Streama serier utomlands med VPN

Streama svenska serier utomlands

Kan du inte streama din favoritserie när du är på semester utomlands?

För många som reser utomlands är det vanligt att deras favoritserier inte fungerar att titta på. Det beror på att videomaterial och annat ofta är geografiskt begränsat. Det är alltså bara möjligt att se på innehållet om du befinner dig i ett land som stöder det. Om du befinner dig i ett land som inte stöder innehållet du vill se, är det dock möjligt att använda en VPN och Streama svenska serier utomlands. Med en VPN kan du välja att använda en server som finns i ett visst land. Eftersom att din information blir krypterad så ser det ut som att du surfar från VPN:ens server och då ser det ut som att du surfar från det landet, när du egentligen befinner dig i ett annat land.

Se på alla svenska TV-program och streamingtjänster när du är utomlands, vare sig det är SVT Play, C More, Viaplay, HBO Nordic, Netflix, YLE Areena, SF Anytime eller någon annan svensk Play-kanal. Om en tjänst kräver medlemskap måste du naturligtvis ha det, precis som vanligt, men du blir inte längre blockerad bara för att du inte är i Sverige eller utanför EU. Se Svensk TV i Thailand och andra länder!

Vad är VPN?

En VPN-tjänst slussar din internettrafik genom en krypterad tunnel, som döljer informationen och gör att den inte kan läsas av utomstående, samtidigt som du får en anonym IP-adress. Om du ansluter till en server i Sverige när du är i ett annat land så får du alltså en svensk IP-adress och kan komma åt allt innehåll som är låst till Sverige. Det är helt lagligt och saktar inte ner anslutningen märkbart.

VPN är en förkortning som står för ”Virtual Private Network” på engelska och ”Virtuellt Privat Nätverk” på svenska. Ofta hör man även begrepp som ”VPN-tunnel”, eftersom det virtuella nätverket skapar en slags internettunnel för trafiken som skickas över nätverket. En VPN är ett virtuellt privat nätverk och det gör det möjligt för dig att surfa utan att synas. Vanligtvis när du surfar och kopplar upp dig på ett offentligt Wi-Fi så är din IP-adress öppen. Det innebär att alla kan se vem du är. Dessutom är din information inte krypterad om du surfar på ett offentligt nätverk och då finns det en stor risk att hackare får tag på din personliga information.

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) gör så att en anslutning över ett öppet nätverk (internet) blir privat. Detta görs genom att kryptera och kapsla in trafiken, under en säker nyckel, vilket fungerar som ett lösenord för att komma åt informationen som skickas. Det är ett väldigt komplicerat och svåravkodat lösenord, som dessutom förändras hela tiden. I praktiken innebär det att ingen utomstående kan spionera på informationen som skickas över nätverket. Trafiken går från till exempel din dator, genom den krypterade VPN-tunneln till en annan dator, där den kommer i kontakt med resten av det öppna nätet. Om du väljer att skaffa en VPN kommer VPN:en att kryptera din data och ändra din IP-adress så att det ser ut som att du surfar från VPN:ens servrar istället. Det gör att det blir omöjligt att identifiera dig. En VPN skyddar också din uppkoppling om du väljer att surfa på ett offentligt nätverk, vilket gör det svårare för hackare att få tillgång till din information. Dessutom kan du välja vilken server från din VPN-tjänst som helst, även servrar från andra länder än landet du befinner dig i.

VPN fungerar bara om det finns en bra uppkoppling till internet.

Det är dock viktigt att känna till att VPN:en bara fungerar om det finns en bra uppkoppling till internet. Om du har en dålig internetuppkoppling eller om internet är långsamt så finns det risk för att VPN:en inte ansluts eller bara står och laddar. Om det sker så är det viktigt att du inte delar känslig information eller försöker göra handla online med ditt bankkort på nätet.

skaffa abonnemang hos Nordic VPN

  • Säker online med världens snabbaste VPN
  • Upptäck skadlig programvara under nedladdning
  • Skydda dina lösenord och filer
  • 30 dagars återbetalningsgaranti

Använd vår länk

Streama serier utomlands med VPN

Happy travels! To travel is to live.
// Linn.

Lämna ett svar