SEB tar bort möjligheten att tjäna EuroBonus-poäng genom Curve

Du får inte längre EuroBonus Extrapoäng på köp som görs med ett annat kort än SAS EuroBonus Mastercard & Mastercard premium

Från och med den 6 februari 2024, kan du inte längre använda ditt Curve kort eller liknande tjänster och tjäna några poäng med annat kort än SAS EuroBonus Mastercard. Det innebär att GBIT (”Go Back In Time”) med Curve för dubbla-poäng kampanjer med SAS Mastercard blir ett minne blott. Tyvärr missar man därmed nästa poänghelg, och har du använt ditt Curve och planerat att använda GBIT inför nästa dubbla poänghelg, behöver du således föra tillbaka transaktionerna till SAS Mastercard för att tillgodose dig vanlig poängintjäning innan den 6 februari 2024. Denna förändring innebär också, att du som använder Curve primärt för Google Pay i telefonen, inte längre kommer att kunna tjäna några EuroBonus-poäng på detta sätt.

Varför stänger SEB ned denna tjänst?

Det är alltså inte SAS som dragit i handbromsen, utan det är SEB som är kortutgivare för SAS EuroBonus Mastercard korten. Varför SEB tog bort möjligheten under 2022 att tjäna poäng genom Revolut och Betalo, och nu 2024 tar bort möjligheten med Curve, kan man såklart spekulera i. Huruvida dessa spekulationer stämmer kan man ju dock inte veta. Många tror att SEB stramat åt då många utnyttjat dessa verktyg på ett otillbörligt sätt, för att tjäna mer poäng.

I våra inlägg på hemsidan har vi lyft problemet med att många maxar sin spend med GBIT på dubbla poänghelger på ett skevt sätt, ringt kundtjänst så fort GBIT spärrats på grund av för många transaktioner under kort tid etc. Det blir tyvärr nackdelen med att dela med sig av information om strategier i inlägg och forum, när några inte vill ”respektera spelreglerna”. Med det sagt, så är det kanske inte hela sanningen med anledningen till att SEB nu plockar bort möjligheten till Curve. Men det kanske hade varit rimligare att använda sig av GBIT för några enstaka större transaktioner, än att få med samtliga transaktioner med struntsummor? Det har antagligen fått SEB att reagera att många utnyttjat Curve verktyget GBIT. Det är också en logisk tanke att SEB begränsar möjligheten till att tjäna poäng från andra håll, då SEB har bland dem högsta valutapåslagen. Det tråkiga med att SEB nu faktiskt tar bort möjligheten helt med intjäning av EuroBonus-poäng för liknande tjänster som Curve, är att också möjligheten till att tjäna poäng i utlandet med Curve försvinner helt, inklusive bättre valutaavgifter och gratis uttagsavgifter.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.