Vanliga frågor (FAQ)

Uppdateringar sker löpande

Vanliga frågor

 

Här hittar du allehanda frågor och svar (FAQ) gällande SAS EuroBonus & SkyTeam, American Express, bonusresor och 2for1 voucher m.fl. Om du har någon information som behöver uppdateras för andra att ta del av, maila oss på info@eurobonuspoang.se

Den 3 oktober 2023 tillkännagav SAS avsikten att gå med i SkyTeam och lämna Star Alliance.

EuroBonus-programmet är oförändrat till och med med den 1 september 2024.

SAS går med SkyTeam den 31 augusti 2024

Den 8 april 2024 meddelade SAS att dem kommer att vara kvar i Star Alliance till och med den 31 augusti 2024, därefter kan EuroBonus-medlemmar använda liknande lojalitetsförmåner när de reser med de flesta SkyTeam-flygbolag från och med den 1 september 2024. SAS avser att så småningom lämna Så länge SAS är medlem i Star Alliance kan EuroBonus-medlemmar fortsätta att dra nytta av samma förmåner som de gör idag när de flyger med ett Star Alliance-partnerflygbolag. Inga ändringar görs i dina EuroBonus-poäng. Du kommer att behålla alla intjänade poäng tills nu och kommer att fortsätta tjäna och använda poäng precis som idag.

Förmåner när man reser med partnerflygbolag inom skyTeam? 

För avgångar fram till den 31 augusti 2024 kommer EuroBonus-medlemmar som flyger med ett Star Alliance-flygbolag att få samma förmåner som idag baserat på deras Star Alliance Silver- eller Gold-status.  För avgångar från och med den 1 september 2024 kommer EuroBonus-medlemmar att ha liknande förmåner med de flesta SkyTeam-flygbolag. EuroBonus Silver-medlemmar kommer att få förmåner som extra bagage och prioriterad incheckning med de flesta SkyTeam-flygbolag. EuroBonus Guld- och Diamantmedlemmar får förmåner som tillgång till lounge, fast track och prioriterad ombordstigning hos de flesta SkyTeam-flygbolag.

SkyTeam Bonusresor bokning – ombokning & avbokning

Från den 1 september 2024 kan du använda dina EuroBonus-poäng för att boka bonusresor på de flesta SkyTeam-flygbolag för resor från den 1 september 2024. Du kommer också att kunna använda en Amex 2-för-1-kupong när du bokar en bonusresa på de flesta SkyTeam-flygbolag  🙂 Bonusresor som bokas på SkyTeam-flygbolag kommer att vara ombokningsbara. Precis som idag kommer nya poäng att tas från det ursprungliga EuroBonus-kontot om de poäng som användes i den ursprungliga bokningen har gått ut när du bokar om din resa. Du kan avboka din bonusresa på ett SkyTeam-flygbolag precis som idag, fram till 24 timmar före avgång för det utresande flyget. Alla icke förbrukade poäng och värdebevis kommer att återföras till det ursprungliga EuroBonus-kontot.

Vad kommer att hända med mina EuroBonus-poäng?

Inga ändringar görs i dina EuroBonus-poäng. Du kommer att behålla alla intjänade poäng tills nu och kommer att fortsätta tjäna och använda poäng precis som idag.

Vad kommer att hända med mina befintliga bonusresor med Star Alliance?

Befintliga bokningar förblir oförändrade. Nya bonusresor kan bokas med Star Alliance fram till 31 augusti 2024.

Vad kommer att hända med mina Amex 2-för-1-vouchers? (50% poängrabatt)

Från den 1 september 2024 kan du använda dina EuroBonus-poäng för att boka bonusresor på de flesta SkyTeam-flygbolag för resor från den 1 september 2024. Du kommer också att kunna använda en Amex 2-för-1-kupong när du bokar en bonusresa på de flesta SkyTeam-flygbolag  🙂

Vad kommer att hända med min EuroBonus-nivåstatus?

Inga ändringar görs i din EuroBonus-nivåstatus. Du kommer att behålla din status och dina framsteg under din kvalifikationsperiod. Kraven för att nå varje nivå och förmåner som ingår i varje nivå förblir desamma. Det finns inga ändringar i EuroBonus Lifetime Gold-programmet, inklusive framsteg som tjänats in mot Lifetime Gold.

Vad kommer att hända med mina FlyPremium-förmåner?

Inga ändringar görs i FlyPremium-förmånerna och medlemmar kommer att fortsätta att njuta av FlyPremium när de bokar SAS Bonusbiljetter.

Kan jag fortfarande tjäna poäng när jag flyger med ett annat Star Alliance-bolag?

Fram till 31 augusti 2024 kommer EuroBonus-medlemmar som flyger med ett Star Alliance-flygbolag att tjäna Baspoäng precis som de gör idag. 

Får jag behålla min 2-4-1 voucher om jag säger upp mitt Amex kort eller byter kort?

Ja, intjänad voucher går inte förlorad, utan kommer att finnas tillgänglig.

Om jag uppgraderar mitt Amexkort från tex Premium till Elite. Får jag då behålla min spend?

Nej, din väg upp till 150.000 Kr spend nollställs vid varje kortbyte. Därför är det bäst att göra ändringen först efter du du uppnått din 50% poängrabatt (2-4-1 voucher).

Var ser jag hur nära jag är för att få min 2for1 voucher?

Logga in i appen Amex SE. klicka på ”förmåner” och sedan klicka på ”visa aktivitet”. Eller logga in på på americanexpress.com, klicka på "saldo EuroBonus-poäng.

Jag har handlat för 150.000 eller Kr 300.000. När får jag min 2-4-1 voucher?

Den kommer direkt efter dina köp har bokförts. Du kan se den på SAS hemsida. Logga in på  och gå in på boknings-sidan och sök på award-biljetter. Logga in på SAS.se och klicka på ”min EuroBonus”. Under "min profil" ser du hur många vouchers du har och när de går ut.

Vad händer om min bonusresa blir inställd? 

Du får tillbaka dina voucher. Är den fortfarande giltig kommer så kan du boka ny resa direkt. Är din 2-4-1 utgången så kommer SAS/Eurobonus kunna förlänga vouchern någon månad så att du kan hitta en ny resa.

Hur synkar jag mitt SAS kreditkort till EuroBonus?

Bli medlem och registrera dig i EuroBonusprogrammet (kostnadsfritt), där du får ditt EuroBonus nummer (EBB - EuroBonus Basic member). Om du inte är medlem i EuroBonus-programmet, måste du bli det först. När du registrerat dig, hittar du ditt EBB under din profil på sas.se Följ stegen nedan för högre poängintjäning: 1. Få välkomstbonus när du skaffar AmericanExpress 2. Koppla ditt Amex till EuroBonus 3. Ladda ner SAS app + Amex SE app i mobil 4. Skapa ett Pointsharing-Group om ni är fler personer 5. Ansök om e-faktura (synka abonnemang till Paypal/Amex) 6. Synka dina kort med EuroBonus Everyday 7. Gör dina onlineköp genom SAS online shopping

Vilket nummer ska jag ringa för att få hjälp att boka bonusresa?

SAS kundtjänst. För att boka din bonusresa med SAS över telefon: Telefon 08 797 40 40 mån–sön kl 09.00–17.00. Du kan boka din bonusresa och använda din 50% poängrabatt voucher på SAS hemsida eller via telefon. Ring SAS kundtjänst för att boka din bonusresa med 2-4-1 voucher från American Express.

Ny av- och ombokningsavgift för SAS bonusbiljetter?

Från 1 feb 2023 införs av- och ombokningsavgift för SAS bonusbiljetter. Ändringen påverkar endast SAS Bonus-biljetter. Den påverkar inte vanliga biljetter för poäng, bokningar med EuroBonus Points + Cash och Star Alliance Award-bokningar. En fast avgift per resenär kommer att tas ut vid av- ombokning, via Mina bokningar. eller kundservice. 24h öppet köp på bokningar gäller fortfarande. Du kan av- eller omboka om din SAS Bonus-biljett fram till avresa mot en avgift. Ingen biljett- eller bokningsavgift tas ut för onlinebokningar. En bokningsavgift på 375 sek tillkommer vid telefonbokning (vissa undantag finns, om det inte går att boka online). Av- eller omboka din SAS Bonus-biljett fram till avresa mot en avgift: SAS Bonus-enkelbiljetter 50% av poängpriset för tur- och returresan mot tidigare 60%. Av/omboka inrikesflyg inom Europa: 250 sek per resenär  Av/omboka flygningar till/från Asien och Nordamerika: 750 sek per resenär Avgiften gäller inte för spädbarn

Hur nära inpå avresan kan jag ändra min SAS bonusbiljett?

Från och med den 1 februari 2023 kan du av- eller omboka om din SAS Bonus-biljett fram till avresa mot en avgift. Ombokning / ändring av resa kostar 250 sek per person för inrikesflyg inom Europa och 750 sek per person till / från Asien och Nordamerika. Utöver avgifter, tillkommer mellanskillnaden i skatter och avgifter. Vid avbokning av bonusresa, återbetalas poängen, förutsatt att poängen inte har gått ut.

När och hur debiteras bokningsavgift och flygskatt på bonusresor?

När du bokar din bonusresa online via sas.se väljer du betalkort / kreditkort för att betala bokningsavgift och flygskatt. Om du ringer in och bokar din bonusresa, får du uppge betalkort för transaktionen. Vid eventuell avbokning / ombokning återförs poäng som inte har gått ut till det ursprungliga medlemskontot, och skatter till den betalningsmetod som användes vid bokningstillfället. Det är inte möjligt att betala avgiften med EuroBonus-poäng. 

SAS EuroBonus Mastercard förändringar gällande årsavgift och statuspoäng

SEB Bank som ger ut SAS EuroBonus Mastercard har meddelat att dem från och med 1 maj kommer göra ändringar för sitt SAS EuroBonus Mastercard Premium kort. På grund av högre kostnader för att driva bonusprogram har SEB valt att reglera årsavgiften för att kunna behålla förmånerna för kortet. Samtidigt ändras beräkningen av Statuspoängen på kortet. 

Sammanfattning:

Vad händer med intjänade bonuspoäng?
Inget. EuroBonus fortsätter precis som tidigare.

Vad händer med redan bokade bonusresor?
Inget. Inte ens om du har bokat med ett Star Alliance-flygbolag och med avresa efter bytet till SkyTeam. Du kan dock inte boka om till andra avgångar med Star Alliance efter bytet och kan inte heller använda Star Gold-fördelar under resan.

Vilka flygbolag kan jag boka bonusresor med?
Fram till den 31 augusti 2024 kan du boka med SAS och övriga Star Alliance-flygbolag som erbjuder bonusbiljetter till SAS. Från den 1 sept 2024 kommer du att kunna boka med SAS och de flesta flygbolag inom SkyTeam. Planen är att alla SkyTeam-flygbolag ska erbjudas, men det kan ta lite tid att få alla avtal på plats och därför kan SAS inte garantera att alla är med från första dagen. 

Kan man kombinera sina bonuspoäng hos EuroBonus och FlyingBlue?
Nej, det är tyvärr inte möjligt. EuroBonus och FlyingBlue är två olika bonusprogram – även om flygbolagen bakom dem är i samma allians. Precis som det också fungerar i andra allianser och bonusprogram, så kan poäng inte överföras mellan dem. Här måste du välja det bonusprogrammet som passar dig bäst.

Hur tjänar jag poäng i samband med alliansbytet?
Fram till den 31 aug 2024 tjänar du poäng i EuroBonus på kvalificerande flygningar med Star Alliance. Från den 1 september tjänas inte längre poäng på Star Alliance-flygningar, utan istället på flygningar med flygbolag från SkyTeam. Hur intjäningen blir offentliggör SAS vid ett senare tillfälle.

Vad händer med min poängintjäning på kreditkort?
Du kommer fortsättningsvis att intjäna SAS EuroBonus-poäng som tidigare. Kreditkortsförmåner, som FlyPremium och American Express 2for1 vouchers kommer också att vara giltiga efter bytet till SkyTeam.

Vad händer med statusfördelarna jag har i EuroBonus?
De kommer att fortsätta som tidigare. Efter den 1 sept 2024 kommer dessa istället att gälla i SkyTeam. Har du flygningar med Star Alliance efter den 1 sept 2024 kommer du inte att kunna använda statusfördelar som lounge, fast track osv. Har du flygningar med SkyTeam efter detta datum kommer din status att matchas till motsvarande i SkyTeam, antingen SkyTeam Elite eller Elite Plus.

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 89 sek & gäller obegränsad tid. 

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Awardfares – hitta tillgängliga bonusbiljetter i Business class

Rabattkodssidan – erbjudanden & rabattkoder

Ny hemsida om att samla poäng till bonusresor med SkyTeam

Guldmedlemskap

Prenumerera på Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.