Upptäck världen med EuroBonus – tips på destinationer

Drömmer du om solsken, spännande äventyr, tropiska stränder, regnskogen eller är det storstadsdjungeln som lockar?

I denna artikel hittar du tips på bonusresor för EuroBonus-poäng.

SAS American Express – flyg 2 för 1 med 50% poängrabatt i Business class!

American Express 50% rabatt, kallas också för 2-4-1 (2for1). Res 2 för 1 – är en av de absolut bästa förmånerna där du får en bonusresa för halva poängpriset en gång per kalenderår. Res två för samma poängpris som en. Kostar exempelvis en bonusresa i Business class 105.000 poäng, kan ni alltså boka 2 personer i Business class för detta pris.

Gäller valfri bonusresa med SAS Bonus eller Star Alliance. Den här vouchern är helt ovärderlig för många, även för oss. Det innebär att du kommer dubbelt så långt på dina poäng eller kan flyga Business Class i stället för ekonomi till extremt bra poängpris! Med SAS Amex-kort får du möjligheten att boka en bonusresa till halva poängpriset när du har handlat för ett specifikt belopp under ett kalenderår. 

  • Du betalar den rabatterade resan med dina insamlade EuroBonus-poäng.
  • Du betalar flygskatt på din bonusresa
  • Bonusresa kan ombokas / avbokas fram till 24h innan avresa

Läs mer om flyg 2 för 1 med 50% poängrabatt

 

Upptäck världen med EuroBonus – tips på destinationer

 
Resguide - USA

USA – vandra i vildmarken i Alaska, ligga på stranden i Florida eller gå vilse i storstadsdjungeln

USA är ett bra ställe att utforska då det finns oändliga möjligheter till storslagna upplevelser. Själv är jag ett stort fan av vandring i storslagen natur. För dig som i stället älskar storstäder så finns det hur många som helst att besöka! Jag bodde i USA som au pair i yngre år och har därför besökt bl.a. New York, Washington DC, San Francisco, Los Angeles, San Diego, Orlando och Miami – ställen som alla gjort ett stort intryck på mig, Jag har besökt USA flera gånger sedan dess och har förlorat en del av mitt hjärta till landet. Nästa resa vill jag besöka Yellowstone!

Vad tycker du om USA? Har du varit där?

Poängresa till USA med SAS i Business class: 100.000 poäng
Poängresa till USA med Star Alliance i Business class: 130.000 poäng

 

Egypten – se pyramiderna från kamelryggen

Jag har varit på många resor. Allt från Thailand, Bali, Sri Lanka, Boliva, Peru, Amazonas och Costa Rica. Tyvärr finns Egypten fortfarande kvar på min bucketlist. Det vore ett äventyr att få uppleva och se Nilen, kungarnas dal, Luxor, Abu Simbel, Deir el-Bahri, Kairo, pyramiderna och till sist koppla av med bad och snorkeling, eller varför inte på ryggen av en kamel eller med fyrhjulsdrivna fordon.

Har du varit i Egypten? Vilka oförglömliga minnen har du tagit med dig därifrån?

Poängresa till Egypten i Business class: 105.000 poäng

 

Maldiverna – när du vill slappna av totalt

Om du verkligen behöver stänga ut omvärlden och slappna av så ska du åka till Maldiverna. Maldiverna består av 26 atoller med cirka 1 200 öar, varav 200 är bebodda. Det finns nämligen inte så mycket annat att göra än att njuta av kristallblått vatten, sand och värme – och dålig internet-uppkoppling. Är water villa eller beach villa bäst? Är det nödvändigt med All Inclusive? När är det bäst att resa dit?

På många av dem finns det faktiskt bara en resort, och då kan restaurangutbudet vara begränsat. Dessutom är prisnivån oftast relativt hög eftersom de flesta varor måste importeras. Med andra ord lönar det sig att ha All Inclusive. 

Poängresa till Maldiverna i Business class: 140.000 poäng

 

Dominikanska republiken -paradisstränder, valsafari & vattenfallsäventyr. 

Dominikanska Republiken tillfredsställer alla sorters resenärer. Det är relativt billigt och man får mycket för pengarna. Samanáhalvön är en palmbeklädd bergskam som går ut i Atlanten. Där pirater gömde sig förr i tiden hittar man nu magiska stränder, som hämtade direkt från de där vykorten som man tror är påhittade. En av världens bästa platser att beskåda knölvalar på är Samanábukten där hundratals valar befinner sig mellan mitten på Januari till Mars.

Vi var på Dominikanska 2022. Ett tips är att det är enkelt att bli god vän med en privat taxichaufför som kör dig dit du än vill, och som visar gömda pärlor långt från turistmassorna. Vi kommer absolut att åka tillbaks till detta fantastiska land, som verkligen har allt att erbjuda.

Poängresa till Dominikanska Republiken i Business class: 165.000 poäng

 

Gili öarna Bali, några av Indonesiens 17 000 öar

De små Giliöarna ligger endast en båttur bort från Lombok och Bali. Ögruppen Gilis tre öar är Gili Trawangan, Gili Meno och Gili Air. De ligger väldigt nära varandra, men varje ö har utvecklat sin egen distinkta karaktär. Öarna har fortfarande en väldigt fridfull atmosfär. Det är lätt att ta sig mellan dessa tropiska öar och det är billigt att bo i bungalows. Den perfeka platsen för solentusiaster och dykare! Det är en fantastisk upplevelse att snorkla över en simmande sköldpadda eller upptäcka att det kommer saltvatten från kranen och vita sandstränder, svajande palmer skapar stillhet och ro. Det är balsam för själen.

Jag har varit på Bali flera gånger, senast 2018 på Gili. Det finns inga motorfordon här, utan det är cykel eller till fots som gäller, så packa inte mer än du klarar att bära. Jag rekommenderar verkligen inte att använda er av de stackars uttorkande hästarna som drar runt turister med vagn på ön. Vi har sett allt för mycket hemskheter hur de plågas och får arbeta i stekande sol hela dagarna.

Poängresa till Indonesien i Business class: 210.000 poäng

 

Vietnam – få mest för pengarna

Vietnam har varit nummer två på Lonely Planets lista över ställen var du får mest för pengarna. I många resguider och backpackers bucketlist kan du läsa om Vietnam. Natur med lysande klara färger: blå himmel, gröna risåkrar, klart turkosblått hav, fantastisk mat med färska råvaror & de vänliga människorna.

Har du något favoritställe du vill dela med dig av? Har du planer på att besöka Vietnam?

Poängresa till Vietnam i Business class: 165.000 poäng

 

Jordanien den gyllene sanden och döda havet

Petra är Jordaniens allra största sevärdhet och utan tvekan ett av världens häftigaste världsarv. Utforska naturen på fyra hjul eller på en dromedar. Ett besök till Wadi Rum är lika mycket en mental resa som ett ökenäventyr. Döda havet är inte bara världens lägst belägna plats, utan även en av världens saltaste sjöar. I Döda havet badar du inte, du flyter som en kork, då din kropp flyter för mycket på ytan för att kunna göra simtag.

Poängresa till Jordanien i Business class: 105.000 poäng

 

Happy travels!
// Linn.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Skriv en kommentar

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Veckans tips – EuroBonus MEDLEMSERBJUDANDEN

Välkomstbonus American Express

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.