågrundande poäng (statuspoäng). Det är positivt för dig som har en spendering över 320.000 sek per år då det leder till att du kan uppnå Guld- och Diamantstatus endast genom att spendera på kortet.

Fly premium

 

Fly Premium rabatt

Med SAS Mastercard Premium kort – bonusresa på SAS flyg i Business Class, men betala bara för SAS Go

Läs mer om Fly Premium i inlägget här.

Med ett SAS Mastercard premium kort blir du automatiskt medlem i Fly Premium programmet utan extra kostnad. Fly Premium-rabatten gäller endast på tur och retur-resor och under förutsättning att det finns bonusplatser tillgängliga i SAS Plus eller SAS Business.. Fly Premium rabatt gäller endast på SAS flyg. Men dina insamlade EuroBonuspoäng kan du använda på alla flygbolag inom Star Alliance. Det är just själva Fly Premium rabatten (ej att förväxla med poäng) som endast kan appliceras på en SAS flygning. Du kan inte kombinera Fly Premium rabatt med 2för1 rabatt från SAS AmericanExpress.

 • samla 50k poäng & boka SAS ekonomi plus inom Europa utan kostnad.
 • samla 100k poäng & boka SAS Business världen över med SAS utan kostnad.
 • Om du har högsta Fly Premium nivån som är Diamond, kostar en SAS Business enbart 60k poäng. Det innebär att du kan ta med en kompis och resa två personer för enbart 120k poäng i stället för att betala fullpris på 200k poäng.

 
 

Välkomstpremie

Gör dina tre första köp inom 30 dagar och få välkomstpremie:
3 000 Extrapoäng i välkomstpremie med standardkortet Mastercard World
10.000 Extrapoäng i välkomstpremie med Premium kortet

 

Erbjudandet gäller endast om du inte haft ett kort under de senaste två åren. Välkomstpoängen sätts in på ditt SAS EuroBonus-konto senast tre månader efter dina köp under förutsättning att du fortfarande har kvar kortet vid poängöverföringen.

Poäng på alla köp

Du får Extrapoäng på allt du köper med SAS EuroBonus Mastercard oavsett om det är flygbiljetter och restaurangbesök eller ett par nya skor. Poängen kan du sedan använda till att boka bonusresor hos SAS eller köpa varor eller upplevelser i SAS EuroBonus-programmet.


Alla dina köp omvandlas till SAS EuroBonus Extrapoäng:

 • 10 Extrapoäng/100 kronor på alla köp i svenska kronor
 • 15 Extrapoäng/100 kronor  när du betalar i lokal valuta utomlands
 • 20 Extrapoäng/100 kronor när du köper flygbiljetter på sas.se


När du är utomlands kan du ibland få frågan om du vill betala i svenska kronor. Vi rekommenderar dig att svara nej och istället betala i lokal valuta. I de allra flesta fall får du en bättre kurs om du väljer att debiteras i landets lokala valuta och tjänar dessutom fler Extrapoäng.

Med SAS EuroBonus Mastercard kan du tjäna Extrapoäng upp till 200 000 kr. per år.

Villkor för SAS EuroBonus-poäng

På sas.se kan du se hur du kan använda dina poäng

Kompletterande reseförsäkring

När du betalar din resa till minst 75% med ditt kort ingår en kompletterande reseförsäkring.

Försäkringen kan ge dig ersättning om*:


Du måste avboka resan

 • Avbeställningsskydd som kan ge dig upp till 15 000 kr/försäkrad (högst 45 000 kr/kort och försäkringsfall) mot kvitto och läkarintyg.


Ankomstförsening

 • efter 6 timmar får du 700 kr i schablonersättning per försäkrad, högst 2 800 kr/kort.


Ditt bagage är försenat

 • mer än 6 timmar får du 1 000 kr (högst 4 000 kr/kort och försäkringsfall),
 • mer än 48 timmar får du 2 000 kr (högst 8 000 kr/kort och försäkringsfall).
 • Utlägg ersätts mot kvitton i original


Försäkringen kan även ge dig självriskeliminering för hem/villa och bilförsäkring samt en olycksfallsförsäkring.

Försäkringsgivare

Moderna Försäkringar
Telefon: 010 – 219 12 90
Skicka e-post
Anmäl skada
Villkor (pdf)

Poängkampanjer

Med SAS EuroBonus Mastercard kan du sätta extra fart på din poängintjäning flera gånger om året med kampanjer, som ger dig flera SAS EuroBonus Extrapoäng.

Du kan dubbla dina bonuspoäng, när du betalar i lokal valuta utomlands eller bokar biljetter på sas.se. I andra kampanjer får du dubbla poäng eller mer vid alla köp med kortet. Du blir automatiskt inbjuden till alla kampanjer, om du är anmäld till SAS EuroBonus nyhetsbrev.

Med ett enkelt klick är du anmäld och får en bekräftelse på att du är med i kampanjen. Så fort huvudkortet är registrerat, får eventuellt tillhörande PointEarner automatiskt flera poäng. Du kan följa dina intjänade poäng i SAS Mastercard-appen.

+500 poäng med AVIS

Boka hyrbilen hos Avis, betala med ditt SAS EuroBonus Mastercard och få 500 Extrapoäng. Dessa poäng får du utöver de poäng du kan få som EuroBonus-medlem. Erbjudandet gäller även under kampanjperioder.

Om du t ex tjänar 1 000 poäng när du bokar hyrbilen hos Avis, så får du ytterligare 500 Extrapoäng när du betalar hyrbilen med ditt SAS EuroBonus Mastercard. Totalt 1 500 Extrapoäng.

 • Om du vill ta del av någon poängkampaj och utnyttja dina EuroBonus-förmåner ska du ange ditt AWD-nummer som är tryckt på baksidan av ditt EuroBonus-kort. Du hittar även AWD-numret i SAS-appen.
 • Du kan inte tjäna poäng på företags-, avtalade eller turoperatörspriser.
 • Kom ihåg att alltid visa upp ditt EuroBonus-kort och AWD-numret på baksidan av kortet när du hämtar ut fordonet.
 • Poängen sätts in på ditt EuroBonus-konto ca 1 vecka efter du har lämnat tillbaka hyrbilen.
 • Som EuroBonus-medlem sparar du upp till 15 % på Avis semesterpriser och upp till 40 % på standardpriserna. Du får dessutom en extra förare utan avgift över hela världen.

Om du har frågor kan du kontakta Avis

Saldo och poäng i appen

Ladda ner SAS EuroBonus Mastercard-appen och få en bra överblick över ditt kort med ett enkelt klick.

Med appen kan du:

 • Få notiser vid viktiga händelser som när du gjort ett köp eller nått din köpgräns. Du får även aviseringar om aktuell valutakurs när du reser
 • Se saldo saldo, poäng, transaktioner och fakturor
 • Öppna och stänga kortet för nätköp
 • Aktivera ditt nya kort
 • Logga in och se din pinkod
 • Spärra och beställa nytt kort
 • Möjlighet att snabbt och enkelt räkna ut vad det kostar att dela upp betalningen av ett större köp över flera månader
 • Information om vilken reseförsäkring som ingår när du betalar resan med ditt kort
 • Möjlighet att räkna om valutor vid resor eller köp i utlandet
 • Kontakta oss via säkra meddelanden.

Hämta appen i App Store (iPhone) eller i Google Play (Android).

Samla fler poäng med ett extrakort (PointEarner)

Samla fler poäng med ett extrakort!

Kom närmare drömresan! Samla EuroBonus-poäng snabbare med PointEarner, ett extrakort för din familj. Gör tre köp med PointEarner inom 30 dagar så får du 1 000 Extrapoäng i välkomstpremie (2.000 för Premium Extrakort).

Läs mer och ansök om PointEarner

Ny kund? Du ansöker om ett extrakort när du ansöker om ditt SAS EuroBonus Mastercard.

Är du redan kund? Logga in på Mitt kort för att ansöka om ett eller flera PointEarner till din partner eller andra familjemedlemmar över 18 år.

Följ stegen nedan när du skaffar ett SAS Mastercard kort

 

1. Bli medlem i SAS EuroBonus.
2. Skaffa SAS Mastercard (World / Premium)
3. Beställ PointEarner till din partner
4. Öppna ett PointSharing konto & dela poäng
5. Ladda ner SAS MC app i din mobil
6. Synka dina andra kort till SAS EuroBonus
7. Gör dina onlineköp på SAS shopping portal 
8. Välj e-post från Mastercard så att du får erbjudanden om dubbla poäng-kampanjer

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

One thought on “SAS EuroBonus Mastercard

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.