Vilket kreditkort passar dig bäst?

Vilket kreditkort passar dig bäst?

Några frågor att tänka på och fråga dig själv:

  • Hur ofta kommer du iväg på resor?
  • Hur mycket poäng kommer du att tjäna du per år utifrån din spend?
  • Har du tillräckligt med spend för att ha nettointag av poäng för att kunna boka bonusresorna du vill?
  • Vill du hellre ha 241 vouchers, eller är du villig att betala fullt poängpris på bonusbiljetter?
  • Får du in 200k EB-poäng på ett år för att kvalificera till Diamond inom Fly Premium med SAS MC premium kort?

Från förmåner och poäng till resor och försäkringar med American Express kort. Samla Membership rewards med Amex renodlade kort eller EuroBonus-poäng med SAS Amex kort. Kreditkort som gynnar resande för oss i Sverige är SAS EuroBonus Mastercard kort, SAS American Express kort och renodlade American Express kort

SAS American Express kort

tjäna EuroBonus-poäng på alla köp du gör med kortet och res 2 personer för 1 världen över

SAS American Express kort: tjäna EuroBonus-poäng på alla köp du gör med kortet och res 2 personer för 1 världen över

Med SAS EuroBonus kreditkort kan du snabbt samla ihop tillräckligt med poäng att resa för. Vill du samla EuroBonus poäng skaffar du ett SAS AmericanExpress kort eller ett SAS Mastercard kort.

Inom SAS American Express korten kan du välja bland SAS Classic, SAS premium och SAS Elite kort.

Inom EuroBonus-programet kan du välja att resa mellan 26 olika flygbolag, och du kan använda dina poäng till resor över hela världen med dessa flygbolag. EuroBonuspoäng som du samlat med ditt kort är giltiga i fem år från intjänandedatum. Om du gör dina onlineköp på SAS onlineshopping (över 400 butiker), handlar din mat i en butik som accepterar American Express kort och tankar drivmedel på Preem – ja då har du kommit en lång bit på väg mot en bonusresa.

Varje kalenderår kan du resa för 50% av poängpriset om du uppnår spenderingskravet (vilket är en ovärdelig förmån för att komma iväg på en lyxig resa i Business Class). 50% rabatt, innebär att ni kan flyga 2 personer för poängpriset av 1, eller om du reser ensam så betalar du halva poängpriset. Du betalar dock alltid flygskatt på din bonusresa samt en serviceavgift på 450 sek. Kostad för flygskatt är beroende på vilken destination du åker till och den varierar mellan ca 500 sek – 2000 sek.

American Express renodlade kort

Green card, Gold card & Platinum card

Vill du i stället samla Amex-poäng (så kallade Membership rewards) så skaffar du i stället något av AmericanExpress renodlat kort. Bland dem renodlade Amex korten kan du välja:

Green card
Gold card
Platunim card

För dig med ett Amex Green, Gold, Platinum eller Centurion kort där du samlar Amex-poäng (Membership rewards) har dina poäng inget utgångsdatum så länge ditt Amex-kort är aktivt. Det är en stor fördel jämfört med SAS Amex kort där man samlar EuroBonus-poäng och där poängen har en giltighet på 5 år. Amex-poäng ger dig större flexibilitet och valfrihet än EuroBonus där du blir begränsad till den tillgänglighet som finns hos SAS och Star Alliance. Du kan använda dina MR-poäng för användning mot att betala fakturan, frequent flyer-biljetter, onlineköp eller hotellnätter. Membership Rewards kan växlas till nio olika flygbolag, bland annat SAS, British Airways och Air France – KLM. Svenska Amex Membership Rewards har både Delta och Flying Blue som transferpartner, bägge ingår i SkyTeam Alliance och poängen kan används för att boka resor på alla medlemsflygbolag i alliansen. Dubai och mellanöstern är bra sweet spots för användning av dina Amex-poäng för resor från Sverige. 

Läs mer om Membership rewards här

Täcker Amex reseförsäkring bonusresor?

Om du bokat en bonusresa, och har ett Amex kort med reseförsäkring, gäller reseförsäkringen för bonusbiljetter så länge du betalar mer än 75% av resans kostnader med kortet. Flygskatter och bokningsavgifter räknas som betalning för resan. Så länge du betalar mer än 75% av resans kostnader med kortet så gäller försäkringen. Detta inkluderar alltså bonusresor.

Det är American Express och inte eurobonuspoang.se som erbjuder Välkomstbonus

För att ta del av Amex-invite erbjudande om välkomstbonus, behöver du bli inbjuden av någon som redan har ett American express kort.

Önskar du bli inbjuden med vår inbjudningslänk? Skicka ett mail och skriv vilket av korten du önskar få inbjudningslänk till. Välkomstbonus gäller endast om du inte redan har, eller har haft, ett American Express-kort under de senaste 12 månaderna.

LÄS MER OM VÄLKOMSTBONUS FÖR FÖR DE OLIKA KORTEN. 

Guldmedlemskap

eurobonuspoang.se

Bli medlem idag

✅ Inga reklamannonser
✅ Tillgång till alla låsta artiklar
✅ Betalas med en engångskostnad på 69 sek & gäller obegränsad tid. 

Välkommen till eurobonuspoang.se

Samla poäng till gratis flygresor världen över. Läs de senaste poängnyheterna hos oss.

Instagram & Facebook

Följ oss

Gå gärna med i vår Facebook-grupp “happytravels SkyTeam” där du kan dela med dig av resetips och få svar på allt som har med SAS EuroBonus, Star Alliance & SkyTeam att göra.

eurobonuspoang.se kan innehålla reklam, betalda samarbeten och länkar till tjänster där vi får provision eller kompensation. Detta är kostnadsfritt för dig som läsare. Eventuella provisioner och ersättningar hjälper oss att täcka kostnader för domän, serverkostnader och andra driftkostnader som är relaterade till hemsidan.

Prenumerera på gratis Nyhetsbrev

Vill du få ett mejl så fort ett nytt inlägg är uppe? Välj om du vill få notis dagligen eller veckovis. Signa upp dig längst ned på sidan med din e-post, du kan välja vilka kategorier du vill prenumerera på. Du kan enkelt ändra dina leveranspreferenser i din prenumerations adminpanel efter att du registrerat dig.

✅ Inga reklamannonser på hemsidan
✅ Tillgång till alla låsta artiklar 
✅ Betalas med en engångskostnad & gäller obegränsad tid.