SAS EuroBonus Mastercard

SAS EuroBonus Mastercard

SAS EuroBonus Mastercard, tjäna EuroBonus-poäng på allt du köper med kortet

Att bli medlem i SAS EuroBonus kostar inget och du kan bli medlem nu direkt på sas.se. Med SAS EuroBonus Mastercard tjänar du poäng på alla dina vardagsköp, oavsett om det är flygresor, kläder, mat eller något till hemmet. Poängen från dina betalningar med kortet överförs till ditt EuroBonus-konto och kan användas till flygresor, hotellnätter på över 600 hotell, biluthyrning, SAS EuroBonus shop.

SAS EuroBonus Mastercard har inte något erbjudande om en resa för 50% av poängpriset vid en viss spendering, en så kallad bonusresa. Det är endast SAS American Express kort som har ett sådant erbjudande. Med SAS Mastercard kommer med andra förmåner, som du kan läsa om nedan.

Res tryggt med reseförsäkring

Betala resan till minst 75 % med SAS EuroBonus Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Försäkringen kan också ge dig ersättning om din resa är försenad eller om ditt bagage hamnar på villovägar.

Bekväm resa med Premium

Samla poäng till bonusresan med SAS EuroBonus Mastercard Premium och njut av fördelarna med en högre serviceklass för både dig och dina medpassagerare. Du reser i SAS Plus Bonus eller SAS Business Bonus men betalar bara för SAS Go Bonus och får tillgång till Fast Track och SAS lounger i samband med din resa.

Information

I SAS EuroBonus Mastercard app så kan du se saldo, poäng och fakturor direkt i mobilen – när och var du vill. SAS EuroBonus World MasterCard ges ut och administreras av SEB Kort Bank AB. Mastercard är världens mest accepterade kreditkort och det bästa kreditkortet på resan. SAS EuroBonus Mastercard fungerar överallt oavsett om du handlar matbutiken, på nätet eller på resan. SAS har i samarbete med SEB Bank två olika kreditkort som är kopplade till EuroBonus-programmet & som ger dig EuroBonus-poäng vid köp. En grundvariant och en premiumvariant, vilka ger olika förmåner & olika poäng.

Många använder ett SAS Mastercard kort som ett viktigt komplement till sitt AmericanExpress kort, detta eftersom att det fortfarande finns ställen som inte tar AmericanExpress som betalningsmetod. Har du ett SAS Mastercard är du alltid säker på att du får poäng på dina inköp. Många som samlar poäng kombinerar de båda korten för att se till att dem får poäng på samtliga köp. SAS Mastercard erbjuder också sina kunder dubbla poängkampanjer några gånger per år. Har man dessutom ett Curve betalkort (kostnadsfritt kort), då kan man kombinera detta kort med SAS Mastercard när det är dubbla poäng-kampanj, vilket innebär att man kan använda en funktion som heter ”GBIT” (Go Back In Time”) där man kan ändra en transaktion tillbaks i tiden och därmed få dubbla poäng på en transaktion som gjorts innan en dubbla poäng kampanjhelg.

Vilket kort passar dig?

Med ett kreditkort kombinerat med SAS EuroBonus har du förmåner – och ett kort som ger dig poäng på allt som du köper. Förvandla dina poäng till nästa drömresa! Se vilket av SAS Mastercard kreditkort som passar dig. Du kan välja mellan två olika kort, ett standardkort och ett premiumkort. Med SAS EuroBonus Mastercard och SAS EuroBonus Mastercard Premium får du olika fördelar.


SAS EuroBonus World Mastercard premium – 10.000 poäng i välkomstbonus

Om du ansöker om ett SAS EuroBonus Mastercard Premium, får du 10 000 Extrapoäng i välkomstbonus, om du gör 3 köp med kortet inom 30 dagar. Med ett SAS Mastercard premium kort har du också tillgång till något som heter Fly premium, där du kan uppgradera till Business Class utan kostnad på rena SAS flighter. Du får också en välkomstbonus utan någon specifik invite när du skaffar kortet, vilket är ett bra steg mot din första poängresa. 

Obegränsad poängintjäning
Automatiskt Fly premium medlem
15 till 25 Extrapoäng per 100 kr när du betalar med kortet


SAS EuroBonus World Mastercard – 3000 poäng i välkomstbonus

SAS EuroBonus World Mastercard fungerar överallt oavsett om du handlar hemma i matbutiken, på nätet eller på resan. Så du får poäng både när du köper flygresor, hotellnätter, hyr bil och på dina dagliga köp. Betala resan till minst 75 % med kortet så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. 

10 till 20 Extrapoäng per 100 kr när du betalar med kortet. Tjäna upp till 200.000 poäng per år.

Samla poäng tillsammans med PointEarner – ett extrakort till din partner eller vän för 95 sek/ år.

Med ett PointEarner behöver den som samlar poäng med dig inte vara medlem i SAS EuroBonus. Du som har huvudkortet är betalningsansvarig för alla köp Alla poäng överförs till ditt EuroBonuskonto & alla köp samlas på en faktura, specificerat per kort. Gör tre köp med PointEarner inom 30 dagar så får du Extrapoäng i välkomstpremie (1 000 poäng för Mastercard och 2 000 poäng för Mastercard Premium).

Ingår SAS Mastercard standard kort SAS Mastercard premium kort
Pris per år395 sek / år1855 sek / år
Extrapoäng på köp per 100 kr10 poäng/100kr i sek
15 poäng köp av utländsk valuta
20 poäng vid köp av flygbiljetter hos SAS
15 poäng/100kr alla köp
20 poäng köp av utländsk valuta
25 poäng köp av flygbiljetter hos SAS
Extrapoäng i välkomstpremie3 000 poäng10 000 poäng i välkomstbonus
Kompletterande reseförsäkring JaJa
Fly PremiumNejJa.
Automatiskt Fly premium medlem
StatuspoängNej25% av intjänade poäng per månad
Obegränsad poängintjäningNej. Tjäna upp till 200.000 poäng per år.Ja.

Avgifter

Med start 1 feb 2023 höjs årsavgiften från 1495 sek per år till 1855 sek per år, dvs en ökning på30 sek per månad. Antalet poäng som du tjänar på kortet förblir oförändrade, men dem nivågrundande poängen ändras från 1000 poäng per månad till 25% av månens intjänade extrapoäng med ditt kort.

SAS Mastercard premium – 25% av månens intjänade extrapoäng med ditt kort blir statuspoäng

När du använder ditt Mastercard Premium blir 25% av månens intjänade extrapoäng med ditt kort blir statuspoäng. Gäller ej för kontantuttag. Poängen registreras direkt på ditt EuroBonus-konto hos SAS. Logga in och under Mitt EuroBonus syns de under poäng. Statuspoäng kan inte användas till att köpa bonusresa eller andra produkter i EuroBonus-programmet.

Antalet poäng som du tjänar på kortet förblir alltså oförändrade, men dem nivågrundande poängen ändras från 1000 poäng per månad till 25% av månens intjänade extrapoäng med ditt kort. Vad innebär detta? Jo, om du exempelvis tjänar 4800 extrapoäng per månad genom dina inköp med kortet, så kommer 1200 poäng av dessa att tilldelas som nivågrundande poäng. Det är positivt för dig som har en spendering över 320.000 sek per år då det leder till att du kan uppnå Guld- och Diamantstatus endast genom att spendera på kortet. Inledningsvis kommer 50% av extrapoängen att tilldelas som nivågrundande poäng under perioden februari till april 2023. Med det gamla systemet som var tidigare, så tjänade man 1000 statuspoäng per månad (totalt 12 000 poäng per år) så länge man gjorde ett köp med kortet varje månad. För att komma upp i samma antal poäng per år med det nya systemet så krävs det att du minst spenderar 320.000 sek. Spenderar man mindre än det per år så innebär det nya systemet att det blir sämre.

SAS Fly premium

Fly Premium rabatt med SAS Mastercard Premium kort – bonusresa på SAS flyg i Business Class, men betala bara för SAS Go

Med ett SAS Mastercard premium kort blir du automatiskt medlem i Fly Premium programmet utan extra kostnad. Fly Premium-rabatten gäller endast på tur och retur-resor och under förutsättning att det finns bonusplatser tillgängliga i SAS Plus eller SAS Business.. Fly Premium rabatt gäller endast på SAS flyg. Men dina insamlade EuroBonuspoäng kan du använda på alla flygbolag inom Star Alliance. Det är just själva Fly Premium rabatten (ej att förväxla med poäng) som endast kan appliceras på en SAS flygning. Du kan inte kombinera Fly Premium rabatt med 2för1 rabatt från SAS AmericanExpress.


* samla 50k poäng & boka SAS ekonomi plus inom Europa utan kostnad.
* samla 100k poäng & boka SAS Business världen över med SAS utan kostnad.
* Om du har högsta Fly Premium nivån som är Diamond, kostar en SAS Business enbart 60k poäng. Det innebär att du kan ta med en kompis och resa två personer för enbart 120k poäng i stället för att betala fullpris på 200k poäng.

Läs mer om Fly Premium i inlägget här.

Följ stegen nedan när du skaffar ett SAS Mastercard kort

1. Bli medlem i SAS EuroBonus.
2. Skaffa SAS Mastercard (World / Premium)
3. Beställ PointEarner till din partner
4. Öppna ett PointSharing konto & dela poäng
5. Ladda ner SAS MC app i din mobil
6. Synka dina andra kort till SAS EuroBonus
7. Gör dina onlineköp på SAS shopping portal 
8. Välj e-post från Mastercard så att du får erbjudanden om dubbla poäng-kampanjer

Reseförsäkring SAS EuroBonus Mastercard

Betala resan till minst 75 % med SAS EuroBonus Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Ta med ditt kreditkort utomlands och betala i lokal valuta på utlandsresan så tjänar du fler SAS EuroBonus-poäng. Försäkringen kan också ge dig ersättning om din resa är försenad eller om ditt bagage hamnar på villovägar. Avbeställningsskydd upp till 15 000 kr/försäkrad (högst 45 000 kr/kort och försäkringsfall) mot läkarintyg. Ankomsförsening – efter 6 timmar får du 700 kr i schablonersättning per försäkrad, högst 2 800 kr/kort. Försenat bagage – mer än 48 timmar får du 2 000 kr (högst 8 000 kr/kort och försäkringsfall). Försäkringen kan även ge dig självriskeliminering för hem/villa och bilförsäkring samt en olycksfallsförsäkring.

Hyrbil med kreditkort

Boka hyrbilen hos Avis, betala med ditt SAS EuroBonus Mastercard eller SAS EuroBonus Mastercard Premium och få 1 000 Extrapoäng. Dessa poäng får du utöver de poäng du kan få som EuroBonus-medlem. Erbjudandet gäller även under kampanjperioder. Boka hyrbilen hos Avis, betala med ditt SAS EuroBonus Mastercard eller SAS EuroBonus Mastercard Premium och få 1 000 Extrapoäng. Dessa poäng får du utöver de poäng du kan få som EuroBonus-medlem. Erbjudandet gäller även under kampanjperioder. Om du t ex tjänar 1 000 poäng när du bokar hyrbilen hos Avis, så får du ytterligare 1 000 Extrapoäng när du betalar hyrbilen med ditt SAS EuroBonus Mastercard. Totalt 2 000 Extrapoäng.

Vill du förlänga dagarna med dubbla poäng?

I samarbete med Curve får du €5 i välkomstbonus med vår inbjudningslänk.

Skaffa Curve kort (kostnadsfritt). Du kan använda Curve betalkort i kombination med SAS Mastercard och deras dubbla poäng-kampanjer för att maxa intjäning av EuroBonus-poäng. Du kan förlänga dina kampanjdagar upp till 30 dagar. Använd även Curve betalkort på din utlandsresa för fria uttag av kontanter. Läs mer om Curve här.


1 thought on “SAS EuroBonus Mastercard

Lämna ett svar