Tjäna EuroBonus-poäng på dina räkningar

Förvandla hyran och andra fakturor till gratis flygresor.

 Hur betalar man räkningar med sitt kreditkort? Och hur kan det vara fördelaktigt om man betalar en transaktionsavgift?

Betalo är en aktör som gör det möjligt för dig att betala räkningar med ditt kreditkort mot en transaktionsavgift.
 

Du kan betala alla räkningar som har ett BG eller PG konto med ocr. Du kan inte göra inbetalningar till andra bankinstitut, alltså andra banker eller kreditkortsinstitut (exempelvis KLARNA, DNB, SVEA eller betala in andra kreditfakturor med ditt kreditkort). Du kan göra vanliga banköverföringar från ditt kreditkort till ett vanligt bankkonto/personkonto genom Betalo med SAS Mastercard kort.

Kom igång med Betalo & börja betala räkningar för att tjäna EuroBonuspoäng

Det är en snabb registrering och det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto. Du betalar transaktionsavgiften på varje räkning och du kan när som helst avsluta ditt konto. Om du har e-faktura kopierar du bara betalinfo och klistrar in till Betalo. Sedan tar du bort fakturan i banken manuellt/ markera den som redan betald. När du betalar fakturan dras pengarna direkt, men betalningen utförs 2 bankdagar senare med Mastercard och 4 bankdagar senare med American Express. Efter att du betalat din faktura får du bekräftelse & kvitto via epost så att du alltid har full kontroll över det du har betalat.

 

Betala räkningar med SAS Amex kort

Med SAS American Express kort har du möjligheten att tjäna 2for1-voucher (Res 2 betala för 1). Det innebär att du får 50% poängrabatt. Belöningen uppnås när du har spenderat 150.000 respektive 300.000 kronor med ditt kort per kalenderår. Att nå den högre gränsen på 300.000 kronor per år kan verka utmanande, men det är inte så svårt om du använder kortet strategiskt på alla dina vardagliga inköp samt betalar en del räkningar med ditt kreditkort.
Läs mer om de olika Amex-korten här.

SAS Amex Premium
Betala räkningar för 150.000 sek innebär en transaktionsavgift på 3.750 sek för att uppnå din 50% poängrabatt och samtidigt tjäna ihop 22.500 EuroBonus-poäng.

SAS Amex Elite
Betala räkningar för 300.000 sek innebär en transaktionsavgift på 7.500 sek för att uppnå 2st 50% poängrabatt och samtidigt tjäna ihop 60.000 EuroBonus-poäng.

Revolut kort
Sedan 15:e juli 2022 får man inga poäng för överföring till Revolut. Betalningar till CSN fungerar fortfarande.

 

Betala räkningar med SAS MasterCard Premium kort

15 juni 2022 kom en villkorsändring från SAS Mastercard (utgivet av SEB) som påverkade fakturabetalningar och poängintjäning. SEB bank som ger ut SAS Mastercard, räknar inte banköverföringar genom Betalo som kontantuttag, men dem har däremot samma gränser som kontantuttag (10 000 sek per 24h, vilket annars medför avgift/ränta). För dig med ett SAS MasterCard Premium betalar du en något lägre transaktionsavgift hos Betalo på 1,9% för Visa- och MasterCard-betalningar jämfört med Amex. Du kan även göra banköverföringar till konto med restriktionerna på 10 000 SEK / 24 h och 20 000 SEK / 4 dagar. 

SAS MasterCard Premium går även att använda vid dubbla poäng-helger där samtliga köp ger dubbel-utdelning, förutsatt att man är anmäld till kampanjen. För dig som har ett SAS MasterCard Premium med högsta nivån på FlyPremium öppnar sig möjligheten till resor i SAS Business Class.

För SAS EuroBonus Mastercard finns det en satt gräns hos Betalo:

  • Max 10 000 SEK inklusive avgifter inom 24 timmar.
  • Max 20 000 SEK inklusive avgifter inom 96 timmar.

Det innebär att om din faktura överstiger 10.000 SEK kan du exempelvis dela upp betalningen över två dagar. Detsamma gäller för överföringar till konton.

  • Trots att SAS EuroBonus Mastercard registrerar köp genom Betalo som ”kontantuttag”, är alla transaktioner bonusgrundande (du får alltså poäng på transaktionen).
  • För att säkerställa att dina köp registreras korrekt för bonuspoäng behöver du välja ”Nu” när du anger betalningsdatumet för att betala din faktura. På så vis debiteras ditt kort direkt och köpet registreras för bonuspoäng för datumet under en dubbla-poäng-helg. Observera att för att få dubbla poäng måste du ha anmält dig till kampanjen!
 

Är det verkligen värt att använda Betalo och betala en transaktionsavgft för att uppnå högre spendering med sitt kreditkort?

 

Passa på att betala några räkningar innan 1 feb, då Betalos priser går upp med 0.5 %.

En 2for1 voucher är för oss helt ovärderlig (liksom för många andra), då den öppnar upp för bonusresor till världens alla hörn för 50% av poängpriset. Förutom att du kommer att uppnå ditt spenderingskrav genom att betala in fakturor på detta sätt, så genererar också dessa fakturabetalningar utöver spenderingskravet, också att du får poäng för transaktionen (poäng som du behöver för att boka bonusresorna).

Mitt resonemang är att om du uppnår 150k i spend varje kalenderår på ditt SAS American Express kort, utan att betala in räkningar, så behöver du ändå extrapoäng för att kunna boka bonusresan med 2-4-1 (50% poängrabatt) i Business class. Har du tillräckligt med poäng för att kunna boka bonusresan? Toppen! Då behöver du ju inte betala in räkningar genom Betalo. Om inte, och du betalar in räkningar för 150k med ditt Amex blir det en avgift på totalt 3750 kr i ränta (den procentuella avgiften för alla transaktioner), vilket du ändå aldrig kommer att kunna hitta en resa i Business class för ändå. Dessutom resulterar dina inbetalningar på totalt 150k + 3750 sek i ränta att du också tjänat ihop 22.500 Extrapoäng (med premium kortet) och 30.000 extrapoäng (med Elite kortet) att kunna boka bonusresor för. 

Betalo tar en transaktionsavgift på 2,5% för dessa kreditkort. Om du skulle betala räkningar som motsvarar 300.000 SEK kommer du betala en årlig avgift på totalt 7.500 SEK. Genom att uppnå ditt spenderingskrav kommer du att uppnå din belöning och få 2st värdefulla 2for1 voucher och 60.000 EuroBonus-poäng med Amex Elite kort (Amex Premium kort ger i ställer 1st voucher och 45.000 EuroBonus-poäng). Det innebär att värdet blir 12,6 öre per poäng. Poängen kan du använda till att boka bonusresor, välj om du vill resa i Ekonomi, Business eller First class. Vill du veta hur mycket poäng du behöver till en sådan resa? då kan du läsa mitt inlägg på eurobonuspoang.se här.

Om du exempelvis väljer att betala en faktura på 10.000 kr via Betalo med ditt American Express kort betalar du 2,5% i avgift (250 sek) och får:

+ 10.000 kr i spendering som tar dig närmre din voucher
+ 1.500 poäng om du betalar med ditt SAS American Express Premium kort 
eller
+ 2.000 poäng om du betalar med ditt SAS American Express Elite kort

 

Betala till ditt eget Skattekonto hos Skatteverket

Om du inte har några fakturor så kan du också göra en inbetalning till ditt Skattekonto. Du kan därefter begära ut pengarna om de inte behöver lägga på skattekontot. På så sätt skapar du spendering men behöver inte göra några ”onödiga” inköp.

Betala in restskatt eller större engångsbelopp

Det går bra att betala in restskatt eller andra större engångsbelopp genom Betalo med ditt SAS-anslutna kreditkort (både SAS American Express och SAS MC). Med MC kan du dock endast betala 10k per dygn / 20k per 96h. Då får du i så fall göra flera inbetalningar uppdelat på flera dygn.

Betala din CSN – faktura och tjäna EuroBonus-poäng

Det går att betala sin CSN-skuld med kortbetalning. Inför en stundande dubbla poäng-helg med SAS Mastercard är det perfekt att betala av en del av sin skuld till CSN, betala in 10k där i stället för att hitta andra halvbra lösningar för poängintjäning. Det är ingen avgift för att betala ditt CSN med ditt SAS Mastercard kort direkt på CSN:s hemsida.

Hur går man tillväga?

Om du har en registrerad adress i utlandet

1. Ha e-faktura på ditt CSN-lån, ej autogiro
2. Logga in på CSN
3. Ändra adress i din profil till din utlandsadress
4. Gå till fliken inbetalningar
5. Klicka på den kommande betalningen, välj betala med SAS Mastercard kort. Du kan betala alla fakturor för året på detta sätt om du önskar (tex vid en dubbla poäng-kampanj).

Om du har en utlandsadress registrerad på dina sidor när du är inloggad hos CSN går det bra att välja kort som betalningsmetod i stället för autogiro eller faktura. Du väljer en ruta under betalningar där det står “betala med kort”. I dagsläget accepteras inte American Express kort som betalningsmetod hos CSN, utan endast SAS Mastercard / VISA som betalningsfunktion. Om du vill använda ditt American Express kort som betalningsmetod, måste du använda Billhop eller Betalo. Observera att det ej är tillåtet lagligt att uppsåtligen ange fel adress och land, men om du har en adress i utlandet kan du alltså ändra den under mina sidor när du är inloggad på CSN. CSN samkör med SKV databas och att skriva sig utomlands när man är folkbokförda Sverige kan leda till problem och konsekvenser för dig själv. Använd i stället Betalo.

Betala CSN faktura genom Betalo med Amex eller SAS Mastercard

Du kan göra en inbetalning varje månad genom Betalo så länge du har en faktura och ocr nummer. Har du en e-faktura från CSN är det enkelt att betala in den genom Betalo i stället för genom din egen bank. Det tillkommer en procentuell avgift som du kan läsa längre upp beroende på vilket av ditt SAS-anslutna kreditkort du använder.

 

När ska man betala räkningar med sitt EuroBonus kreditkort?

  1. Om du inte kan uppnå din spend för att tillgodogöra dig 50% poängrabatt (spendera 150k på ett kalenderår).
  2. Om du gör ett större inköp där du inte kan betala med ditt SAS American Express kort och du behöver din “spend” alternativt att du behöver extrapoäng till att kunna boka bonusresor.
  3. Om du har en faktura att betala och samtidigt behöver fylla på ditt poängkonto till bonusresor.
  4. Om du saknar statuspoäng och behöver kvalificera in dig för ett nytt år på FlyPremium utan att ramla ned en nivå, då betalar du räkningar med ditt SAS Mastercard kort.
 

Få välkomstbonus när du skaffar American Express med vår länk

Välkomstbonus ges för Premium kort, Elite kort, Gold card och Platinum card. Maila oss ditt namn och att du önskar få inbjudan, så skickar vi länken till dig. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna.

LÄS MER HUR MYCKET VÄLKOMSTBONUS DU FÅR FÖR DE OLIKA KORTEN.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.