Vanliga biljetter för EuroBonus-poäng

sas group

Vanliga biljetter för EuroBonus-poäng

Bonusresa kontra vanlig biljett för poäng? Vad är skillnaden?

  • Både bonusresa och vanliga biljetter för poäng betalas med intjänade EuroBonus extrapoäng. Skillnaden är att en bonusresa har ett fast poängpris, medan poängpriset för vanliga biljetter baseras på biljettpris i pengar. Poängpriset för biljetten kommer alltså att vara mycket högre än på SAS-bonusresor. Du tjänar inte extrapoäng, grundpoäng eller statuspoäng på en flygning som är en bonusresa, men det gör du på en vanlig biljett för poäng.

Poäng + pengar

  • Detta är inte en bonusbiljett och därför gäller andra regler för ändringar, återbetalningar, poängintjäning och flygningar. Poängpriset för biljetten kommer att vara högre än våra SAS-bonusresor. Detta är inte en bonusresa.
  • Poängpris baserat på biljettpris i pengar. Biljetten betalas delvis med poäng + pengar.

SAS eller Widerøe – Bokning av bonusresa.

  • Logga in på ditt SAS EuroBonus-konto.
  • Välj destination och antal resenärer.
  • Välj “Betala med poäng”.
  • Tryck på “Avresedatum” och nu öppnas kalendern. 

Klicka därefter i fliken “Lägsta pris” och sök efter resor som är märkta med den guldfärgade pricken. Du kan även söka på tex Business-platser.

Bonusresa (med guld-prick) = bonusbiljett med fast poängpris

Här ser du en bonusbiljett Stockholm > Los Angeles.
Poängpris på 50000 extrapoäng.

Vanlig biljett för poäng (utan guld-prick)

Om en biljett saknar guldprick är det INTE en bonusresa, och således ser du att poängpriset för denna biljett är 331.974 extrapoäng. 
Du betalar värdet i poäng, för vad du skulle ha betalat i pengar. Om flygningen du vill ha inte är tillgänglig som en SAS bonusresa, kan du alltid köpa en ‘vanlig biljett för poäng’, så länge det finns tillgängliga platser på flygningen. Poängpriset för biljetten kommer att vara högre än på en SAS bonusresa. Det är samma destination, men två olika typer av biljetter.

Poäng + pengar


När du vill boka en vanlig biljett för poäng + pengar kan du efter att du valt biljett och klickat dig vidare för betalning, sedan justera hur mycket du vill betala med poäng och hur mycket du vill betala med pengar. 

Lämna ett svar