SAS Fly premium

SAS Fly premium - med ett SAS Mastercard premiumkort blir du automatiskt medlem i Fly Premium programmet.

SAS Fly premium – gäller endast SAS (ej övriga flygbolag inom Star Alliance). Med Premiumkortet får du särskilda förmåner hos SAS och på deras flygningar. För att kunna utnyttja förmånerna krävs att ditt SAS Mastercard Premiumkort är giltigt vid tidpunkten för beställning av bonusresan såväl som vid genomförandet av bonusresan.

** Flypremium nivån baseras på antalet intjänade extrapoäng på ditt EuroBonus-konto. Inte vad du spenderar på ditt MC.

Med ett Mastercard Premiumkort, får du automatiskt tillgång till ett rabattprogram som kallas Fly Premium. Det innebär att desto fler EuroBonuspoäng du omsatt de senaste 12 månaderna, desto högre nivå inom Fly Premium når du och desto bättre biljettklass kan du boka utan extra kostnad. Poängen som du tjänar in, behöver inte komma från MC Premium-kortet, utan din Fly Premiumnivå baseras på totalt intjänade poäng på EuroBonuskontot, och du kan således tjäna in poäng genom ett SAS American Express kort om du hellre vill uppnå din 50% poängrabatt (2for1 voucher). FlyPremium nivån baseras alltså på antalet intjänade extrapoäng på ditt eurobonus-konto. Inte vad du spenderar på ditt MC.

Boka en högre resklass men bara betala för Sas Go. Detta gäller alltså bara för bonusresor och endast med SAS.

Med Fly Premium reser du i SAS Plus eller SAS Business och har tillgång till Fast Track och SAS lounger i samband med din resa – men betalar bara för SAS Go. Du har tillgång till 1 resa t.o.r per år inom Skandinavien med mindre än 50.000 intjänade poäng/år.

 

I Fly Premium programmet finns det fyra olika nivåer.

Den allra högsta nivån inom Fly premium heter Diamond. För att bli Diamond krävs att du har ett SAS Mastercard premium kort samt att du omsatt mer än 200 000 EuroBonus-poäng de senaste 12 månaderna till ditt EuroBonus-konto. Poängen mot FlyPremium räknas mot både baspoäng och extrapoäng, oavsett hur du tjänat in poängen. Omsättningen av poäng innefattar alltså alla typer av poängtransaktioner på ditt EuroBonuskonto. Du kan alltså spendera 0kr på ditt sas MC och ändå uppnå högsta nivån på Fly premium, så länge du har kortet. Alla dina insamlade extrapoäng eller baspoäng räknas mot Fly Premium! Med andra ord kan du spendera på ditt Amex kort eller också spendera på ditt SAS Mastercard för att öka på din intjäning mot Fly premium.

1 feb 2023 ändras intjäning av poängsystemet SAS Mastercard premium kortet – blir det enklare för dig att tjäna mer statuspoäng och därmed uppnå en högre statusnivå inom EuroBonus

När du använder ditt Mastercard Premium blir 25% av månens intjänade extrapoäng på kortet statuspoäng. Antalet poäng som du tjänar på kortet förblir alltså oförändrade, men dem nivågrundande poängen ändras från 1000 poäng per månad till 25% av månens intjänade extrapoäng med ditt kort. Vad innebär detta? Jo, om du exempelvis tjänar 4800 extrapoäng per månad genom dina inköp med kortet, så kommer 1200 poäng av dessa att tilldelas som nivågrundande poäng. Är det bra eller dåligt med denna ändring? Det är positivt för dig som har en spendering över 320.000 sek per år då det leder till att du kan uppnå Guld- och Diamantstatus endast genom att spendera på kortet. Inledningsvis kommer 50% av extrapoängen att tilldelas som nivågrundande poäng under perioden februari till april 2023. Med det gamla systemet som var tidigare, så tjänade man 1000 statuspoäng per månad (totalt 12 000 poäng per år) så länge man gjorde ett köp med kortet varje månad. För att komma upp i samma antal poäng per år med det nya systemet så krävs det att du minst spenderar 320.000 sek. Spenderar man mindre än det per år så innebär det nya systemet att det blir sämre.

 

Fly Premium – Betala för Go, åk i Plus eller Business

Tabell för hur du räknar ut din Fly Premiumnivå, och vilken bonusbiljett du kan boka. Kom ihåg, att du betalar alltid SAS Go poängpriset till destinationen du vill, men har möjligheten att resa i en högre biljettklass. Fly premium nivåerna är en poängtrappa där du kan boka en högre bokningsklass men endast betala för den lägre bokningsklassen på SAS flighter. Om du omsätter mer än 50 000 eurobonuspoäng per år, kan du boka SAS Plus bonusbiljetter inom Europa, men betala för SAS Go. Det innebär att en resa till London i SAS Go kostar 30 000 poäng, och 50 000 poäng i Plus. Om du samlat ihop + 200 000 EuroBonus-poäng under din kvalificerigsperiod kan du obegränsat boka bonusbiljetter i SAS Business världen över, men endast betala poängpriset för en vanlig ekonomibiljett hos SAS.

Det måste finnas tillgängliga bonusplatser i Plus/ Business. Fly Premium ger dig inte någon uppgradering men möjlighet att boka bonusresa i Plus/ Business (beroende på vilken Fly premium nivå du har) till priset av Go. Du kan alltså inte få en gratis uppgradering. Det måste som sagt finnas tillgängliga bonusplatser för att kunna boka.

 
Dina poäng Bonusresa i Res till Antal gånger
0 SAS Plus Bonus Skandinavien 1 bonusresa t/r
+50 000 SAS Plus Bonus Europa Obegränsat
+100 000 SAS Plus Bonus Världen Obegränsat
+200 000 SAS Plus Bonus/Business Bonus Världen Obegränsat
 

Poängprislista med SAS flygningar

Om du har högsta Fly Premium nivån som är Diamond, kostar en SAS Business enbart 60 000 poäng. Det innebär att du kan ta med en kompis och resa två personer för enbart 120 000 poäng i stället för att betala fullpris på 200 000 poäng. Fly Premium-rabatten gäller endast på tur och retur-resor och under förutsättning att det finns bonusplatser tillgängliga i SAS Plus eller SAS Business.

Den intjänade poängen (Bas- och Extrapoäng), de senaste 12 mån bestämmer din Fly Premium nivå

 • Logga in på sas.se, som alltid vid bokning av bonusresa med SAS
 • Börja bokningen med att välja poäng – fortsätt som vanligt
 • På sidan, där du väljer flyg, finns överst en länk till aktuella erbjudanden
 • Klicka, välj Fly Premium och önskat flyg. Boka SAS Plus Bonus eller SAS Business Bonus
 • Ditt Fly Premiumpris uppdateras automatiskt till Go Bonus-pris. Fortsätt boka som vanligt

På Fly Premiumbokningar går det att byta namn på passagerare mot en avgift på 150/600 kr per passagerare utan att röra bokningen i övrigt. Här skiljer sig en Fly Premiumbiljett mot en Star Alliance 2-4-1-biljett genom att namnändring är fullt tillåtet mot en mindre avgift.

 

Villkor för Fly Premium

 • Poäng överförda från familjemedlemmar eller vänner och de 1000 månatliga poängen, som kan höja din EuroBonus nivå, räknas inte med i saldot
 • När en Fly Premium nivå uppnås kan man boka på den nivån de närmaste 12 månaderna
 • För varje månad som Fly Premium nivån bibehålls förlängs möjligheten att boka bonusresor på denna nivå med motsvarande tid
 • Om en högre Fly Premium nivå uppnås kommer den automatiskt att gälla de närmaste 12 månaderna
 • Fly Premium nivån beräknas månatligen per den sista dagen i månaden
 • Alla standardbonusresor i SAS EuroBonus är bokningsbara som enkelresa och tur/retur med Fly Premium
 • Fly Premium gäller då det finns tillgänglighet av SAS Plus Bonus/SAS Business Bonus på det aktuella flyget
 

SAS Go, SAS Plus & SAS Business.

Skillnaden mellan reseklasserna är den service som erbjuds, komfortnivån, var du sitter i kabinen. Resenärer i SAS Plus och SAS Business kan använda WiFi utan avgift ombord. De som flyger i SAS Go kan betala för fullständig åtkomst. Kaffe och te ingår utan avgift på SAS-flygningar, oavsett reseklass.

 

  SAS Go SAS Plus SAS Business
Europa och Skandinavien Coffee and tea.
WiFi for a fee (available on most flights)
Pre-book a seat for a fee.
Coffee and tea.
Meal/snack.
Fast Track.
SAS Lounge.
Priority boarding.
Free WiFi (available on most flights)
 
USA, Kanada och Asien Meals are included.
Entertainment system on 9″ HD screen.
Power outlet.
Pre-book a seat for a fee.
WiFi for a fee 
Ticket types in SAS Go
Three-course menu.
Beverages and snacks during the flight.
Seat configuration: 2-3-2.
The first row in SAS Plus has leg rests, the other rows have footrests.
Wider seats and extra leg room.
Reclining seat.
Adjustable headrest.
Entertainment system on 12″ HD screen.
Power outlets and USB ports.
Free seat selection.
Free WiFi
Ticket types in SAS Plus
A la carte menu.
Beverages, fruit and snacks during the flight.
Entertainment system on 15.4″ HD screen.
Power outlet.
Fully flat bed.
Fast Track.
SAS Lounge.
Priority boarding.
Free seat selection.
Free WiFi 
Ticket types in SAS Business 
       
 

Fördelar och nackdelar med Fly Premium

Fördelen är att du kan nyttja Fly Premium rabatten från SAS MC Premium kortet obegränsat antal gånger under en 12 månaders period jämfört med en American Express 241 voucher som endast kan nyttjas en gång. Förmånen gäller alltså bara på SAS-flighter. Så det är ofta smartare att göra sina inköp med sitt Amex kort, eftersom du då kan få både FlyPremium och 2-4-1 voucher från Amex. Vill man resa till destinationer med övriga Star Alliance flygbolag behöver man ha ett SAS American Express kort för att kunna boka bonusresa till halva poängpriset med sin 241 voucher (50% poängrabatt). 2-4-1 ger mycket mer rabatt än FlyPremium om man vill resa långt och med andra flygbolag inom Alliansen.

Få välkomstbonus när du skaffar American Express med vår länk

Välkomstbonus ges för Premium kort, Elite kort, Gold card och Platinum card. Maila oss ditt namn och att du önskar få inbjudan, så skickar vi länken till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

LÄS MER HUR MYCKET VÄLKOMSTBONUS DU FÅR FÖR DE OLIKA KORTEN.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.