Close

EUROBONUSPOÄNG

SAMLA POÄNG FRÅN DINA VARDAGSINKÖP TILL DIN DRÖMRESA | FLYG GRATIS MED ALLA FLYGBOLAG INOM STAR ALLIANCE

SAS TRAVEL CASH / SAS TRAVEL WALLET

SAS TRAVEL CASH / SAS TRAVEL WALLET

Du får en snabbare väg till drömresan!

Sas Travel Cash har bytt namn till SAS Travel Wallet.

Travel Cash-kontocentral blev Travel Wallet-kontocentral hösten 2018. Det betyder att det är de nya poängtabeller, avgifter & begränsningar som gäller därefter. Ditt Travel Cash-användarnamn och lösenord är kopplat till ditt SAS EuroBonus-konto. I samband med uppdateringen lanserades ett nydesignat Travel Wallet-kort. Travel wallet är ett preepaidkort där du får poäng när du betalar med det och poängen kan du handla för på planet eller få en ny resa för. Travel Wallet administreras från en annan plattform än SAS EuroBonus Lojalitetsprogram. Med detta sagt, rekommenderas av säkerhetsskäl att du inte använder samma inloggningsuppgifter till Travel Wallet som till ditt EuroBonus-konto. Ditt tidigare Travel Cash-konto, inklusive ditt saldo, transaktionshistorik och aktiva kort, finns tillgängligt när du loggar in på ditt nya Travel Wallet-konto. Beroende på inställningarna i din telefon kan Travel Cash-appen uppdateras automatiskt till den nya Travel Wallet-appen. Om detta inte sker, kan du ladda ner uppdateringen från App Store eller Google Play. När du loggar in i den nydesignade Kontocentralen via mobilappen, kommer din transaktionshistorik och plånbokssaldon att vänta på dig.

Ingen avgift tas ut för det nya Travel Wallet kortet. Om du tidigare laddat ditt Travel Cash-konto eller flyttat medel får du ett Travel Wallet-kort per automatik. Om du har laddat 500 kronor eller mer när som helst under tiden du haft ditt Travel Cash-konto kvalificeras du automatiskt för att kunna beställa ett nytt Travel Wallet-kort genom Kontocentralen. Det kan du göra från den 16 augusti 2018. Om du aldrig laddat 500 kronor eller mer på ditt Travel Cash-konto behöver du först ladda 500 kr eller mer innan du kvalificeras för beställning av ett Travel Wallet-kort genom Kontocentralen. Travel Wallet kortet är i gratis om du använder det på något sätt under en 12 månadersperiod. Det är ingen valutaväxlingsavgift för växling till någon av dom 12 valutorna som specificeras på deras hemsida. Däremot är det 2,5 % för övriga valutor. Kom ihåg att alltid att ta ut kontanter i lokal valuta när du får valet.

SAS EuroBonus Travel Wallet – Inget kreditkort – inga räntekostnader & inga årsavgifter.

Med detta kort kan du resa utomlands men betala som en infödd & ta ut kontanter i automater runt om i världen. Alltför ofta tvingas resenärer att växla sina pengar på den lokala banken eller betala orimliga avgifter när de handlar utomlands. SAS Travel Wallet löser detta genom att du kan växla pengar i realtid, hemma eller utomlands, samtidigt som du tjänar SAS EuroBonus Extrapoäng. Med SAS EuroBonus Travel Wallet kan du ladda det med pengar i flera olika valutor och du belönas med EuroBonus Extrapoäng överallt där du kan betala med Mastercard. Det är inte ett kreditkort, så inga räntekostnader och inga årsavgifter, någonsin. Du kan också spärra kortet tillfälligt i appen tills det dyker upp igen.

  •  Årsavgift 0kr. 30 kr/mån först vid 12 månaders inaktivitet.
  • Tjäna 15 EuroBonus per 100 kronor
  • 0 SEK i månadsavgift, avgift för valutaväxling  & avgift i uttagsautomater
  • Valutaväxling – 12 valutor stöds
  • App i mobilen & Apple Pay
  • 10 000 extra-poäng när du laddar 50 000 kr i en utländsk valutaplånbok.
  • 5 000 extra-poäng när du laddar 30 000 kr i en utländsk valutaplånbok
  • 10 000 extra-poäng när du laddar 50 000 kr i en utländsk valutaplånbok

Fördelar med kortet, om du redan har ett SAS mastercard:
Ha växelkursen klar för att kunna skriva snabba reseräkningar. Användning i skumma miljöer med en begränsad summa på kortet om det skimmas. Användning i skumma miljöer online, eftersom du har ett virtuellt kortnummer enligt FAQ. Ger samma funktion som ett SAS smartpass

Shoppa som en infödd, tjäna som ett proffs

Det är enkelt att använda Travel Wallet. Det behövs ingen kreditansökan och du kan beställa ditt kort direkt från appen. Tillgänglig för alla som är medlemmar i SAS EuroBonus. Shoppa överallt i hela världen där Mastercard accepteras och tjäna fler EuroBonus Extrapoäng. Du tjänar poäng när du handlar hemma också. Ladda snabbt och enkelt ditt Travel Wallet med din hemmavaluta och växla dina pengar till 12 utländska valutor direkt från appen så kan du shoppa som en infödd när du reser utomlands. Före, under och efter din resa kan du växla pengar till tolv populära valutor till förmånliga kurser, var du än är.

Med ditt personliga Mastercard-kort kan du enkelt shoppa överallt där Mastercard accepteras, och du kan ta ut kontanter i automater runt om i världen. Varje gång du betalar utomlands tjänar du 15 EuroBonus Extrapoäng för varje 100 kronor (motsvarande) som du spenderar. Och du tjänar 2 EuroBonus Extrapoäng för varje 100 kronor (motsvarande) som du spenderar hemma.

Lönar det sig att ladda kortet med SAS Mastercard och tjäna EuroBonus-poäng?

Det går faktiskt, du kan ladda med valfritt VISA eller Mastercard. AmEx accepteras ej. Om du önskar att få 15 poäng/ 100kr spenderat på Travel Wallet måste man betala i någon annan valuta än SEK. Valutakursen är alltid minst 3% dyrare fr samtliga valutor som man kan växla till hos SAS TW än det faktiska indexet. Även om man inte har en uttalad valutaväxlingsavgift, betalar man runt 3% för att växla pengar. Med detta sagt, finns det bra mycket bättre alternativ att samla poäng om fallet inte är att det är någon kampanj i samband med att man ändå ska växla valutor.

Är Travel Wallet säkert?

Det finns flera diskussioner i olika forum & trådar som avråder andra från att skaffa Travel Wallet. Det största frågetecknet verkar vara att det är helt omöjligt att avgöra vem du ingår en affärsöverenskommelse med. Det är inte SEB som står bakom detta som det vanliga SAS Mastercard kortet utan Catella Bank S.A. Flera har försökt att avsluta sitt konto och att säga upp sitt kort, utan att få svar när dem kontaktat kundtjänst. Andra skriver tvärtemot, att travel Wallet är väldigt tryggt och fördelaktigt och har lätt att få kontakt med kundtjänst.

Kommentera

Close
%d bloggare gillar detta: