Star Alliance EuroBonus

Star Alliance är en allians mellan 26 olika flygbolag

Det var år 1997 som SAS, Lufthansa, United Airlines, Air Canada och Thai Airways grundade Star Alliance. År 2015 välkomnade alliansen 641 miljoner passagerare på en kollektiv flotta med 27 medlemsflygbolag. Inom Star Alliance delar man inte bara upp rutter för att skapa flygresor över hela världen, utan också poängsystem & och lounger på flygplatser. Flygbolagen är i sig egna bolag, men har samarbete med varandra tack vare medlemskapet hos Star Alliance. Inom en allians kan flygbolagen samarbeta med bokning av flygresor/biljetter, incheckning på flygplatser, bagagehantering, lounger, teknik- och logistik med flygplan och möjligheten med poängintjäning på varandras flygningar, inom respektive bonusprogram. I praktiken innebär det att du kan boka en resa från Köpenhamn till Hawaii & flyga via San Francisco, New York eller Chicago – inleda resan med SAS men exempelvis avsluta den med United Airlines.

Från och med 2018 är Star Alliance den största av de tre globala allianserna efter antalet passagerare, framför både SkyTeam (630 miljoner) och Oneworld (528 miljoner). Som resenär med något flygbolag inom Star Alliance märker du av alliansen gemensamma faciliteter för biljettförsäljning och incheckning samt bättre transfer (både i form av att man flyger till varandras hubbar, ofta samma terminal, och att tiderna anpassas.

Star Alliance flygbolag

SAS, Lufthansa, United Airlines, Air Canada, Thai Airways, Adira, Aegean, Air China, Air India, Air New Zealand, Ana, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian, Eva Air, Lot Polish Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss, TAP Air Portugal, Thai Airways International,Turkish Airlines.

Star Alliance EuroBonus
 

Som EuroBonus-medlem kan du boka bonusbiljetter på alla flygbolag inom Star Alliance

SAS ingår alltså i Star Alliance och det gör ditt SAS EuroBonus-medlemskap mer värdefullt eftersom du kan tjäna och använda dina poäng hos alla 28 medlemsbolag i Star Alliance. Du samlar poäng på alla dina vardagsinköp (alla köp du gör) med ditt SAS American Express kort eller SAS EuroBonus Mastercard kort. När du har samlat ihop tillräckligt med poäng för en resa, kan du antingen betala din flygbiljett för poäng i stället för kontanta medel, men något som är mycket mer förmånligt är att boka en så kallad bonusresa. Bonusbiljetter är markerade med en guldprick i bokningsflödet hos sas när du är inloggad. Du kan läsa mer här om hur du bokar en bonusresa här.

 

Genom Star Alliance har resenärer tillgång till över 1000 lounger över hela världen, dessutom driver Star Alliance 8 lounger i egen regi

Dessa lounger skiljer sig ifrån andra genom att de drivs i Star Alliance-bolagens egna regi. Det innebär att resande från olika alliansmedlemmar är samlade i en lounge. Anledningen är att de olika flygbolagen i alliansen enkelt och smidigt kan erbjuda en bra lounge på destinationer där de inte har sina egna hubbar. Dessa lounger finns på flygplatserna i Buenos Aires, Los Angeles, Paris, Rom, Amsterdam, Rio de Janeiro, Nagoya och Sao Paulo. En annan gemensam nämnare är att det finns höghastighets Wi-Fi och ett extra generöst urval av mat.

 
 

Star Alliance silver eller Gold

Inom Star Alliance finns det två olika statusnivåer: Star Alliance Silver och Star Alliance Gold. Flygbolagen kan ha flera individuella nivåer (exempelvis som EuroBonus Basic, Silver, Gold & Diamond), men inom nätverket så erkänns endast de två statusarna.

 
 
Förmåner när du flyger med Star Alliance (där det är tillgängligt) Star Alliance Gold Star Alliance Silver
Prioriterad incheckning på flygplatsen – du får checka in på Business Class eller First Class-diskar    
Rätt till extra baggage – 20 kg eller en extra väska om kollikonceptet gäller. Gäller ej på biljetter utan bagage.  
Gold Track (prioritet i säkerhetskontroll och gränskontroll)  
Loungetillgång – För dig +1 person på över 1000 lounger världen runt  
Prioriterad bagagehantering – dina väskor är bland de första som kommer ut  
Prioriterad ombordstigning – du får vara bland de första att boarda planet  
Väntelista prioritetsbokningaar – när flyget är slutsålt får du högre prioritet om ett säte skulle bli ledigt
Standby – om du är standby på en flygning får du högre prioritet än andra
 

 

Gold Track – finns på fler än 150 flygplatser!

Bonusprogrammen gäller på alla bolags flygningar. Du behöver inte ha hög statusnivå för att kunna utnyttja fördelarna av att flyga med en allians. Du kommer att bli ombokad till en annan flygning vid försening, baserat på platstillgång och när de möjliga flighterna avgår.  Om du reser med ett alliansfritt bolag, alltså ett bolag som inte tillhör eller samarbetar med andra flygbolag, är det högst troligt att du blir strandad och inte ombokad på ett flygplan av ett annat flygbolag. Som resenär med något flygbolag inom Star Alliance märker du av alliansen gemensamma faciliteter för biljettförsäljning och incheckning samt bättre transfer (både i form av att man flyger till varandras hubbar, ofta samma terminal, och att tiderna anpassas.

De som nått hög bonusnivå på ett bolag, får tillgång till lounge och snabb checkin och säkerhetskontroll på alla bolag. Är du Gold member eller reser i Business eller First Class har du tillgång till Gold Track när du reser inom Star Alliance. Gold Track är Star Alliance motsvarighet till SAS Fast Track (prioriterad säkerhetskontroll). Efter att du har checkat in ditt bagage, går du till en priority kö till säkerhetskontrollen. Här kan du hitta vilka Flygplatser Gold Track finns.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.