SAS går med SkyTeam den 31 augusti 2024

Idag meddelade SAS att dem kommer att vara kvar i Star Alliance till och med den 31 augusti 2024, därefter kan EuroBonus-medlemmar använda liknande lojalitetsförmåner när de reser med de flesta SkyTeam-flygbolag från och med den 1 september 2024.

SAS EuroBonus medlemmar får tillgång till 19 nya flygbolag

SAS meddelar idag den 8 april, att dem ”ser fram emot att dela med sig av mer information under resans gång, i syfte att skapa en smidig övergång till en spännande framtid”. Med SkyTem får EuroBonus medlemmar tillgång till 19 nya flygbolag och över 1000 olika destinationer runt om i världen. Men hur kommer förändringen att påverka EuroBonus?

 

EuroBonus kommer att förbli SAS lojalitetsprogram och de nuvarande reglerna och bestämmelserna för att resa med SAS kommer att förbli i stort sett detsamma. Ditt medlemskap, inklusive din statusnivå i programmet och intjänade poäng, kommer inte att påverkas.  Som EuroBonus-medlem kommer du fortfarande att ha samma förmåner och poängintäkter baserat på din medlemsnivå när du flyger med ett Star Alliance-flygbolag fram till den 31 augusti 2024. Från och med den 1 september 2024 kommer i du ställer att få liknande förmåner med de flesta SkyTeam-flygbolag.

 

Vilka förmåner får man när man reser med partnerflygbolag inom skyTeam? Och vad gäller för att kunna boka bonusresor efter övergången?

För avgångar fram till den 31 augusti 2024 kommer EuroBonus-medlemmar som flyger med ett Star Alliance-flygbolag att få samma förmåner som idag baserat på deras Star Alliance Silver- eller Gold-status. 

För avgångar från och med den 1 september 2024 kommer EuroBonus-medlemmar att ha liknande förmåner med de flesta SkyTeam-flygbolag. EuroBonus Silver-medlemmar kommer att få förmåner som extra bagage och prioriterad incheckning med de flesta SkyTeam-flygbolag. EuroBonus Guld- och Diamantmedlemmar får förmåner som tillgång till lounge, fast track och prioriterad ombordstigning hos de flesta SkyTeam-flygbolag.

 

SkyTeam Bonusresor bokning – ombokning & avbokning

Du kommer också att kunna använda en Amex 2-för-1-kupong när du bokar en bonusresa på de flesta SkyTeam-flygbolag 🙂

Från den 1 september 2024 kan du använda dina EuroBonus-poäng för att boka bonusresor på de flesta SkyTeam-flygbolag för resor från den 1 september 2024. Bonusresor som bokas på SkyTeam-flygbolag kommer att vara ombokningsbara. Precis som idag kommer nya poäng att tas från det ursprungliga EuroBonus-kontot om de poäng som användes i den ursprungliga bokningen har gått ut när du bokar om din resa. Du kan avboka din bonusresa på ett SkyTeam-flygbolag precis som idag, fram till 24 timmar före avgång för det utresande flyget. Alla icke förbrukade poäng och värdebevis kommer att återföras till det ursprungliga EuroBonus-kontot.

 

Tjäna EuroBonus-poäng när du reser med ett partnerflygbolag

 

Fram till 31 augusti 2024 kommer EuroBonus-medlemmar som flyger med ett Star Alliance-flygbolag att tjäna Baspoäng precis som de gör idag. 

  • Fram till den 8 september 2024 kommer EuroBonus-medlemmar att kunna tillgodoräkna sig saknade poäng för flygresor med Star Alliance-flygbolag som de har genomfört fram till den 31 augusti 2024. Efter den 8 september 2024 kommer det inte längre att vara möjligt att tillgodoräkna sig saknade poäng för flygresor med Star Alliance-flygbolag. För att undvika att behöva begära ut saknade poäng, se till att ditt EuroBonus-nummer har lagts till i din bokning före avresan. 
 

För avgångar från och med den 1 september 2024 kommer EuroBonus-medlemmar inte längre att tjäna Baspoäng när de flyger med ett Star Alliance-flygbolag, utan istället tjäna Baspoäng när de flyger med de flesta SkyTeam-flygbolag. EuroBonus-medlemmar kan tidigast 8 dagar och senast 6 månader efter flygresan göra anspråk på saknade poäng för flygresor som avgår från och med den 1 september 2024 på de flesta SkyTeam-flygbolag

 

 

 

Använda poäng för att resa med flygbolag inom Star Alliance

Bokningar: Fram till den 31 augusti 2024 kommer EuroBonus-medlemmar att kunna boka bonusresor på Star Alliance-flygbolag med hjälp av Star Alliance Bonus Trip bokningsverktyg, även om resedatumet är efter den 31 augusti 2024. Inga nya bokningar på Star Alliance-flygbolag kommer att tillåtas efter den 31 augusti 2024. Giltiga Amex 2 för 1-kuponger kan användas för nya bokningar av Star Alliance bonusresor fram till den 31 augusti 2024. 

 

Ombokning: Fram till den 31 augusti 2024 kan du boka om din Star Alliance-bonusresa fram till 24 timmar före utresan, i mån av tillgänglighet, precis som idag, även om ditt avresedatum är från och med den 1 september 2024. När du har påbörjat din resa kommer du dock inte att kunna boka om din returresa. 

  • Från den 1 september 2024 kan du boka om din bonusresa till en flygning med SAS eller vissa SkyTeam-flygbolag (i mån av tillgänglighet) genom att kontakta SAS kundtjänst. Precis som idag kan du boka om din resa upp till 24 timmar före avgång för det utgående flyget. Observera att du inte kan boka om returflyget när du har påbörjat din resa. 
  • Precis som idag kommer nya poäng att tas från det ursprungliga EuroBonus-kontot om de poäng som användes i den ursprungliga bokningen har gått ut när du bokar om din resa. 
 

Avbokning: Du kan avboka din Star Alliance-bonusresa (fram till 31 augusti 2024 och efter 1 september 2024) precis som idag, fram till 24 timmar före utresan genom att kontakta SAS kundtjänst. När du har påbörjat din resa kan du dock inte boka om din returresa. Alla icke förbrukade poäng och värdebevis kommer att återföras till det ursprungliga EuroBonus-kontot. 

 

Använda poäng för att resa med flygbolag inom SkyTeam

Bokningar: Från den 1 september 2024 kan du använda dina EuroBonus-poäng för att boka bonusresor på de flesta SkyTeam-flygbolag för resor från den 1 september 2024. Du kommer också att kunna använda en Amex 2-för-1-kupong när du bokar en bonusresa på de flesta SkyTeam-flygbolag 😀

Ombokning: Bonusresor som bokas på SkyTeam-flygbolag kommer att vara ombokningsbara. Precis som idag kommer nya poäng att tas från det ursprungliga EuroBonus-kontot om de poäng som användes i den ursprungliga bokningen har gått ut när du bokar om din resa.

Avbokning:  Du kan avboka din bonusresa på ett SkyTeam-flygbolag precis som idag, fram till 24 timmar före avgång för det utresande flyget. Alla icke förbrukade poäng och värdebevis kommer att återföras till det ursprungliga EuroBonus-kontot.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.