wifi borttaget från SAS plus-biljetter

Nu kan du inte längre använda wifi gratis när du flyger med en SAS Plus-biljett – såvida du inte har högre statusnivå i EuroBonus.

Från och med den 24 april 2023 tar SAS bort den medföljande gratis tillgången till internet för sina kunder som flyger i SAS Plus.

Fram till nu har alla SAS Plus-passagerare haft obegränsad tillgång till internet inklusive – oavsett vilken rutt de flög på eller deras EuroBonus-status. Men det är över nu. Om du däremot har Guld-, Diamant- eller Pandion-status i EuroBonus kommer du inte att uppleva några förändringar eftersom dessa statusnivåer kommer att fortsätta att ge fri tillgång.

Du kan fortfarande köpa access på flyget till en obegränsad mängd data. Så här ser beskrivningen av WiFi-priserna på SAS hemsida ut:

Många flygbolag köper en viss mängd data, och i många fall upptäcker du sedan att du har betalat ett högt belopp för att upptäcka att internetåtkomsten avbryts efter kort tid eftersom du har förbrukat all data. Faktum är att det finns flera First Class-produkter där gratis wifi inte ingår. En fördel med att färre får gratis tillgång är – särskilt på Airbus A330 och A350 på långdistanslinjerna – att belastningen på den begränsade bandbredden som erbjuds på dessa flygplan minskar. Det kommer förhoppningsvis – i praktiken – innebära att kunder som köper tillträde eller får tillgång via sin medlemsstatus får en bättre uppkoppling när färre passagerare ansluter sig till nätet.

Fakta om SAS WiFi:

På Airbus A330 hittar du den långsammaste internetuppkopplingen i SAS flotta. Här är hastigheten begränsad och du kommer att upptäcka att det är praktiskt taget omöjligt att göra annat än att skicka enkla sms i Messenger, WhatsApp etc. SAS har även ett A330-flygplan som ännu inte har internet installerat. På Airbus A350 har SAS en något snabbare internetuppkoppling än på A330, men ändå med relativt begränsad hastighet. På kortdistansflygen och på Airbus A321LR (används till t.ex. Boston, New York etc.) är hastigheten betydligt högre. Detta är den senaste generationens internet och passagerarna har faktiskt möjlighet att streama film mm från t.ex. Netflix.

Lämna ett svar